DOLAR
32,3427
EURO
35,0956
ALTIN
2.307,92
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Yürüyüşün sağlığa 10 önemli faydası

Yürüyüşün sağlığa faydalarına şaşıracaksınız. Uzun ve sağlıklı bir yaşam için yürüyüşün önemi. Düzenli yürüyüş yapmak hangi hastalıkları önlüyor? Yürüyüşle kilo vermek mümkün mü?

Yürüyüşün sağlığa 10 önemli faydası
A+
A-
polat-galle

Hareketsizlik, yaşam kalitenizi düşürür ve rahatsızlıklara sebep olur. Her gün düzenli yürüyüşle sağlıklı bir vücuda sahip olabilirsiniz. Peki, kilo vermek isteyenler için yürüyüş ne kadar etkili? “Yüksek Topuklar” ekibi olarak yürüyüşün faydaları ve yürüyüşle kilo verme hakkında bilgiler sunuyoruz.

Yürüyüşün sağlığa 10 önemli faydası

Yürüyüşün faydaları nelerdir?

  • Kalp hastalıklarının en önemli sebeplerinden biri hareketsiz yaşamdır. Düzenli yürüyüş yapmak, kan basıncını düzenler, kalp ve damar hastalıkları riskini azaltır. kan dolaşımına yardımcı olurken, kalp-damar hastalıkları riskini azaltır.
  • Kansere sebep olan hücrelerin vücutta tutunmalarını engeller. Bu sayede, kansere yakalanma olasılığı azalır.
  • Yürüyüş yapmak sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Kabızlık ve hazımsızlık gibi problemlerin önüne geçer.
  • Yürüyüş, endorfin hormonu sağlatır, rahatlamaya yardımcıdır. Stresten kurtulmanızı ve rahat bir uyku düzenine kavuşmanızı sağlar.
  • Kasları harekete geçirir ve esnekliğini artırır. Eklem ve kas ağrılarını hafifletir.
  • Kemikleri güçlendirir. İleriki yaşlarda yaşanabilecek kemik erimesi probleminin önüne geçer.
  • Düzenli yürüyüş yapmak yaşlanmayı geciktirir, daha dinç bir vücuda sahip olmanızı sağlar.
  • Diyabet, hipertansiyon, kolesterol gibi rahatsızlıklara iyi gelir.
  • Cinsel hayatınızı daha sağlıklı hale getirir. Ayrıca, sağlıklı bir hamilelik geçirmenizi sağlar. Hamilelikteki düşük riskini azaltır.
  • Metabolizmayı hızlandırarak kalori yakmanıza ve kilo vermenize yardımcı olur.

Yürüyüşle kilo vermek mümkün mü?

Yürüyüş metabolizmayı hızlandıran bir aktivitedir ve saatte 400 kalori yakmanızı sağlar. Ancak sağlıklı beslenmeyle desteklenmezse, kilo vermeniz uzun zaman alabilir.

Kilo vermek isteyenler için yürüyüş, en basit ama en etkili egzersizlerdendir. Diyet programınıza her gün bir saat yürüyüş ekleyerek metabolizmanızı hızlandırıp, kilo verebilirsiniz. Yürüyüşü bir zorunluluktan ziyade, günlük alışkanlıklarınızdan biri haline getirmelisiniz. Uzun ve sağlıklı bir yaşam için her gün en az bir saat yürümek gerekir.

Düzenli yürüyüşlerinize her gün fazladan 20 dakika ekleyerek hedeflediğiniz kiloya daha çabuk ulaşabilirsiniz.

Sağlıksız besinlere eliniz gittiğinde, onları eritmek için ne kadar yürümeniz gerektiğini düşünün. Böylece onlardan hızlı bir şekilde uzaklaşırsınız.

Yürüyüş yaparken temponuzu yavaş yavaş artırın. Kalp atışınız giderek hızlanacak ve kilo vermeniz kolaylaşacaktır. Aynı zamanda kısa ve tempolu yürüyüşler kalp ve akciğer sağlığını korumanın en etkili yollarından biridir.

Yürüyüşün sağlığa 10 önemli faydası

velux