DOLAR
32,3487
EURO
35,0455
ALTIN
2.324,29
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Toplu aşılamada öncelik turizme verildi!

Toplu aşılamada öncelik turizme verildi!
A+
A-

Koronavirüse karşı toplu aşılamada ilk önce turizme öncelik veren Tayland, Phuket Adası’ndaki nüfusunu ülkenin geri kalanından iki ay daha önce aşılayacağını duyurdu.

Turizmin çok önemli bir gelir kaynağı olduğu ülkede, aşılanmış denizaşırı ziyaretçilerin artık karantinaya alınmasına gerek kalmayacağı 1 Temmuz’a kadar en az 460 bin kişiyi aşılanması hedefleniyor.

Phuket Vali Yardımcısı Piyapong Choowong Reuters’e yaptığı açıklamada, “Adadaki nüfusun yüzde 70-80’ine bağışıklık kazandırabilirsek, karantinaya ihtiyaç duymadan aşılanmış yabancı turistleri kabul edebiliriz” dedi.

İlk aşılananlar sağlık çalışanları, kabine üyeleri ve 65 yaş üstü nüfus olurken, Tayland’ın Phuket’i ülkenin diğer bölgelerine göre önceliklendirme kararı, turizmin ekonomideki rolü.

Hükümetin gelecek dönem hedef ve beklentisi şu şekilde: Üçüncü çeyrekte Phuket’e en az 100 bin turistin ziyaret etmesi isteniyor. Dünya çapında aşılamalar ilerledikçe dördüncü çeyrekte talepte bir artış göreceğini ve ülke çapında 6,5 milyon ziyaretçinin yıl sonuna kadar 11 milyar dolar harcamış olacağını umuyor.

Aktur tatil sitesi