DOLAR
32,1922
EURO
35,1006
ALTIN
2.520,69
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
31°C
Muğla
31°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
32°C
Salı Az Bulutlu
31°C
Çarşamba Açık
26°C
Perşembe Açık
26°C

Z Kuşağı en çok hangi destinasyonları tercih ediyor?

Z Kuşağı en çok hangi destinasyonları tercih ediyor?
A+
A-
Aktur tatil sitesi

1997 yılından sonra doğan ve Z Kuşağı olarak adlandırılan, çevreye daha duyarlı, sağlıklı alışkanlıklara sahip, teknoloji tutkunu olan gezginler seyahatlerinde en çok hangi ülkeleri ve hangi destinasyonları tercih ediyor?

1997 yılından sonra doğan ve Z Kuşağı olarak adlandırılan, çevreye daha duyarlı, sağlıklı alışkanlıklara sahip ve teknoloji tutkunu olan gezginler; en çok Fransa, İtalya ve İspanya’yı tercih ediyor.

Genellikle tatilden 30 gün önceden rezervasyon yaptıran Z Kuşağı uluslararası seyahatte ağırlıklı olarak Amerika Birleşik Devletleri, Fransa ve Birleşik Krallık’a seyahat ediyor.

Yedinci sırada Almanya, İtalya ve Ukrayna’nın ardından İspanya yer alıyor.

Turizmdatabank’ın aktardığı verilere göre; en yüksek rezervasyon hacmi, öğrencilerin tatil dönemlerine denk geliyor: Temmuz, Eylül, Ağustos ve Nisan.

Öte yandan, European Travel Commission ETC Raporu’na göre Z Kuşağı; en çok Batı Avrupa ülkelerini ziyaret etmek istiyor ve ziyaret ediyor: Fransa, İtalya ve İspanya ilk 3’te yer alırken; onları Almanya, Yunanistan ve Birleşik Krallık izliyor.

Hem İngiltere hem de ABD pazarlarına yakından bakıldığında, Fransa, İtalya, İspanya ve Yunanistan en çok tercih edilen dört Avrupa destinasyonu arasında.

Akdeniz destinasyonlarının popülaritesi Z kuşağı arasında açıkça görülmektedir. Fransa, İtalya ve İspanya, tüm gruplar için en fazla ilgi gören ülkeler arasında yer alıyor.

İspanya’da; Barcelona, Madrid, Malaga ve Valencia en çok tercih edilen destinasyonlar olurken, Milano, Atina veya Londra gibi diğer Avrupa destinasyonları da en popüler destinasyonlar arasında yer aldı.

REZERVASYON ALIŞKANLIKLARI

Online ajans Kiwi.com’un araştırmasına göre; on yolcudan sekizi (%80.9) destinasyonda bir ile üç gün arasında vakit geçiriyor.

Z Kuşağı’ndaki her on gençten ikisi (%19,1) aynı yaştaki (18 ila 25 yaş arası) insanlarla seyahat ederken, yalnızca %2.1’i 41 ila 60 yaş arasındaki kişilerle seyahat ediyor.

Z KUŞAĞI TATİL TERCİHLERİ (4 ÜLKE) – ETC*

İNGİLTERE Z KUŞAĞI ALMANYA Z KUŞAĞI ABD Z KUŞAĞI ÇİN Z KUŞAĞI
İtalya İspanya Fransa Fransa
İspanya İtalya İtalya İtalya
Fransa Fransa İspanya Almanya
Yunanistan Hırvatistan Yunanistan İngiltere

*Raporda Rusya vb. pazarlar bulunmadığından Türkiye yer almamaktadır.

Aktur tatil sitesi