DOLAR
32,5260
EURO
34,7173
ALTIN
2.493,22
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
19°C
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Antik Tiyatroyu “Antik Gazinoya Çevirdiler”

Bodrum’daki 2500 yıllık Antik Tiyatro’nun gazinoya çevrilmesine Bodrum Ticaret Odası Yeme İçme ve Eğlence Sektörü temsilcisi Atilla Serttaş ve tur rehberleri sert tepki gösterdi. Serttaş “Binlerce yıllık tarihimi kültürümüzü yok ettiğimiz gibi akustik seslerle tarihi mekana zarar veriyoruz, antik mekana gelen turistler ise üç ay boyunca mekanı gezemiyor. Antik Tiyatro’yu antik gazinoya çevirdiler” dedi.

Antik Tiyatroyu “Antik Gazinoya Çevirdiler”
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki 2500 yıllık Antik Tiyatro’nun yaz aylarında hemen hergün bir koser düzenlenmesi ve düzenlenen ve ard arda düzenlenen konserler nedeniyle tarihi mekanın içerisinde yer alan sahne, seyyar tuvalet, büfe, orkestra malzemeleri., seyyar kulis odaları nedeniyle yerli ve yabancı turistlerin ziyaret edemediği belirtildi.

ALMAN VE ABD’Lİ TARİHÇİLER ŞOK OLDU

Profesyonel tur rehberi Ayşen Bıçak (34) “Bodrum’a getirdiğimiz turistleri ne yazıkki 2500 yıllık antik tiyatroda bu manzarayı gösterirken utanıyoruz, bu durumu anlatırken büyük güçlük çekiyoruz, her akşam düzenlenen konserlerden sonra burası çöplük haline geliyor. Geçtiğimiz hafta ziyarete getirdiğim bir ABD’li ve Alman tarihçi grubu bu manzarayı görünce şok oldu. Bol bol fotoğraf çekerek bu tarihi mekandaki ayıbı yazı halinde yayınlayacaklarını söylediler. Buyurun reklamın iyisi kötüsü olmaz ama birileri milyonlarca lira para kazanacak diye buna müsaade etmemeliyiz” diye konuştu.

 

Antik Tiyatroyu “Antik Gazinoya Çevirdiler”

 

ANTİK TİYATROYU ANTİK GAZİNOYA ÇEVİRDİLER

Bodrum Ticaret Odası Yeme İçme ve Eğlence Sektörü Temsilcisi ve Bodrum Belediye Meclisi Üyesi Atilla Serttaş Antik Tiyatro’nun önünün onlarca sanatçı posteri asılarak antik değil eğlence mekanı havası yaratıldığını belirterek “30 yıllık turizmciyim, kendi kültürüne ve tarihine yapılan böyle saygısızlık görmedim. Burada yüksek sesle çalınan ve her akşam 3 saatliğine doldurulan 3-4 bin kişinin tarihi mekana zarar vermemesi düşünülemez. Bodrum’daki eğlence mekanlarını en az 10 kurum didik didik edip inceliyor. Burada ayrıca emek hırsızlığı da yaşanıyor. Yerli ve yabancı turistler gezemiyor. Tarih ve kültürümüzü böylemi tanıtacağız. Örneğin bodrum’daki eğlence mekanlarının her türlü ruhsatını soruyorlar, peki burada 2-3 ay da kazanılan paralar nereye gidiyor, buranın işletme ruhsatı var mı, müzik yayın izni varmı, akustik raporu alındı mı? Otoprakı varmı yok, burada hergün kazalar oluyor. Bodrum için bu kadar önemli bir arkeolojik tarihi değere sahip mekanın gazinoya çevrilmesi, yani Antik Tiyatro’nun gazinoya çevrilmesi doğru değil, umarım bakanlık bu kararından en kısa zamanda vazgeçer” dedi.

Kaynak Anterhaber.com

polat-galle