DOLAR
32,5138
EURO
34,7887
ALTIN
2.431,88
BIST
9.732,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
21°C
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
22°C
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
26°C

Turizmciler hibe ve faizsiz kredi bekliyor

Pandemide ikinci dalga devam ederken, turizm sektörü aşı haberlerinin yarattığı iyimserlik ve hareketlilikle 2021’e hazırlanıyor. Sektörde nisan …

Turizmciler hibe ve faizsiz kredi bekliyor
19.11.2020
423
A+
A-

Pandemide ikinci dalga devam ederken, turizm sektörü aşı haberlerinin yarattığı iyimserlik ve hareketlilikle 2021’e hazırlanıyor. Sektörde nisan ayı ile birlikte normalleşmenin başlaması beklenirken, sektör uzun vadeli planlama ile destek bekliyor.

Turizm sektörünün ekonomiye 40 milyar dolarlık katkı sağladığını vurgulayan Jolly Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, “Sektörün hibeye ihtiyacı var. Sektör hibe veya faizsiz kredi ile dönebilir. Biz yüzde 2-3’lük gelir kaynağı ile ayakta kalmaya çalışırken yüzde 10-15 faizli banka kredisi ile hayatını sürdürebilmek çok zor bir şey” diye konuştu.

Turizmciler hibe ve faizsiz kredi bekliyor

Mete Vardar

Yeni döneme dair planlarını ve erken rezervasyon kampanyalarını dün düzenlenen online toplantı ile açıklayan Vardar, krizin mart ayından daha yoğun bir şekilde devam ettiğini ve sektörün daha ciddi bir planlamaya ihtiyaç duyduğunu dile getirdi. “Sektörün günlük hareketlilikle değil 5-10 yılık planlama ile ayakta kalabilmesi mümkün” diyen Vardar, nisan itibarıyla normalleşmenin başlamasını beklediklerini ve Türkiye’nin güvenli turizm sertifikası ve uygulamaları ile yeni dönemde öne çıkacağını dile getirdi.

TÜRKİYE ÖNE ÇIKACAK

Özellikle geri ödemeler noktasında zorlu bir dönem olmasına rağmen tüm sorumluluklarını yerine getirdiklerini anlatan Vardar, “Tatil için ödedikleri ücretin iade edilmesini isteyen müşterilerin yüzde 90’ının iade işlemleri tamamlandı. Geri kalanı da en kısa sürede tamamlayacağız. Bu yaşadığımız durumu bankaların bile kaldırması çok zordur. Ancak biz köklü bir firma olmamız sebebiyle bu süreci başarıyla tamamladık” dedi.

Turizmciler hibe ve faizsiz kredi bekliyor

ÖDEME TATİLE 3 GÜN KALA YAPILABİLECEK

Hazırladıkları erken rezervasyon kampanyasına dair de bilgi veren Vardar, şöyle devam etti: “2021 yılı için çok güçlü bir erken rezervasyon kampanyası oluşturduk. Yaz erken rezervasyon dönemini de 9 Kasım itibarıyla başlattık. Tatilin sadece dörtte birini şimdi ödeyip, kalanını tatile 3 gün kala tamamlama fırsatını sunduk. Yüzde 50’ye varan erken rezervasyon indirimleri, kesintisiz iptal hakkı ve fiyat farkı iade garantisi de devam ediyor. Erken rezervasyondan yararlanmak için son gün 7 Aralık.”