DOLAR
32,3282
EURO
35,0649
ALTIN
2.282,13
BIST
8.998,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
23°C
Muğla
23°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Yardım Malzemeleri İhtiyacın Üzerine Çıktı…

Yardım Malzemeleri İhtiyacın Üzerine Çıktı…
Aktur tatil sitesi

Bodrum’da yaşanan orman yangını nedeniyle, hem evlerinden tahliye edilen vatandaşların hem de sahada görev yapan ekiplerin ihtiyaçları doğrultusunda kabul edilen yardım malzemeleri yeterli seviyeyi aştı.

Arena Bodrum Haber – Duyarlılık gösteren vatandaşlara teşekkür eden Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ve Belediye Başkanı Ahmet Aras bugünden itibaren malzeme yardımı kabul edilmeyeceğini açıkladı.

31 Temmuz günü Milas İlçesi Beyciler Mahallesinden başlayan ve Bodrum‘un Mumcular Mahallesine ulaştıktan sonra Kisebükü sırtlarına kadar dayanan orman yangınının ilk gününden bu yana Bodrum halkı adeta yardım için seferber oldu.

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, toplanan yardım malzemelerinin koordineli bir şekilde dağıtıldığı Mumcular Mahallesi’ndeki yangın koordinasyon merkezini ziyaret etti.

KAYMAKAM YILMAZ:”İSTEYEN NAKDİ YARDIMDA BULUNABİLİR”

Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutkun’un eşlik ettiği ziyarette çalışmalar hakkında bilgiler alan Kaymakam Yılmaz ziyaret sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Yangınların başladığı süreçten itibaren, ihtiyacımız olan lojistik konusunda gerçekten vatandaşlarımız çok duyarlı davrandı. Oluşturulan malzeme toplama merkezlerimizde ihtiyacımızın çok üstünde malzeme var. Bugün itibariyle gıda ve malzeme alımlarını ikinci bir duyuru yapana kadar durdurduk. İhtiyaç fazlası gıdalar israfa yol açıyor. Biz kurumlar, ihtiyaç duyulan malzemelerin duyurusunu yapana kadar merkezlerimize malzeme getirmemelerini rica ediyoruz. Yardımda bulunacak vatandaşlarımız valiliğimiz ya da Bodrum Kaymakamlığımızın hesaplarına nakdi yardımda bulunabilirler. Bizler de bu nakdi yardımları vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamada kullanabilir ve yardımlar yerine daha uygun ulaşmış olur.”

BAŞKAN ARAS:”SOĞUTMALAR YAPILDI TAYAKKUZ HALİNDEYİZ”

Bölgemizde yaşanan mega orman yangınının ilk gününden bu yana gece gündüz çalışmaları sahada koordine eden Bodrum Belediye Başkan Ahmet Aras, bölgedeki  son durumu şu sözlerle anlattı:

“Kaymakamımızla, orman şefimizle tekrar bölgeyi gezdik. Şu anda ciddi bir tehdit yok. Rüzgar doğuya dönerse belki yeniden bazı sıkıntılar olabilir ama şu an tamamen teyakkuzdayız. Nöbet tutan arkadaşlarımız buradalar. Sürekli devriye atıyorlar. Denizden de, Sahil Güvenlik Komutanlığı termal kamera ile bölgeyi izliyor. Aynı zamanda Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün de bir söndürme botu bölgede hazır bekliyor. Polisimiz, Jandarmamız burada, Orman İşletme Müdürlüğümüzün ekipleri burada. Bir taraftan da bizim belediye ekiplerimiz, zabıtamız ve diğer ekiplerimiz burada şu anda görev yapıyorlar. Aynı zamanda bölgedeki yolların da genişletilmesi için ve şeritlerin açılması için de iş makinelerimiz şu anda çalışmakta.

Özellikle Ören’de olan yangın Bodrum’da oluyormuş gibi sosyal medyada, basında lanse edildiğini görüyorum. Bunlar dezenformasyondur. Onlara lütfen inanmayalım. Benim burada yaptığım açıklamaların hepsi tamamen resmi aç

ıklamalardır. Çünkü gün boyu ben sahada dolaşıyorum. Ören’den Kissebükü’ne kadar olan alanda her zaman teyakkuzdayız ve konuya hakimiz.”

BAŞKAN ARAS, “DAYANIŞMA RUHU ÜST SEVİYEDE”

Lojistik yardımı konusunda vatandaşlara seslenen Başkan Aras, “Toplanan yardım malzemelerinin artık lk günden beri halkımız, bütün ülkemiz çok büyük bir dayanışma ruhuyla bizlere yardımlarını gönderdiler. Gıda, ilaç, malzeme, tekstil, ayakkabı her şey. İnanılmaz malzemeler geldi küçüklü büyüklü. Şu anda daha da tabi ki gelmeye devam ediyor. Bizim artık gıda, ilaç gibi malzemelere ihtiyacımız kalmadı. Şimdi artık o gelenleri tasnif etmekle uğraşıyoruz ki çok ciddi bir zaman alıyor. Bir an önce yaraları sarmamız lazım. O yüzden sizden ricam artık bize gıda, ilaç ve malzeme (ayakkabı, hijyen, tekstil) göndermeyin lütfen. Bunlar fazlasıyla var. Hatta biz burada kalanları yavaş yavaş başka yerlere kaydırmaya başladık. İşte Milas’a onlarda ihtiyacımız yok diyor. Yüzden lütfen artık bu yardımları keselim.” dedi.

GÜVENLE TATİLİNİZİ YAPABİLİRSİNİZ..

Bölgemizde bir risk kalmadığını açıklayan Başkan Aras, “Özellikle otellerimizde konaklayan, Bodrum’da tatillerini geçiren vatandaşlarıma tatilinizin güvende olduğunu söylemek isterim. Herkes huzur içinde rahatlıkla tatilini yapabilir. Bu konuda şu anda hiçbir tehdit yok. Bugüne kadar böyle bir şey söylememiştim ama bundan sonra artık güvenle Bodrum’da hayat sürdürebilirsiniz, tatilinizi yapabilirsiniz. Bu koyda dün hiçbir tekne yoktu ama bugün birçok mavi yolculuk ve özel tekne konuşlanmış bu akşam. Burada geceliyorlar. O yüzden buranın güvenli olduğunu da tekrar söyleyebilirim.” ifadelerini kullandı.

GÖNÜLLÜLERİN HEPSİ BİRER KAHRAMAN..

Canla başla sahada yer alan gönüllü vatandaşlara teşekkür eden Belediye Başkanı Ahmet Aras, hasar tespit çalışmalarına başlanacağını belirterek şunları söyledi:

 “Gönüllülerimiz de  çok aktif bir şekilde bize yangın söndürme faaliyetlerinde ve lojistik faaliyetlerde bize destek oldu. Sağ olsunlar, var olsunlar. Artık bugün biraz daha kurumsallaşmaya doğru gitmek zorundayız.  Hasar tespitlerine başlayacağımız için gönüllü arkadaşlarımıza çok fazla ihtiyaç olmadığını söylemek isterim. Arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Hepsi kahraman bizim için. Ancak şu anda yangın alanları var, daha fazla ihtiyacı olan yerler var. Özellikle gönüllülerin belki de o tarafa doğru intikal etmeleri daha doğru olacaktır diye düşünüyorum.”

Bodrum Ev Emlak