DOLAR
35,6798
EURO
37,4767
ALTIN
3.181,09
BIST
10.104,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Çok Bulutlu
14°C
Muğla
14°C
Çok Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
13°C
Salı Az Bulutlu
13°C
Çarşamba Yağmurlu
11°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
12°C

Bodrum Mandalin Festivali heyecanı yaşandı

Mandalin Haftası kapsamında düzenlenen Bodrum Mandalin Festivalinde, Bodrum Belediyesi 50 ton bedava mandalin dağıttı. Festivale katılanlar mandalin bahçelerinin inşaata açılmamasını istedi.

Bodrum Mandalin Festivali heyecanı yaşandı
15.12.2024
23
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Bitez Köy Meydanında 15 Aralık Pazar günü gerçekleşen festival, Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Belediyesi’nin destekleri Bitez Mahalle Muhtarlığının organizasyonu ile güzel geçti. Kortej ile başlayan festival, mandalin bahçesinden mandalina hasatı ile devam etti.

Festivale Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Bodrum Belediye Başkan vekili Cem Köylü, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, kurum müdürleri, BODTO Başkanı Mahmut Kocadon, BESİAD Başkanı Elvan Bilgin, Bitez Mahalle Muhtarı Seda Özgüçlü, mandalin üreticileri katıldı. Mandalina festivaline Bodrumluların büyük ilgi gösterdi.

50 TON MANDALİN ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Bodrum Belediyesinin Bodrumlu mandalina üreticilerinden satın aldığı 50 ton mandalina halka bedava dağıtıldığı festivalde folklor gösterileri yapılırken, stantlar açıldı.

Festivalde; Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Belediye Başkan Yardımcısı Cem Köylü, İlçe Tarım Müdürü Durmuş Çakır, Bitez Muhtarı Seda Özgüçlü, Bodrum Yadigarından Erman Aras ile Bitez eski belediye başkanı İbrahim Çömez mandalin üzerine söyleşi gerçekleştirerek Bodrum’un özgün değeri ile ilgili detaylar paylaştı.

Törende konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Cem Köylü, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’nin mandalin festivaline Turgutreis Muhtarının babasının cenazesi nedeniyle katılamadığını söyledi ve “Mandalina Bodrumla özdeşleşmiş bir meyvedir. Mandalinacının yok edilmemesi için Belediye olarak özen gösteriyoruz.” diye konuştu.

MANDALİN İNŞAAT KURBANI OLMASIN

İnşaat rantının çok yüksek olduğu Bodrum’da hala mandalina bahçelerinin olmasının sevindirici olduğunu söyleyen Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, “Bahçelerini inşaata açmayan, hala mandalina üretimini devam ettiren üreticileri kutluyorum. Mandalinin korunması ve gelecek nesillere aktarılmasını çok önemsiyoruz. Etkinliğe emek veren, Bodrum Mandalininin yaşatılması için çaba gösteren herkese teşekkür ederim.” dedi.

Mandalin festivali yapılan konuşmalardan sonra folklor gösterileri, mandalin ile pişirilen pilavın dağıtılması ile devam etti..

ETİKETLER: , ,