DOLAR
32,3361
EURO
35,1901
ALTIN
2.247,00
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Yağmurlu
14°C
Muğla
14°C
Yağmurlu
Çarşamba Açık
14°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Çok Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Turizmin Oscar’ları sahiplerini buldu

Turizmin Oscar’ları sahiplerini buldu
A+
A-
Aktur tatil sitesi

İki yıldır pandemi nedeniyle sıkıntı yaşayan turizm sektörü, QM (Quality Managment) Ödül Töreni ile moral buldu. Gecede 74 farklı kategorinin en iyileri ödüllendirildi.

Türk turizminin Oscar’ı olarak kabul edilen QM – Quality Managment Awards (Yönetim Kalitesi Ödülleri) Antalya Hotel Su’da gerçekleştirilen muhteşem bir gece ile dağıtıldı.

Toplam 10 kategoride 74 kişi ve kuruluş, “Turizmin En’leri” ödüllerinin sahibi oldu.

Kalabalık bir turizmci grubunun katıldığı ödül töreni, sektörün bir araya gelip bilgi alışverişi yapması açısından da büyük yarar sağladı. Pandemi döneminden en fazla etkilenen sektör olan turizmin bu yılki ödülleri “Kalite hiç bu kadar önemli olmamıştı” mottosu ile dağıtıldı.

TURİZMİN GERÇEK KAHRAMANLARI

QM Awards gecesi, kokteyl ile başladı. Daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde oluşturulan Grup Patara’nın mini konseri gerçekleştirildi. Konserin ardından Laser Show ve Rainbow Dans Grubu’nun gösterisi ile hareketlenen gece; GM Medya Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Meral’in açılış konuşması ile devam etti. Pandemi krizinin yarattığı etkilerden kurtulmak açısından QM’in büyük önem taşıdığını vurgulayan Selçuk, “Bu zorlu dönemde kaliteden ödün vermeyip ödül kazananlar, turizmin gerçek kahramanlarıdır” dedi.

Turizmin Oscar’ları sahiplerini buldu
GM Medya Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Meral

ÖDÜL TÖRENİNDE RENKLİ SAHNELER

Ödül töreni öncesi bir konuşma yapan AKTOB (Akdeniz Turistik Otelciler Birliği) Başkanı Dr. Erkan Yağcı, sektörün zorlu bir dönem geçirdiğini belirterek, “Böyle bir dönemde kalite ödülleri dağıtılması, sektörün kaliteden ödün vermemesi anlamına gelir” dedi.

Daha sonra İlker Kutlu Aktaş’ın sunuculuğunu üstlendiği ödül törenine geçildi. Art Event şirketine bağlı show grubunun da renk kattığı ödül töreninde; 10 farklı kategoride 74 kişi ve kuruluş QM Awards’ın sahibi oldu. Ödül alanlar, kürsüde kısa teşekkür konuşması yaptılar.

ERSOY CEYLAN ÖZEL ÖDÜLÜ ESKİŞEHİR’E

QM – Quality Management Awards’ta bu yıl ilk defa koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden sevilen turizmci Ersoy Ceylan adına da bir ödül verildi. Pandemiden etkilenen tüm turizm emekçilerini temsilen Ceylan’ın anısına verilen bu özel ödülün sahibi Eskişehir Turizm Birliği oldu. Pandemi döneminde turizm çalışanlarına maddi-manevi büyük destek veren birlik, tüm turizm camiasından büyük takdir toplamıştı. Ödülünü alan Eskişehir Turizm Birliği Başkanı Deniz Demir, bu zorlu dönemde yardımlaşmanın önemine değindi. Demir, “Umarım bir daha böyle kitlesel problemler, yıkımlar yaşamayız” diye konuştu.

ANKETTE 101 BİN KİŞİ OY KULLANDI

GM Turizm & Yönetim Dergisi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen QM (Quality Managment) Awards’da ödül kazanan kişi ve kuruluşlar dev bir anket ile belirleniyor. Bu yıl 11’incisi gerçekleştirilen QM Awards; 11. yıl anısına 11 farklı ülkede 4 farklı dilde oylama ile belirlendi. QM Awards Anketi web siteleri üzerinden 101 bin ziyaretciye ulaştı. Ankete katılan kişiler, 2020 turizminin En’lerini belirledi. Yaklaşık 1 ay süren oylamada; yurt içi ve yurt dışından turizm yöneticileri, turizm yatırımcıları ve turizm çalışanları oy kullandı. Bu büyük organizasyonun ardından “Kalite’de ödün vermeyenler” ödüllerin sahibi oldu.