DOLAR
32,4837
EURO
34,8581
ALTIN
2.421,72
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
25°C
Muğla
25°C
Açık
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
23°C

Ağız gargarası seçerken bunlara dikkat edin

Ağız ve diş sağlığını korumak için günlük olarak ağız gargarası kullanmak, ağız hijyenini arttırdığı gibi patojenlere karşı da etkili …

Ağız gargarası seçerken bunlara dikkat edin
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Ağız ve diş sağlığını korumak için günlük olarak ağız gargarası kullanmak, ağız hijyenini arttırdığı gibi patojenlere karşı da etkili olabileceğini belirten uzmanlar, piyasada tüketiciye sunulan gargara ürünleri içeriklerinin iyice araştırılarak kullanılması gerektiğini vurguluyor.

Ağız gargarası seçerken bunlara dikkat edin

Uzmanlar, pandemiyle mücadelede ağız hijyenini sağlamak üzere gargara yapılmasının önemine vurgu yapıyor. Ağız boşluğu vücudun patojenlerle ilk karşılaşma noktalarından biri. Ağız hijyeninin sağlanmadığı durumlarda bakteriler ağızda üreyerek alt solunum yollarına daha kolay ulaşabiliyor.

Yapılan bir klinik çalışmada ağız hijyeni ile “yeni koronavirüs (SARS-CoV-2)” enfeksiyonları arasında bir ilişki olup olmadığına bakılmış ve ağız hijyeninin artırılmasının hastalık şiddetini azaltabileceği yönünde görüş bildirilmiş durumda. (1)

Günlük olarak gargara kullanmak ağız hijyenini artırıyor. Aynı zamanda uzmanlar tarafından patojenlere karşı da etkili bir hijyen uygulaması olabileceği belirtiliyor. Ancak burada gargara içeriğinin önemi büyük. Bu nedenle uzmanlar, piyasada tüketiciye sunulan gargara ürünleri içeriklerinin iyice araştırılarak kullanılması gerektiğini vurguluyor.

Hangi içeriğe sahip gargaraları tercih etmeniz gerekir?

Ağız hijyenini sağlamada altın standart: Klorheksidin (2)

Klorheksidin günümüzde güvenle kullanılan, ağız boşluğunda plak oluşumunu engelleyen ve ağız hijyenini destekleyen etkili bir içeriktir.

Klorheksidin etkileri (3)

  • Katyonik, bis-biguanid biyosit olup, birçok mikroorganizmaya karşı etkilidir.
  • Düşük toksisiteye ve geniş spektrumlu antibakteriyel aktiviteye sahiptir.
  • Plak oluşumunun engeller.
  • Klorheksidini diğer antiseptiklerden ayıran en önemli özellik, oral kavitede uygulandığında dokulara tutunarak uzun süre salım profiline sahip olmasıdır.
  • Bu özelliği sayesinde diğer antiseptik ajanlara kıyasla daha etkili bir antiseptik etki gösterir.

Ağız gargarası seçerken bunlara dikkat edinÜrün önerisi: Eludril Care Ağız Çalkalama Suyu etkileri

  • Özellikle Avéne ürünleri ile tanıdığımız Pierre Fabre Grubu’na ait bir ürün olan Eludril Care, içeriğinde bulunan %0,1 klorheksidin sayesinde sağlıklı diş etlerini korumak için ağız hijyeni sağlar.
  • Ferahlatıcı ve rahatlatıcı tada sahip olan çalkalama suyu, aynı zamanda diş etlerini yatıştırır.
  • İçeriğindeki iki antiseptik madde (klorheksidin ve setilpiridinyum klorür) ile anti-plak özelliklere sahiptir.
  • Gençlerin ve yetişkinlerin yanı sıra çocukların kullanımına da uygundur.

Yazıda kullanılan kaynaklar:
1) Sampson V et al. British Dental Journal. 228(12). 2020: 971-975
2) Shruti Balagopal et al. Pharm. Sci. & Res. 5(12)., 2013: 270 – 274.
3) Turkiye Klinikleri J Dental Sci. 2010;16(1):51-8

Aktur tatil sitesi