DOLAR
32,2607
EURO
34,7383
ALTIN
2.403,82
BIST
10.217,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C

Ünlü isimlerden Matthew Perry’e veda…

Friends yıldızı Matthew Perry’nin hayatını kaybetmesi üzerine birbirinden ünlü pek çok isim üzüntülerini paylaştı.

Ünlü isimlerden Matthew Perry’e veda…
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Bir dönemin fenomen dizisi Friends’in yıldız isimlerinden Matthew Perry, 54 yaşında hayatını kaybetti. Perry’den gelen acı haber gösteri dünyasını da yasa boğdu.

Los Angeles’taki evinin jakuzisisinde bulunan Perry’nin ölüm nedeni hakkında henüz detaylı bir bilgi paylaşılmazken, olay yerinde bir uyuşturucu bulunmadığı belirtildi.

Özellikle 1994 – 2004 yılları arasında rol aldığı Friends dizisindeki Chandler Bing rolüyle ünlenen Perry’nin kaybı birbirinden ünlü isimleri de yasa boğdu.

Ünlü oyuncu Selma Blair, en eski erkek arkadaşım diyerek Perry ile bir selfie’sini paylaştı.

Olivia Munn da “Bağımlılıkla çok mücadele etti ve bu konuda açık ve dürüst olacak kadar cesurdu” diyerek Perry’nin görüntülerini paylaştı.

Shannen Doherty, “Arkadaşlığımız uzun bir süreye yayıldı. Gerçekten bir ömür. Pek çok kişinin incindiğini biliyorum, özellikle de küçük çetemizin. Pek çok kişi tarafından ve kesinlikle bizim tarafımızdan özlenecek. Evet. Daha şiirsel olabilirdim ya da daha iyi şeyler söyleyebilirdim ama şu anda şok ve üzüntü hakim” diye yazdı.

Friends dizisinde Janice Litman-Goralnik’i canlandıran Maggie Wheeler ise “Ne kayıp. Dünya seni özleyecek Mathew Perry. Bu kısa ömründe pek çok kişiye yaşattığın mutluluk yaşamaya devam edecek. Paylaştığımız her yaratıcı andan dolayı kendimi çok şanslı hissediyorum” dedi.

Rumer Willis de Perry’nin vefatı üzerine çok üzüldüğünü açıkladı ve 2000 yılındaki filmi Komşum Bir Katil (The Whole Nine Yards) filminde babasıyla birlikte rola alan Perry’nin oyunculuğunu anlattı: “Onun fiziksel komedisi ve o film beni hâlâ çok güldürüyor. Hayatında pek çok zorlukla karşılaştığını ve komedisiyle insanlara çok fazla neşe getirdiğini biliyorum. Umarım huzur içinde dinlenebilir.”

Viola Davis de Perry’nin bir fotoğrafıyla beraber üzüntülerini paylaşan isimlerden oldu.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau da tweet atarak eski sınıf arkadaşına saygı duruşunda bulundu: “Eskiden okul bahçesinde oynadığımız oyunları asla unutmayacağım ve dünyanın her yerindeki insanların, onlara getirdiğin neşeyi asla unutmayacağını biliyorum. Gülüşmeler için teşekkürler Matthew. Sevildin ve özleneceksin.”

Ünlü oyuncu Octavia Spencer da Instagram’da şunları yazdı: “Bugün Matthew Perry’nin vefat ettiğini duyduğuma inanılmaz üzüldüm. Onun dünyaya armağanı sonsuza kadar hatırlanacak. Matthew’un ailesine, arkadaşlarına, rol arkadaşlarına ve dünya çapındaki milyonlarca hayranına sevgiler gönderiyorum.”

Perry’nin ölüm haberi ünlü isimleri yasa boğarken, ölümü hakkında da bazı şüpheli açıklamalar geliyor. Bir kaynak, basına, cinayete dair çok işaret bulunduğunu ve soygun-cinayet masası dedektiflerinin onun ölümünü araştırdığını söyledi.

Uzun yıllar bağımlılıkla mücadele eden oyuncunun evinde uyuşturucu bulunmaması dikkat çekti. Perry, ilk kez 1997’de jet ski kazasından sonra ağrı kesici ilaç bağımlılığı nedeniyle rehabilitasyona gitmiş ve uyuşturucu ve alkolle ilgili sorunlar yaşadığı hakkında da hep açık sözlü davranmıştı. Hatta 2016’da verdiği bir röportajında Friends dizisinin üç sezonunu çektiğini hatırlamadığını söylemişti.

Tüm bu bağımlılık hikayesine rağmen Perry kendi koyduğu kurallara da uyum sağlıyordu. “Sette asla içki içmeyeceğime dair garip bir kuralım vardı. Ama aşırı akşamdan kalma halde çalışmaya gittim. Bu şekilde hissetmek ve bunun üzerine çalışmak ve komik olmak zorunda kalmak çok korkunçtu.”

Perry’nin uzun zamandır onunla birlikte iyileşme sürecinde olan bir arkadaşı şunları söyledi : “Herkes tam bir şok halinde. İnsanlar telefonda ağlıyor ve bu haberi kabullenmekte zorlanıyor. Uyuşturucu ve alkolle yıllardır mücadele ettiği bir sır değil ancak son birkaç hafta içinde onunla son konuştuğumda iyi bir durumda görünüyordu. İyimserdi ve sesi ayık ve pozitif geliyordu. Çok trajik bir haber. Herkes hastalığın tekrarlamaması için dua ediyor. Matt gerçekten hoş bir adamdı. Gruba yeni gelenleri ilk karşılayan kişi her zaman oydu ve her zaman yardım etmeye ve hizmet etmeye gönüllü olurdu. Hepimiz bu korkunç haberi kabullenmekte zorlanıyoruz.”

Perry ayrıca 49 yaşındayken opioid bağımlılığı nedeniyle neredeyse hayatını kaybediyordu. Doktorlar ona yalnızca yüzde iki yaşama şansı olduğunu söyledi ve iki hafta komada kaldıktan sonra hayata döndü.

19 Ağustos 1969’da Massachusetts’te doğan Perry, Ottawa’da büyüdü ve Kanadalı bir yazar ve Başbakan Pierre Trudeau’nun eski basın yardımcısı olan annesi Suzanne Morrison tarafından büyütüldü.

Perry, Kanada’nın en iyi tenis oyuncusuydu ancak 15 yaşında, Falcon Crest ve Old Spice reklamları da dahil olmak üzere çeşitli şovlarla tanınan aktör babası John Bennett Perry’e daha yakın olmak için Los Angeles’a taşındı.

Perry, bir röportajında oyunculuk kariyeri hakkında şunları söylemişti: “Film şimdiye kadar yaşadığım en büyük deneyimlerden biriydi, çünkü 16 yaşındaydım ve Chicago’da tek başımaydım, etrafımda ailem yoktu. Oyunculuk yapmak istediğimi biliyordum.”

2002’de de The New York Times’a şöhret aradığını söyleyerek, “Kulaklarımdan buharlar çıkıyordu, ünlü olmayı o kadar çok istiyordum ki. İlgi istiyorsun, para istiyorsun ve restorandaki en iyi koltuğu istiyorsun. Yan etkilerinin ne olacağını düşünmedim” demişti.

Perry hiç evlenmedi ve menajer Molly Hurwitz ile olan nişanlıydı ancak ikili 2021’de ilişkilerini sonlandırdı. Daha önce de Julia Roberts ve Lizzy Caplan gibi birçok tanınmış oyuncuyla birliktelik yaşamıştı.

Bodrum Ev Emlak
ETİKETLER: , , , ,