DOLAR
32,3867
EURO
35,0622
ALTIN
2.325,73
BIST
9.112,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Cennetten Ev Almak

Aktur tatil sitesi

Belediye başkan adayları, kazanmak uğruna miting alanlarında olması gerekeni, yeni bir şey keşfetmişçesine haykırarak seçmenleri etkileme yoluna gidiyor. “Hak, Hukuk, Adalet” “Şeffaf Belediyecilik” “Demokratik Katılımcı Yerel Yönetim” falan filan. Seçilip icraatın başına geçince “Dün Dündür Bu gün Bu Gündür” oluveriyor.

İnsan güzel şeyler yazmak istiyor, Demokratik, şeffaf, katılımcı bir yerel yönetim varda, ben mi yazmıyorum.

Bazen derdinizi anlatabileceğiniz yetkili bulsanız da, derdinizi anlayacak yetkili bulmakta güçlük çekiyorsunuz. Derdi olan, derdini çözmek için son çareyi mahkeme kapılarında arar hale getiriliyor.

Belediye Başkanları sistem kurmak zorundadır, aksi halde bütün yasa ve mevzuatları bilmesi söz konusu değildir. Ancak kendisini yanıltmayacak bürokratları seçme yeteneği var olmalı ki, olanların sonuçları canını acıtmasın.

Son çare mahkeme kapıları.

Yetkililer eğer düzeni sağlayamıyorsa, konu komşu birbirine düşer. Anlatacağım konuda buna bir örnektir. Düzen; güçlülerin değil, daha güçlülerin düzeni olmuş. Kısaca, altta kalanın canı çıksın.

“Görevi İhmale Götüren Merhamet, Vatana İhanettir.” Mustafa Kemal Atatürk

Cennetten ev alıyorsunuz, eviniz cehenneme dönüyor, hikayemiz bu.

Dava Dosyası 2021/146 3.Sulh Hukuk Mahkemesi. Karar nasıl çıkar buna mahkeme hakimi ve üst yargı karar verecektir. Konu yargıya intikal etmeden taraflara bu konuyu tekrar incelemeleri gerektiğini, yapılan işlemin tam bir hukuksuzluk olduğunu ifade ettim. Dinlediler, lakin sadece dinlediler.

Açılan davada talep edilen nedir;

Konu ;

“Tasdikli mimari projeye aykırı olarak  yapılan  tadilatların ve ek yapıların yıkılarak projeye uygun hale getirilmesi talebinden ibarettir”

Talep ;

“Bodrum İlçesi, Göl Mevkiinde kain, tapuda (eski 1542 Parsel) yeni 104 Ada, 2 Parsel sayısında kayıtlı, 232.142,88 m2 büyüklüğündeki, kat mülkiyeti kurulu Ana taşınmazda Davalı Şirketin olduğu 30. Blok – 1 numaralı, 39. Blok – 1 numaralı, 74. Blok – 1 numaralı ve 75. Blok – 1 numaralı bağımsız bölümlerde Kat irtifakının ve/veya kat mülkiyetinin tesisi sırasında, tapu Sicil Müdürlüğüne ibraz edilen Projelere, İmar Kanunu’na, Bodrum İmar Yönetmeliklerine, Kat Mülkiyeti Kanunu ve bu kanunu tadil eden 5711 sayılı Kanun’a aykırı olarak, başta Müvekkil Şirket olmak üzere parseldeki diğer tüm maliklerden muvafakatname alınmadan yapılan tadilat işlerinin ve ilave (ek) yapıların yıktırılarak tasdikli projelerine ve Belediyedeki ruhsatlarına uygun hale getirilmesine”

Cennetten Ev Almak

Yer Cennet Koy Mandarin Oriental Sitesi. Bazı konut sahipleri “imar hakkımız var.” diyerek, belediyeden yapı ruhsatı talep ederler. Bodrum Belediyesi kanunun emrettiği yeni bir ruhsat için tüm maliklerin onayını gerektiren kanunu, kendine göre yorumlayarak yapı ruhsatı verir.

Yapılan işlem tam bir hukuksuzluktur.

Bu hukuksuzluğun vekillerinin Mehmet Köseoğlu ve Gökhan Avcıoğlu olduğu iddia edilmektedir. Hukuksuzluğa göz yumanlar ise, Bodrum Belediyesi, Çevre İl Müdürlüğü, Yapı Denetim Firmaları olduğu söylenebilir.

Birileri rant elde edecek diye, göz yumup başkalarına çıkar sağlama peşine düşerseniz, komşuyu komşuya kırdırırsınız. Bu olayda olduğu gibi.

Davayı açanın kim olduğundan çok, dava edilen  PD TURİZM VE GAYRİMENKUL ANONİM ŞİRKETİ’dir. Bu şirket hiçte yabancımız değil. Ticaret sicil’de Yalıkavak Tilkicik Koyunda “Epiqgue” Projesini yapan Aksoy’lara ait olduğu görülmekte.

Cennetten Ev Almak

“Epiqgue” bildiğiniz gibi önce imar barışından yararlanmış, sonra Yapı Kayıt Belgelerini iptale gitmişti. Projeyi ruhsat ve eklerine uygun hale getirdi mi dersiniz.

Hatırlarsınız, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Bodrum Yarımadası’ın da kaçak yapılaşma tespitlerinde olan bir yerdir “Epiqgue”. Kaçak yapılaşma üzerine, çok kez Bodrum’a gelen Bakan Kurum’un dedikleri yapıldı mı dersiniz? Hiç sanmıyorum.

Yanıtı basit…

“Emredersiniz bakanım, gerekeni yapıyoruz.” Gereken neyse.

Bakalım dava konusu olan yerle ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürümüz, Bodrum Belediyesi İmar Müdürlüğü, Yapı Denetim Firmaları ne diyecekler. Geri kalanı o zamana saklayalım.

Bu konu devam edecek, lakin şu “Bodrum’da 2400 yıllık tarihi Halikarnassos Surları gün yüzüne çıkıyor.” nasıl meydana çıkıyormuş bir bakmak gerekir.

Vesselam…

polat-galle
Yazarın Diğer Yazıları