DOLAR
32,6905
EURO
34,8057
ALTIN
2.506,32
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
13°C
Muğla
13°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

TÜRSAB araç plakalarında indirime gitti

TÜRSAB araç plakalarında indirime gitti
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), acentaların itirazlarından sonra 2022 yılı için “TÜRSAB araç plakaları”nda indirime gittiğini açıkladı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), acentaların itirazlarından sonra 2022 yılı için TÜRSAB araç plakalarında indirime gittiğini açıkladı.

TÜRSAB tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada 1 – 20 adet arası (20 adet dahil) araç için 250 TL, 21 – 50 adet arası araç için (50 adet dahil) 300 TL, 51 adet ve üzeri araca sahip olan acentaların ise 350 TL ödeyeceği belirtildi.

TÜRSAB tarafından konuya ilişkin yapılan açıklama şu şekilde:

2022 TÜRSAB ARAÇ PLAKASI DUYURUSU

Sayın Üyelerimiz;

Küresel ekonomi ve finans dünyasında yaşanan hızlı değişim ve dönüşümlerin ülkemize yansımaları, pandemi sürecindeki Omicron varyantının hızla yayılması ve alınan yeni tedbirler, yaşanan sıkıntıların 2022 yılına yansıyacak olması ve sektörel belirsizlikler nedeniyle plaka fiyatlarında yeni bir düzenlemeye gidilmiştir.

Bilindiği üzere; 2019 yılı Ocak ayından itibaren seyahat acentalarının, tur ve transfer faaliyetlerini gerçekleştirirken araçlarında bulundurulması zorunlu olan TÜRSAB plakalarında denetim ve uygulama etkinliğini sağlamak maksadıyla kare kod sistemine geçilmiş ve plakalar, seyahat acentalarımızın kullanımına sunulmuştur. 2021 yılında TÜRSAB plakalarında kare kod uygulamasına ek olarak elektronik çip kontrol sistemi ile plakaların güvenilirliği ve denetimi desteklenmiştir.

Bu kapsamda uygulamayla ilgili esaslar aşağıdaki gibidir:

  1. 2022 yılında plaka rengi mor olacaktır.
  2. 2022 yılında da plakalar kare kodlu ve elektronik çipli olacaktır.
  3. 2021 yılına ait plakalar 28.02.2022 tarihine kadar geçerli olacaktır.
  4. Plaka yenileme sürecinde eski plakaların TÜRSAB Bölge Temsil Kurullarına ve TÜRSAB Genel Merkeze iade edilmesi denetim ve kayıtların kontrolü ile birlikte temiz çevreye katkı sağlayacak ve üyelerimizin haklarını zedeleyen plaka sahteciliğinin önüne geçilmesi bakımından faydalı olacaktır.
  5. Plaka talepleri geçici süreliğine seyahat acentalarının bağlı oldukları TÜRSAB Bölge Temsil Kurulu ve TÜRSAB Plaka Birimi aracılığı yapılacak olup en kısa zamanda TÜRSAB Online üzerinden plaka başvuruları gerçekleştirilebilecektir. Seyahat acentalarının plaka başvuruları akabinde plakanın ilgili seyahat acentasına teslim edileceği zamana kadar faaliyetlerini sürdürebilmeleri için kısa süreli geçici yazı hazırlanacaktır.
  6. TÜRSAB tarafından verilecek olan plaka sayısının tespitinde ekte yer alan “Plaka Talep ve Taahhütnamesinde” belirtilen belgeler esas alınacak olup, talebin büyüklüğüne göre yeni belge talep edilmesi hakkını TÜRSAB saklı tutar.
  7. 2022 yılı TÜRSAB Plakası talep eden seyahat acentalarının, talep etmiş oldukları plaka sayısına göre ödeyecekleri bedeller aşağıda bulunan tablodaki merdivenli sistem üzerinden kademeli olarak belirlenecektir.
TALEP EDİLEN PLAKA ADEDİ 2022 Plaka Ücreti
1 – 20 Adet arası (20 adet dahil) 250 TL
21 – 50 Adet arası (50 adet dahil) 300 TL
51 Adet ve üzeri 350 TL

 

Plaka talebinde bulunan üyelerimiz için;

  • Bu fiyatlar 31 Mart 2022 tarihine kadar geçerlidir.
  • Plaka talebinde bulunan Birlik Üyesi Seyahat Acentasının 2019 ve öncesi yıllara ait aidat borcu var ise talep edilen plaka sayısına bakılmaksızın plaka talebinin 1 adet ücretli olarak karşılanmasına,
  • Plaka talebinde bulunan Birlik Üyesi Seyahat Acentasının 2021 yılına ait aidat borcu var ise talep edilen plaka sayısına bakılmaksızın plaka talebinin 3 adet ücretli olarak karşılanmasına,
  • Plaka talebinde bulunan Birlik Üyesi Seyahat Acentasının 2022 aidatını ödemesi durumunda 1 adet ücretsiz plaka verilmesine,
  • Aidat borcu olmayan veya yapılandırması devam eden seyahat acentalarımız plakalarını yukarıda belirtilen fiyatlar üzerinden 31 Ocak 2022 tarihine kadar %25 indirimli olarak alabileceklerdir.

Tüm seyahat acentalarımızın 2022 yılı plakalarını zamanında temin edebilmek adına aşağıdaki belgelerle birlikte en kısa sürede başvuru yapmalarını rica ederiz:

  • Plaka talep ve taahhütnamesi
  • Seyahat acentası işletme belgesi fotokopisi
  • İmza Sirküleri
  • Talep edilen plaka adedi için yapılan toplam ödemeye ilişkin banka dekontu (Açıklama kısmına kaç adet plaka için ödeme yapıldığı belirtilmelidir.)
Banka Hesap Bilgisi: TÜRKİYE SEYAHAT ACENTALARI BİRLİĞİ İKTİSADİ İŞLETMESİVakıfbank /Fulya Şubesi – IBAN: TR73 0001 5001 5800 7307 4029 33

Üyelerimizin bilgilerine sunarız.

Saygılarımızla,

TÜRKİYE SEYAHAT ACENTALARI BİRLİĞİ (TÜRSAB)

velux