DOLAR
32,5450
EURO
34,9384
ALTIN
2.445,81
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
25°C
Muğla
25°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Açık
24°C

Turizm sektöründe gözler şimdi istihdam paketinde

Turizm sektöründe gözler şimdi istihdam paketinde
20.10.2020
337
A+
A-
polat-galle

Küresel salgın COVID-19 nedeniyle zor bir süreçten geçen turizm sektörünün beklediği destek paketi, otellerden acentelere, turizm esnafından tedarikçi firmalara birçok alanda umut yarattı.

Türkiye Bankalar Birliği’nin COVID-19 salgınının etkilerinin azaltılması amacıyla açıkladığı Turizm Destek Paketi, zor bir süreçten geçen sektöre umut verdi. Turizm sektöründe dikkatler bu kez Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görüşmeleri devam eden istihdam paketine çevrildi. Kısmi süreli çalışmayı kolaylaştıran ve kısa çalışma ödeneğini 2021’in temmuz ayına uzatan maddeler içeren paket de sektörü yakından ilgilendiriyor.

ESKİ GÜNLERE DÖNECEĞİZ

Hürriyet’ten Ceren Deniz’in haberine göre; Türkiye Bankalar Birliği’nin salgının etkilerinin azaltılması amacıyla açıkladığı Turizm Destek Paketi’nin sektör için itici güç olduğunu belirten TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, yeni kararları şöyle değerlendirdi:

“Dünya çapında koronavirüsten en çok etkilenen ve en büyük maddi kayıp yaşayan sektörlerin başında turizm geliyor. Sektöre can suyu olacak bu destekler turizmcilerin 2021’e daha güçlü girmesini sağlayacak. Aldığımız tüm önlemler ve yapılan teşvikler, turizm sektörünün eski güzel günlerine geri dönmesine olanak sağlayacak.”

ŞİMDİ GÖZLER MECLİS’TE

Ülke ekonomisine katkı anlamında stratejik sektörler arasında turizmin ilk sırada yer aldığını söyleyen TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, “Bu nedenle yapılan teşvik ve destekleri çok önemsiyoruz. Mecliste görüşmeleri süren istihdam paketini de dikkatle takip ediyoruz. Sunulan paket Meclis’te kabul edilirse kısa çalışma ödeneğinin ve mevcut teşviklerin uzatılması son derece önemli adımlar olur. COVID – 19 salgınının gölgesinde çok zor bir yıl geçirdik. Bu yıl amacımızın kar etmek olmadığını, yetişmiş turizm çalışanlarını kaybetmemek ve sektöre tedarik sağlayan paydaşlarımızı desteklemek olduğunu hep vurguladık. Umuyorum ki teşvikler turizmcilerin ayakta kalmalarını ve gelecek yıla daha güçlü başlamamızı sağlayacaktır” dedi.

ÖNCELİĞİMİZ ÇALIŞANLAR

Ülkenin dünyada en rekabetçi olduğu alanlardan birinin turizm sektörü olduğunu vurgulayan Çorabatır, Türkiye’nin dünyanın en önemli turizm destinasyonları arasında yer aldığını ifade etti. Çorabatır, “Sektör olarak pandeminin ilk günlerinden itibaren Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve ilgili tüm sivil toplum örgütleriyle sürekli görüşerek iş birliği halinde çok sıkı bir çalışma yürüttük. Sektör olarak salgının başından beri yaptığımız temaslarda tek amacımız çalışanlarımızı korumak ve bu yılı en az hasarla atlatmak” diye konuştu.

DÜNYA SAHNESİNDE ÖNE ÇIKACAĞIZ

TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, salgın sürecini hem kamu hem de otelciler örgütünün çok başarılı yönettiğini belirterek, şöyle devam etti: “Türkiye martta süreç yönetimini masaya yatırdı. Otellerde dünyaya örnek bir uygulamayla Güvenli Turizm Sertifikasyon Sistemi devreye alındı. Türkiye, Yunanistan, Hırvatistan, Portekiz, İspanya gibi rakiplerimize göre gerek hizmet anlayışı gerek sertifikasyon süreci gerekse sağlık altyapısıyla 2021’de daha da avantajlı bir konumda olacak. Standartları korumayı sürdürdüğümüz sürece dünya sahnesinde daha da öne çıkacağız.”