DOLAR
32,2733
EURO
34,8101
ALTIN
2.406,14
BIST
10.302,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Bodrum’un tanıtım şeysi; BOTAV

Bodrum Ev Emlak

Bodrum’un tanıtım şeysi; BOTAV

Bodrum’un tanıtım şeysi; BOTAV

Size de bir titreme geldi mi?

Bodrum Haber portalının olayları, kişileri ve gündemi yorumlayan İMBİK köşesi sormadan edemiyor:

Şöyle bir ürperti de yok mu gerçekten?

Tamam tamam heyecan yapmayın, daha değil.

Yakında, evet evet çok yakında.

Bodrum’un tanıtım şeysi, visitbodrum.com

Vallahi şiştik…

Bu arada kapak fotoğrafına bakıp kurgu olduğunu sanmayın.

VİSİTBODRUM.COM HARİKALAR DÜNYASI tıklandığında, önce test yayını uyarısı ile bir sayfa açılıyor. Sonra sayfanın herhangi bir yerine dokunduğunuzda sürekli aynı tasarım sizi karşılıyor;

visitbodrum.com çok yakında.

Bodrum’un tanıtım şeysi; BOTAV

visitbodrum.com

Tanıtımı yapılıp sonra üç yıldır bir türlü sesi solu çıkmayınca, meraklılarına şöyle bir söz edilmişti:

  • Sürekli ne zaman açılacağı soruluyor. Yakında açılacak Fakat açıldıktan sonra tanıtımda bir dönemi kapatacak visitbodrum.com.

Lafa bakalım yine de diyerek devam edelim.

Hani insan şöyle düşünüyor, bu parlak fikrin kahramanları Bodrum’un Başkanı Ahmet Aras ve en kahraman danışmanından önce Bodrum’da turizm tanıtımı, duyulmuş görülmüş şey değildi mübarek.

Bilmeyen de bu tanıtım dehalarından önce dumanla turist çekiliyordu sanacak Bodrum’a.

Gerçi duman tütmeyen yere turist mi gelir hiç?

Eskiler der ki: Büyük lokma ye büyük söz söyleme…

Yeni bir devri açamadan, eski devri kapattığını iddia edenlere cuk oturmuyor mu bu söz?

Ki onlar, 23 Eylül 2020’de tanıtımını yaptıkları bu devir kapatıcı dijital platformu hala devreye alamadılar bir türlü.

Yani dumanla filan artık ne bulursa öyle geleneksel tanıtımlara devam edecek bir süre daha Bodrum.

Şaka sanmayın yukarıda yazılanları. Fakat sinirden gülebilirsiniz.

28 Nisan’da BOTAV’ın genel kurulu varmış. Hem de seçimli genel kurul olacakmış. Bir hatırlatma olarak yazalım dedik.

BOTAV,  yani sözde Bodrum Tanıtma Vakfı olarak bildiğimiz bu kurumun hali hazırda kongreye gelecek yöneticilerine, üyelerine İMBİK olarak şunu öneriyoruz;

Ahmet Aras’ın ve üzerinden bayağı muktedir olan en kahraman danışmanı tarafından fiilen tüzel kişiliği bitirilmiş BOTAV’dan artık memlekete bir hayır gelmeyeceği ortadayken ya hepten kapatın ya da Bodrumluların aklıyla alay eden bu şaşırmışlığa bir son verin.

Tekrar üzerinden geçelim isterseniz. Bodrum’un tanıtım şeysi, pardon gücü, BOTAV’dan tanıtım dünyasında üç yıldır tek bir eser yok.

Bodrum’un Başkanı Ahmet Aras ve en kahraman danışmanı tarafından Bodrum’la alay ediliyor artık, bunu gören duyan yok mu?

Bu kadar pişkin ve büyük laflar edilmesine rağmen üç yıldır ne yeni bir broşür, ne yeni bir görsel, ne yeni bir film, ne yeni bir tasarım, ne de yeni bir fikir yok.

Allah kurtarsan yaprak kıpırdamıyor Bodrum’un tanıtım şeysi; BOTAV’da.

Tanıtım şeysi diyoruz çünkü BOTAV’ın ne hale geldiğini anlatacak kelime bulamadık.

Başta BODER, BODTO ve diğer birkaç kurumun daha adını saymazsak turizm fuarlarına bile katılamayacak hale gelindi. Tek adam akıllı iş olan Bodrum’un pırıl pırıl yetenekli gençlerinin yaptığı üç şahane tanıtım filmine başkanı ve danışmanı eliyle BOTAV, resmen ambargo koydu.

Danışmanına söz geçiremeyince filmleri izleyip beğendiği halde ambargoya ses çıkaramayan Bodrum Başkanı Ahmet Aras bunun nedenini nasıl açıklayacak İMBİK olarak merak ediyoruz.

Tüm bunlar olurken Bodrum’un Başkanı  Ahmet Aras ve asrın danışmanı tarafından yüzyılın mucizesi gibi sunulan mutluluğun 3500 yıllık adresi visitbodrum.com’u ara ki bulasın.

Bu ikilinin tanıtımda bir devri kapatacağız dedikleri kapı BOTAV’ın kapısı olacak. BOTAV genel kurulu öncesi kurucularının, üyelerinin ve her nerede iseler vakfın yöneticilerinin haberi olsun.

Bu arada visitbodrum.com harikalar dünyası hala ziyaretçi kabul etmezken, yazılım dünyasının müthiş firması 4A Labs, dalga geçer gibi bu mucizeye referans olarak sitesinde yer vermeye devam ediyor.

Bodrum’un tanıtım şeysi; BOTAV

Fakat en kahraman danışman, visitbodrum.com sayfası bir türlü devreye alınamayınca, Bodrum’un Başkanı Ahmet Aras’la birlikte beğenmedikleri belediye personellerine yalvar yakar bu sayfayı tamamlatmaya çalışıyorlar.

Organize İşler filmindeki o meşhur replik sizlerin de aklına geldi mi?

  • para nerede?
  • yok
  • visitbodrum.com nerede?
  • O da yok
  • E para nerde?
  • O hiç yok.

BOTAV yöneticileri umarız bu sorunun cevabını yakından takip edeceğimiz BOTAV genel kurulunda Bodrum adına sorarlar.

Bodrum’un tanıtım şeysi; BOTAV

BOTAV Tanıtım Kiti

Bu turizmimizi kurtaracak tanıtım kiti. Ne olduğunu İMBİK’e sormayın.

Biz de bilmiyoruz.

Bu kiti oraya koyanın da bilmediğini sanıyoruz çünkü üç yıldır turizmimizin can simidi olacağını yukarıdaki görselden anladığımız bu kite ulaşım sağlanamıyor.

Ama yine de merak edenler, BOTAV 27.yıla girdiği halde hala 24.yıl yazılı yeni efsane logosunun sizi karşıladığı ve bir sürü gürültüyle ve yine mucizeler gibi sunulan her yeri eksikler ve yanlışlıklarla dolu BOTAV’ın web sayfasına bakıp bulmaya çalışabilir.

BOTAV web sayfasına girdiğinizde diğer mucizeden bir farkı var, çok yakında yazmadığı için mesafeyi ayarlayamıyorsunuz.

İMBİK olarak şaka gibi gelen Bodrum’un tanıtımda geldiği noktayı anlatmaya çalışıyoruz fakat tüm anlattıklarımız gerçek birer saçmalıktan ibaret ne yazık ki, bir akıl tutulması, bir şaşırmışlık haline getirildik.

Bodrum böyle devam edemez.

Yine bir mucize gibi anlatılan hanutçuluk yasak olmasına rağmen kolundan tutulanın götürülüp gezdirildiği tanıtımın altın kafesi; BOTAV CENTER’dan söz edelim kapatmadan.

Yaklaşık 90 kişilik yaratıcı ekip ordusu olduğunu söyleyerek Bodrum’un Başkanı Ahmet Aras’ın gözünü kamaştıran ve kamaşmayı devam ettiren en zeki, en kahraman danışmanın bir türlü çalıştıracak adam bulamaması nedeni ile yaptıkları işlere her gün her yerde laf söylediği Bodrum Belediyesi basın birimi çalışanlarına kalmış olmasına ne demeli?

Bu birimin iki emektar grafikeri ve yine bu birimin video-film kurgu

İşlerini yürüten personeli biz ettik siz etmeyin diye altın kafese götürüldüler.

Ya mübarek başkan ve danışmanı, şu 90 yaratıcı elemandan hiç değilse bir iki kişi getirin. Yoksa durum bildik hikayedeki gibi olmasın, “Bülbülü altın kafese koymuşlar, ah vatanım demiş.”

Değerli BOTAV yöneticileri, her biriniz bir kurumu temsil ediyor ve seçimle geldiğiniz bu makamlarda onlarca, yüzlerce ve binlerce kişiyi temsil ediyorsunuz.

Belki Bodrum’un önemli noktalarında, Bodrum’u yöneten insanların bir kavga ya da tartışma içinde görünüyor olmasını istemediniz. Belki uyarılarınız ve önerileriniz karşılık bulmayınca sessiz kalmayı seçtiniz.

Amma velakin BOTAV için durum hiç iç açıcı değil, bizden söylemesi.