DOLAR
32,3347
EURO
35,1658
ALTIN
2.244,39
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Yağmurlu
14°C
Muğla
14°C
Yağmurlu
Çarşamba Açık
14°C
Perşembe Az Bulutlu
14°C
Cuma Çok Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Bodrumlu muhtarlar: Köylerimizi RES çöplüğüne çevirmeyin

Bodrumlu muhtarlar: Köylerimizi RES çöplüğüne çevirmeyin
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı yedi köy sınırları içerisine kurulmak istenen RES’lerle sekiz yıldır mücadele eden ve ÇED raporu gerekli değildir kararına karşı Muğla İdare Mahkemesi’nde açtıkları davaları iki kez kazanmalarına rağmen şirketin bu kez ilgili bakanlıktan ÇED olumlu raporu alındığını öğrenen muhtarlar avukatları ile birlikte basın açıklaması yaptı.

Kaynak Anterhaber.com

Çevrecilerin ünlü avukatı Remzi Kazmaz yaptığı açıklamada…” Burada RES kurulamaz yönünde iki mahkeme kararı var iken bakanlıktan ÇED olumlu raporu alıp gelerek hukuku başka yerden dolanan şirket hakkında muhtarlar ve köylüler olarak yeniden dava açıp bu işin peşini bırakmayacağız. RES’lere değil kurulacak yerlere karşıyız” diye konuştu. Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Kumköy, Çamlık, Kızılağaç, Çiftlik, Pınarlıbelen, Güvercinlik ve Etrim köyleri sınırları içerisinde  RES kurmak için 10 yıldır girişimde Yıldız Enerji Elektrik Üretim A.Ş. ‘nin sekiz yıl içerisinde aldığı iki kez ÇED gerekli değildir raporu köylülerin ve muhtarların Muğla İdare Mahkemesi’nde açtığı iki dava ile red edilmiş ve şirkete mahkemeler dur demişti.

Bodrumlu muhtarlar: Köylerimizi RES çöplüğüne çevirmeyin

ŞİRKETİN RES KURMAK İÇİN İNADI SÜRÜYOR

So olarak 20 temmiz 2020 tarihinde Güvercinlik Köy’nde ÇED toplantısı düzenleyen şirket ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerine köylüler ve çevreciler protesto ederek toplantıyı yaptırmamış, toplantı yapılamadan sona ermişti. Buna rağmen RES’leri kurmak için inat eden  şirketin bu kez çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ÇED olumlu raporu alması köylüleri ve muhtarları isyan ettirdi.

ACİL İMZA KAMPANYASI BAŞLATTILAR

7 köyün muhtarı üçüncü davayı açmak için köylüler ve Bodrumluların katılım ile RES’lere tepki vermek ve dava açmak için imza kampanyası başlatırken bugün çevrecilerin ünlü avukatı Remzik Kazmaz7ın ofisinde toplantı yaparak basın açıklamasında bulundular. Muhtarlara Bodrum Çevre Platformu sözcüsü Ali Rıza Özer’de destek verdi.

Bodrumlu muhtarlar: Köylerimizi RES çöplüğüne çevirmeyin

KAZMAZ İNATLA YASALARI DOLAŞIP ÇED OLUMLU RAPORU ALMAYI BAŞARDILAR

Avukat Kazmaz yaptığı açıklamada Remzi Kazmaz “Bodrum Güvercinlik ve 7 köy üzerinde bundan 4 yıl önce RES’ler kurulması için çalışmalar başlamıştı ama köylülerin duyarlı davranışı sonucu açmış olduğumuz davalarda Muğla İdare Mahkemesi’nde iki kez bu RES’leri durdurduk. Biz RES’lere karşı değiliz. Kurulduğu yere karşıyız. O nedenle Bodrum yarımadasında bu RES’lerin kurulabileceği önemli orman alanları içerisinde kaldığından, bu vesile ile karşıyız. Ama şirket iki kez bu köyden gönderilmesine rağmen üçüncü kez bu kez bakanlığa başvurdu. Bakanlıktan almış olduğu olumlu ÇED raporuyla hala Bodrum Güvercinlik’te RES kurmaya çalışıyor. Ve köy muhtarları toplandılar. Üçüncü kez Muğla İdare Mahkemesi’ne bu davayı açmak için müracaat ediyoruz. Bodrum RES çöplüğüne dönüşmeden bir an önce durdurulması gereken bu tehlike karşısında tüm çevrecileri, tüm duyarlı yöneticileri göreve çağırıyoruz.” Diye konuştu.

Bodrumlu muhtarlar: Köylerimizi RES çöplüğüne çevirmeyin

RES’LERİ BAHANE EDEREK YAĞMAYA KARŞIYIZ

Bodrum çevre Platformu sözcüsü Ali rıza Özer ise “Muhtarların ve Avukatlarımızın yürüttüğü mücadelenin yanındayız. Bodrum yarımadasının RES ile ya da başka şeyler altında yağma edilmesini istemiyoruz. Bodrum hepimizin. Biz köylülerin bu konuda daha duyarlı davranacaklarını, ilçedeki tüm yetkililerin de bu konuda hassasiyet göstereceğine inanıyoruz. Biz de bugün burada çevre aktivistlerinin, derneklerin, STK’ların Güvercinlik’teki çevre talanına karşı bir arada olmasını, dayanışma göstermesini ve iki kez mahkemenin durdurduğu şeyi üçüncü kez denemelerine izin vermemelerini istiyoruz. Herkese buradan çağrıda bulunuyoruz.” İfadelerini kullandı.

Aktur tatil sitesi