DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
31°C
Muğla
31°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
32°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C
Perşembe Açık
27°C

Bakan Ersoy: 2019 yılındaki gelirin yüzde 80’ini yakalamak mümkün

Bakan Ersoy: 2019 yılındaki gelirin yüzde 80’ini yakalamak mümkün
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’dan turizm sektöründeki son gelişmelere ilişkin açıklamalar…

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, önceki akşamki kabine toplantısı sonrası turizm sezonuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Ersoy, Rusya’dan gelen turistlerle ilgili bulaş riskine karşı mesajlar verdi.

Sabah Gazetesi’nden Erdem Anılan’ın aktardığı habere göre; Rusya’da bulaş verilerinin yükselmesiyle ilgili soruyu Bakan Ersoy: “Türkiye’ye gelecek turistler Kovid-19 testi, aşı, karantina gibi tüm kontrollere tabi olacak. Genelgemiz var bu konuda. Zaten gerekli testleri yaptırmayan, aşısı olmayan oradan uçağa binip de gelemez. Turistlere test yapılmayacak gibi bir durum söz konusu değil” şeklinde yanıtladı.

“SEZON BU KEZ YIL SONUNA KADAR SÜRECEK”

Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerinden Türkiye’ye talep patlaması yaşanıyor. Sezon Ekim ayında bitiyordu. Bu kez yıl sonuna kadar sürecek. Yeter ki siz güvenli ülke olun. Avrupalı yıl sonuna kadar gelir.

2019 GELİRİNİN YÜZDE 80’İNİ YAKALAYABİLİRİZ

Turizm geliri beklentimizi bir ay sonra net olarak söyleyebilirim. 2019 yılındaki gelirin yüzde 80’ini yakalamak mümkün. 20 milyar Dolar civarında olabilir.

velux