DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
31°C
Muğla
31°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
32°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C
Perşembe Açık
27°C

Vatan Partisi : “HDP Kapatılsın”

Vatan Partisi : “HDP Kapatılsın”
Bodrum Ev Emlak

Vatan Partisi basın açıklaması ;

Değerli Bodrum sakinleri, sayın basın mensupları;

Maske takmanın öneminin anlatıldığı ve görüldüğü günlerdeyiz.

Ancak bugün HDP maskesinin Hacire Akar tarafından düşürülüşünün yıl dönümüdür. 3 Eylül 2019 tarihinde Hacire Anne HDP Diyarbakır İl binasının önüne giderek, HDP tarafından kaçırılıp PKK terör örgütüne teslim edilen oğlu için tek başına harekete geçmiş ve evladını örgütün elinden geri almıştır. Hacire Ananın bu eylemi çığ gibi büyümüştür. Bugün 150 aile, azim, kararlılık ve cesaretle evlatları için nöbet tutmaya devam etmektedir. Bir yıldır aralıksız süren nöbet ile 15 evlat ailelerine kavuşmuştur. Buradan kendilerini selamlıyoruz ve tekrar yanınızdayız diyoruz.

Vatan Partisi Öncü Kadın örgütü eylemin başladığı anda ailelerin yanına gitmiş, evladı için mücadele kararlılığı gösteren anneler ile kucaklaşmıştır. Annelerin taleplerinin duyurulması için birlikte hareket etmiş, nöbete katılmıştır. Doğurup büyüttüğü evladını, sonu ölümle bitecek eylemlerin içinden kurtarmak kararlılığındaki annenin gücü tüm makam sahiplerinden yüksektir. Evladını isteyen annelerin çığlığı ve isyanı ile güneydoğuanadolu illerinde binlerce kişinin, ellerinde bayraklar ile  sokaklara çıkarak PKK yı lanetlediği yürüyüşler ile desteklenmiştir.

HDP İl binası önünde “Diyarbakır’da genç bırakmadınız, ya cezaevinde ya toprağın altındalar. Başlarım sizin kürdistan davanıza!” diyen annenin ekranlara yansıyan çığlığı hafızalara kazınmıştır.

HDP ‘nin maskesi düşmüştür. Kürt halkı için siyaset üretecekleri iddiasının kocaman bir yalan olduğu ortaya çıkmıştır. HDP PKK’ya terör elemanı devşirmektedir. Ne insan haklarından yanadır, ne kürt halkının beklentilerinden. Türkiye Partisi olacağız diyen sözde parti defaten ABD maşası olduğunu “sırtımızı PKK, PYD, YPG’ye dayadık” diyerek ıspatlamıştır. “Kimse Kürt halkının gücünü test etmesin, PKK sizi tükürüğü ile boğar” diyen HDP milletvekili Abdullah Zeydan da bu cümlesi ile HDP kanalı ile kaçırılan ve PKK nın elemanı haline getirilen çocukların nasıl kullanıldığını göstermektedir. Ancak annelerin isyanı sonrası ellerinde bayraklar ile sokağa dökülen Kürt halkı PKK terör örgütünü de lanetlemiştir. PKK bugün boğulmaktadır, yok olmaktadır. HDP ise kapatılması gereken partidir.

Biz Vatan Partisi Öncü kadınları olarak evlatları için nöbetlerine devam eden annelerin, evlatlarına kavuşana kadar yanındayız, yanında olacağız. Tüm kurum kuruluşları Diyarbakırda bekleyen ailelerin yanında olmaya davet ediyoruz.

PKK ile savaşan devletimizin, ordumuzun, Mehmetçiğimizin, polisimizin yanındayız. PKK anaların ayakları altında yok oluyor, olacaktır. Bu ordumuzun, milletimizin ve anaların zaferidir.

Ve Vatan Partisi olarak da tekrar ediyoruz. Türk Kürt kardeştir. Kardeşler arasına giren kanlı ellerden birlik olarak kurtulacağız.

Bugün HDP’ye üye yöneticilerin üçte biri hakkında ceza soruşturması ya da kovuşturma vardır, HDP kapatılmalıdır ve kapatılacaktır.

HDP’nin kapatılması için Anayasa Mahkemesine 4 adet başvuru yaptık.

2820 sayılı Siyasi Partiler Yasanın 101. maddesi; “Bir siyasi partinin Anayasa’nın 68/4. maddesine aykırı eylemlerin işlendiği odak haline geldiğinin” tespiti halinde, o siyasi parti temelli kapatılır, demektedir.

Kapatma başvurusu için mecliste grubu bulunan tüm partileri ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısını göreve davet ediyoruz.

Bugün evlatlarını görmek, PKK nın elinden almak için bekleyen anneler, aileler ile yürekten bir aradayız. Kendilerini Bodrum’dan selamlıyoruz. Türkiye’nin evlatlarını ve Türkiye’nin annelerini kucaklıyoruz.

Ve herkesi Diyarbakır annelerinin yanında olmaya davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygılarımızla

 

Aktur tatil sitesi