DOLAR
32,5947
EURO
34,7865
ALTIN
2.497,31
BIST
9.461,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Turgutreisli Esnafa Destek Genişliyor…

Turgutreisli Esnafa Destek Genişliyor…
polat-galle

Turgutreis’te 21 yıldır gazete bayi olarak faaliyet gösteren Adnan Tekin’in iş yerinin otopark yapılması nedeniyle Muğla Büyükşehir belediyesi tarafından yıkılacak olması, ilçede büyük tartışma yarattı.

Arena Bodrum Haber – Muğla Büyükşehir Belediyesinin yaptığı uygulamanın sosyal medya üzerinden gündeme gelmesi sonrasında Bodrum’da geniş yankı oluşturan olaya bir tepkide Bodrum Güç Birliği Derneğinden geldi. 

21 Yıldır Turgutreis’te gazete ve dergi bayi olarak hizmet veren Adnan Tekin’in işyeri, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından tahliye ettirildi. Bu alanın otopark olacağı için yıkılacağı öğrenilirken, alınan bu karar Bodrum’da büyük tartışma yarattı.

Konuyla ilgili bir tepkide Bodrum Güç Birliği Derneğinden geldi. Dernekten yapılan açıklamada Turgutreis’in otopark ihtiyacının büyük olduğunu ancak bunu yaparken Bodrum’un değerlerinin bu kadar kolay harcanmaması gerektiğini ifade edildi.

Kayhan: Bodrum esnafının her zaman yanında olacağız

Dernek olarak yapmış oldukları çalışmalar ve girişimler sonucunda Adnan Tekin’in Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılan gazete bayisinin yerine, Bodrum Belediyesi’nin Turgutreis’te yeni ve modern bir gazete bayisinin hayata geçeceğini öğrendiklerini belirten Bodrum Güç Birliği Dernek Başkanı Serdar Kayhan; “Adnan Tekin’in büyük emek ve özveriyle 21 yıldır bugünlere getirdiği gazete ve dergi bayisi, sadece Turgutreis’in değil, tüm Bodrum’un simgesi olmuştur. Muğla Büyükşehir Belediyesi ise hiçbir kolaylık sağlamadan, çözüm üretmeden mahkeme yoluyla Adnan Tekin’e bunu yapmaktadır. Adnan Tekin Turgutreis’e gazete ve dergi sevgisini aşılayan bir değerdir. Bu kadar kolay harcanamaz. Bodrum Güçbirliği Derneği olarak Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’a konuyu iletip, rahatsızlığımızı belirttik. Bodrum Belediyesi Turgutreis’e yeni ve modern bir gazete bayisi kazandıracak. Ahmet Aras ve Bodrum Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Umarız Adnan Tekin, kırgınlığını bir tarafa bırakıp, yeni gazete bayisinde hepimize aşıladığı okuma sevgisini yeni nesillere aktarmaya devam eder. Bodrum esnafının her zaman yanındayız” dedi.