DOLAR
32,3267
EURO
35,0819
ALTIN
2.298,64
BIST
8.979,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Antalya’da Görülmesi Gereken Tarihi Yerler

Antalya’da Görülmesi Gereken Tarihi Yerler
A+
A-
velux

Yaz tatilleri denildiği zaman akla ilk gelen yerlerden olan Antalya, en renkli ve en turistik rotalardan birisi oluyor. Tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan bu şehirde birçok farklı bölgeyi keşfedebilirsiniz.

Kaleiçi

Antalya Muratpaşa ilçesinde yer alan Kaleiçi, şehrin tarihinin izlerini en iyi şekilde taşıyor. Geçmişi günümüze bağlayan somut yapılar arasındaki özel evler, yalnızca mimarisiyle değil o dönemki insanların yaşam şekillerini ve davranışlarını yansıttığı için de büyük bir ilgi görüyor.

Yanartaş

Antalya’nın popüler tatil merkezlerinden Kemer’e bağlı Çıralı’da yer alan Yanartaş, sonsuz ateş olarak da biliniyor. Çıralı girişinde yer alan köprüyü geçip sol kısımdaki portakal bahçelerinin olduğu bölgeye vardıktan sonra Yanartaş’a ulaşabilirsiniz. Yanartaş merkezine tırmanırken doğanın güzelliklerini de izleyebilirsiniz.

Alara Han Kalesi

Antalya’da görülmesi gereken en önemli tarihi yerler arsında kaleler de bulunuyor. Alanya bölgesine ortalama 40 km mesafede yer alan Alara Çayı’nın kenarındaki tepenin üzerinde yer alan Alara Han Kalesi, Selçuklu hükümdarı I. Alaaddin Keykubat tarafından yapılmıştır.

Theimussa (Kale İskelesi)

Kekova bölgesini gezmek isterseniz Üçağız Köyü’ne gidebilirsiniz. Doğal liman görünümüne sahip olan koyun kuzey kısmındaki tarihi kalıntılar Theimussa Antik Kenti’ne aittir. Kendinizi zaman tünelinde hissedebileceğiniz antik kent, günümüzde mezar kalıntılarını görebileceğiniz ve kule kalıntılarını da görebileceğiniz durumdadır.

Tarihi Saat Kulesi

Antalya simgesi haline gelen Tarihi Saat Kulesi, gezip görmeniz gereken en önemli yerler arasında bulunuyor. Bu bölgeye ulaşım sağlayabilmek için Antalya havalimanı araç kiralama seçeneklerinden yararlanabilir ve havalimanından pratik bir şekilde seyahatinizi tamamlayabilirsiniz.

Noel Baba Kilisesi

Noel Baba Aziz Nicholaos’ın ölümüyle birlikte inşa edilen Noel Baba Kilisesi, Demre bölgesinde yer alıyor. Noel Baba’nın ölümünden sonra bir süre burada yattığı ve bir süre sonra kemiklerinin İtalyan denizcileri tarafından Bari’ye götürüldüğüne inanılıyor.

Olympos Antik Kenti

Tanrılar Kenti olarak da anılan bu kent, Kumluca sınırları içerisinde yer alıyor. Günümüze kadar ulaşan tarihi kalıntılarını görebileceğiniz Olympos Antik Kenti, doğa ile iç içe olmak isteyenler tarafından da büyük bir ilgi görüyor.

velux