DOLAR
32,5241
EURO
34,8052
ALTIN
2.423,36
BIST
9.735,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
21°C
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
22°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C

Turistik tatil risk

Okul tatilini ‘turistik tatil’ fırsatı olarak kullanmak isteyenlere uyarı: Yabancı turistlerin yoğun olduğu yerlerde virüs kapabilir ve okullara taşıyabilirsiniz.

Turistik tatil risk
A+
A-

Bakan Selçuk, koronavirüse karşı okulların geçici süre kapatılmasının bir tatil meselesi olmadığını belirtti. Çocukların sağlığı ve yaşama hakkının çok önemli olduğunu ifade eden Bakan Selçuk, eğitim hakkının da önemli olduğunu vurguladı. “Küresel ölçekli probleme karşı alınması gereken tedbirlerle ilgili bir durum” diyen Bakan Selçuk şöyle devam etti:

KİTAP OKUMALILAR

“Tatil deyip geçilebilirdi. Bunu yapmak istemiyoruz, öğrencimizin her şekilde yetişmesine imkan sağlıyoruz. Özellikle bu süreçte kitap okuma, çocuk edebiyatı, genç edebiyatı konusunda kitaplar okumalarını çok önemsiyoruz. Çünkü kitap okuyan öğrencilerimizin, okuduğunu anlama düzeyleri çok yükseliyor. Çok acil bir durum olmadıkça, şehirler arası yolculuk yapmamalarını tavsiye ediyoruz. Öğrenciler ilk hafta dinlensin, ikinci hafta internet ve televizyondan eğitim üzerine odaklansın. Birkaç televizyon kanalı tamamen eğitime ayrılmış durumda. İnternetteki eğitim platformu (EBA) ve televizyon yayınlarıyla, ders içeriklerine ulaşabilecekler. Bütün ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimiz için sabahçı ve öğlenci olmak üzere belirli zaman dilimleri ayrıldı. Hangi sınıf seviyesinde, hangi öğrencilerimizin, hangi dersleri, nasıl takip edebilecekleri ilan edilecek. İçeriklerin çok önemli bir kısmı hazır. Bir kısmı da hazırlanmaya devam ediyor. 23 Mart’ta bunun başlangıcını yapacağız. Televizyondan gün boyu yayın olacak. Yayınların hangi saati, hangi sınıf seviyesindeki öğrenciler içindir bunlar belirlendi.”

TURİSTİK TATİL RİSKLİ

Bakan Selçuk’un ‘tatil değil ciddi bir önlem’ sözlerinin yanı sıra uzmanlar da, bu süreci ‘turistik tatil’ olarak değerlendirmek isteyenleri uyardı: “Turistik tatille, hem kendinizin hem de çocuğunuzun virüs kapma riskini artırırsınız. Kalabalık tatil ortamında, özellikle Avrupalı turistlerin virüsü taşıma ihtimaline açık olursunuz. Uzaktan eğitime de önem vermezseniz, çocuğunuza kötülük etmiş olursunuz.”

ÜNİVERSİTELİLER OTOGARLARA KOŞTU 

 Küresel salgına karşı alınan önlemler kapsamında üniversitelerin 3 hafta tatil edilmesiyle öğrenciler otogarlara akın etti. Terminallerde ve otobüslerde geniş çaplı dezenfeksiyon çalışması yapıldı. 

BULUNDUĞUNUZ ŞEHİRDE KALIN 

Mikrobiyolog İpek Ada, öğrencilere bulundukları şehirde kalmaları tavsiyesinde bulundu. “Otogar ve havaalanlarındaki yığılma, salgının yayılma riskini artırabilir. Bu uygulama, bir tatil değil bir önlem” dedi. Prof. Dr. Tamer Dodurka da, “Çocuklar internet cafelerden ve başkasının cep telefonlarından uzak durmalı” diye konuştu.

ÖĞRETMENLER DERS YAPMIŞ SAYILACAK  

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un imzasıyla illere gönderilen genelgeye göre, öğretmenler 16-20 Mart’ta meslekle ilgili çalışmalarını yapmış sayılarak haftada 15 saat ek ders ücretinden yararlanacak. Yönetici ve öğretmenler, 23-27 Mart’ta ise aylık karşılığı ders, varsa ek ders ve planlama görevlerini yapmış sayılacak. 

Aktur tatil sitesi