DOLAR
32,2760
EURO
34,7201
ALTIN
2.399,08
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
19°C
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Açık
23°C

Yasağı kalkması, Türk turizmine doping etkisi yapar”

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Engin Ceylan, Çin’in, pandeminin ardından seyahat yasağını kaldırmasının Türk turizmine doping etkisi yapacağını söyledi.

Yasağı kalkması, Türk turizmine doping etkisi yapar”
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Türk turizminin canlanması için Çin pazarının açılmasının büyük bir fırsat olduğunu belirten TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi ve Cesa Turizm Seyahat Acentesi Kurucusu Engin Ceylan, Çinli turistlerin özellikle kültür turizmi ve lüks alışverişe ilgi gösterdiğini söyledi. Bu nedenle Türkiye’nin özellikle Kapadokya, İstanbul ve İzmir gibi bölgelerinin Çinli turistler için cazip noktalar olabileceğini ifade etti.

Çin hükümetinin pandemi sonrası seyahat yasağını kaldırmasıyla Çinli turistlerin Türkiye’ye gelmeye başladığını ve ilerleyen dönemde bu hareketliliğin daha da artmasını beklediklerini dile getiren Ceylan, yıl sonuna kadar 300 ila 500 bin Çinli turistin Türkiye’yi ziyaret etmesini öngördüklerini belirtti.

Engin Ceylan ayrıca, Türkiye’nin Ege Bölgesi ve İzmir gibi bölgelerinin Çinli turistlere yönelik kültürel zenginlik sunabileceğini ve bölgenin turizm hareketliliğini 2-3 aydan 12 aya yayması gerektiğini vurguladı.

Ceylan ayrıca, Türk turizm sektörünün dünya genelinde en kaliteli hizmeti sunduğuna dikkat çekerek, Türkiye’nin turizm potansiyelinin 2024 yılında daha da artarak 60-70 milyon turisti çekebileceğini ifade etti. Bunun için uçuş sayılarının artırılması, konaklama kapasitesinin yükseltilmesi ve hizmet kalitesinin iyileştirilmesi gerektiğini belirtti.

Ceylan ayrıca iç turizmin de göz önünde bulundurulması gerektiğine ve yerli turistlere uygun fiyatlar sunulmasıyla iç turizmin canlandırılması gerektiğine dikkat çekti. Ayrıca vize işlemlerinin kolaylaştırılması gerektiğini de vurguladı.

polat-galle
ETİKETLER: , , , ,