DOLAR
32,3458
EURO
34,8225
ALTIN
2.404,22
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Ünlü oyuncu Matthew Perry son yolculuğuna uğurlandı: Sadece yakınları katıldı

Firneds yıldızı Matthew Perry, son yolculuğuna uğurlandı. Ünlü oyuncu, sadece ailesinin ve arkadaşlarının katıldığı bir törenle toprağa verildi. Perry’e veda etmek için yakınları, Los Angeles’taki Forest Lawn mezarlığında toplandı.

Ünlü oyuncu Matthew Perry son yolculuğuna uğurlandı: Sadece yakınları katıldı
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden Matthew Perry’nin cenaze töreni gerçekleşti. 54 yaşında hayatını kaybeden oyuncunun, ani ölümü ailesini ve yakın arkadaşlarını üzdüğü kadar tüm dünyadan hayranlarını da yasa boğdu.

28 Ekim’de hayatını kaybeden Matthew Perry, cuma günü Los Angeles’taki bir mezarlıkta, 1990’ların hit televizyon dizisi Friends’teki rol arkadaşları ve yakınlarının katıldığı bir törenle toprağa verildi.

Perry’nin cenazesine katılan isimler Los Angeles’ın Hollywood Hills semtindeki Forest Lawn mezarlığında, gösterinin çekildiği Warner Bros stüdyosuna bir kilometreden daha az bir mesafede toplandı. Michael Jackson, Lucille Ball ve Elizabeth Taylor’ın da bulunduğu çok sayıda Hollywood yıldızının mezarı Forest Lawn’da yer alıyor.

Cenaze töreninde Perry’nin babası John Bennett Perry ve annesi Suzanne ve üvey babası Keith Morrison ile beraber Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc ve David Schwimmer da yer aldı.

Ünlü oyuncu Matthew Perry son yolculuğuna uğurlandı: Sadece yakınları katıldı

JAKUZİDE BULUNMUŞTU

Perry, evindeki jakuzide boğularak hayatını kaybederken, ölüm nedeniyle ilgili araştırmalar da devam ediyor. İlk belirlemelerde kanında doz aşımı olmadığı duyurulurken, toksikoloji raporunun çıkmasının zaman alacağı belirtildi.

Perry’nin ölümü üzerine gösteri dünyasından pek çok ünlü isim üzüntülerini paylaşırken Friends dizisindeki arkadaşları ortak bir mesaj yayınladı:

Ünlü oyuncu Matthew Perry son yolculuğuna uğurlandı: Sadece yakınları katıldı

Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc ve David Schwimmer’ın yayınladığı açıklamada şu satırlara yer verilmişti: “Matthew’un kaybından dolayı hepimiz büyük bir yıkım yaşadık. Biz birbirimiz için oyuncu kadrosundan çok daha fazlasıydık. Biz bir aileyiz. Söylenecek çok şey var ama şu anda bu anlaşılmaz kaybın yasını tutmak ve işlemek için biraz zaman ayıracağız. Zamanla, elimizden geldiğince daha fazlasını söyleyeceğiz. Şimdilik düşüncelerimiz ve sevgimiz Matty’nin ailesiyle, arkadaşlarıyla ve onu dünya çapında seven herkesle birlikte.”

Ünlü oyuncu Matthew Perry son yolculuğuna uğurlandı: Sadece yakınları katıldı

UZUN YILLAR BAĞIMLILIKLA SAVAŞTI

Perry’nin ölümü, reçeteli ağrı kesici ve alkol bağımlılığıyla onlarca yıldır süren mücadelesini anlatan anı kitabının yayınlanmasından bir yıl sonra gerçekleşti. O sırada ünlü oyuncunun yaklaşık 18 aydır ayık olduğu söylendi, ancak Friends yıldızı, uzun yıllar bağımlılığıyla savaşmak zorunda kaldı.

Geçen yıl yayınlanan anılarında ayık olmak için 9 milyon dolar harcadığını, 6000 Adsız Alkolikler toplantısına katıldığını, 15 kez rehabilitasyona gittiğini ve 65 kez detoks yaptığını açıkladı.

Ünlü oyuncu Matthew Perry son yolculuğuna uğurlandı: Sadece yakınları katıldı

Perry, dizinin 1994’ten 2004’e kadar olan 10 yıllık dönemi boyunca Chandler Bing’i canlandırırken de bağımlılıkla sürekli mücadele halindeydi.

Geçen yıl da People’la verdiği bir röportajda bağımlılıkla mücadele ederken oyuncu arkadaşlarının tutumuyla ilgili şunları söyledi:

“Anlıyorlardı ve sabırlıydılar. Penguenlere benziyordu. Doğada biri hastalandığında veya çok yaralandığında, diğer penguenler onu çevreler, destekler ve o penguen kendi başına yürüyebilene kadar etrafında olurlar. Oyuncu kadrosunun benim için yaptığı da buydu.”

ADINA BİR VAKIF KURULDU

Ve ünlü oyuncunun ölümüyle beraber adına bir vakıf kuruldu. Web sitesine göre, Matthew Perry Vakfı onun mirasını onurlandıracak, kendi sözleri ve deneyimleriyle yönlendirilecek ve mümkün olduğu kadar çok hayatta fark yaratma tutkusuyla hareket edecek.

Matthew Perry, bir dönem Perry House olarak bilinen 5.500 metrekarelik bir sahil yerleşkesinde ayık bir yaşam tesisi işletiyordu. Ancak 2015 yılında Malibu iskelesine bakan mülkünü 10,65 milyon dolara sattı. Tesisi bağımlılık uzmanı Earl Hightower ile birlikte işleten Perry, “Bu Malibu’da bir sahil eviydi ve işletmek çok pahalıydı ve iş gerçekten yürümedi. Dolayısıyla Santa Monica ve Studio City’deki daha küçük yerlere bakıyoruz. İşi sevdiğim için sürdürüyorum; alkoliklere yardım etmenin iyi bir yolu” diyerek satışı açıklamıştı.

Ünlü oyuncu Matthew Perry son yolculuğuna uğurlandı: Sadece yakınları katıldı

Perry anılarında ölümünden sonra nasıl hatırlanmak istediğinden de kısaca bahsetmişti ve şimdi bu sözleri adına kurulan vakfın web sitesinin başında yer alıyor:

Ünlü oyuncu Matthew Perry son yolculuğuna uğurlandı: Sadece yakınları katıldı

“Öldüğümde insanların Friends hakkında konuşacağını biliyorum. Ama öldüğümde, sözde başarılarım göz önüne alındığında, Friends’in diğer insanlara yardım etmek için yaptığım şeylerin çok gerisinde yer alması iyi olurdu. Bunun olmayacağını biliyorum ama güzel olurdu.”

polat-galle