DOLAR
32,4692
EURO
34,6865
ALTIN
2.482,05
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
19°C
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Çocukların bağışıklığını güçlendirecek 8 besin önerisi

Mevsim geçişleri ve pandemi dönemiyle birlikte bağışıklık sisteminin önemi daha da arttı. Mevsimsel hastalıklara çok çabuk yakalanan ve en çok …

Çocukların bağışıklığını güçlendirecek 8 besin önerisi
A+
A-
velux

Mevsim geçişleri ve pandemi dönemiyle birlikte bağışıklık sisteminin önemi daha da arttı. Mevsimsel hastalıklara çok çabuk yakalanan ve en çok etkilenen grup çocuklar olup, onların bağışıklığını güçlendirmek de son derece önemli. Peki çocukların bağışıklığını güçlendiren besinler hangileridir? Çocukların bağışıklığı nasıl güçlendirilir? İşte bütün bu soruların cevabını Beslenme ve Diyet Uzmanı Neslişah Bozkaya Gök, Pizu Medya okurları için yanıtladı.

Bağışıklık için kahvaltı ve yumurta şart

Kış dönemiyle birlikte içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde çocukların düzenli kahvaltı alışkanlığı kazanması, bağışıklık sistemini güçlendirecek en önemli unsurdur. Anne sütünden sonra vücudun ihtiyaç duyduğu en iyi protein kaynaklarından biri olan yumurta, kahvaltıda mutlaka tüketilmelidir. Aynı zamanda çok iyi bir demir kaynağı olan yumurta, bağışıklık sistemini güçlendirmede büyük bir role sahiptir. Yumurta yemeyi sevmeyen çocuklar için farklı besinlerle birleştirilerek çocukların yumurtayı tüketmesi mutlaka teşvik edilmelidir.

Kefir tüketimi arttırılmalı

Bu dönemdeki çocuklar genellikle sütü, kefir ve yoğurda göre daha çok tercih ediyor. Fakat kefir içeriğindeki prebiyotik ve probiyotik kaynaklar sayesinde çeşitli enfeksiyon ve zayıf immün sistemi güçlendirmektedir. Sindirim sistemi, solunum sistemi ve bağışıklık sisteminde oluşabilecek hastalıkların tedavisi için en iyi ilacın kefir olduğu bilinmektedir.

Bal ve pekmezi polenle destekleyin

Anneler çocukların bağışıklık sistemini güçlendirmek için genellikle bal, pekmez gibi besinleri sıklıkla kullanmaktadır. Yine okul çağı çocuklarında bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinen arı poleninin günlük 1 çay kaşığı doğal bal veya pekmez ile tüketilmesi balın ya da pekmezin yaratacağı olumlu etkiyi arttırmaktadır.

Omega-3 kaynaklarından faydalanılmalı

Pandemi döneminde Omega-3 kaynaklarının bağışıklık sistemi ve virüse karşı koruyucu etkileri olduğunu gösteren bazı çalışmalar bulunmaktadır. Haftada 2-3 gün Omega-3 kaynağı olan balık tüketimi çocuğun bağışıklık sistemini üst seviyede tutacaktır. Omega-3 sadece balıkta değil bitkisel kaynaklardan olan ceviz ve semizotunda da yüksek miktarda bulunmaktadır.

Çinko da bağışıklığı güçlendiriyor

Bir diğer mineral çinko da, virüslere karşı bağışıklığı güçlendirmede etkilidir. Çinko, özellikle hayvansal gıdalarla okul çağındaki çocukların bazı besinlerden (kırmızı et, kümes hayvanları, deniz ürünleri) kolaylıkla alabileceği bir mineraldir. Bu nedenle çinko içeriği yüksek olan kırmızı et, tavuk, balık, ceviz, badem gibi besinlerin çocukların beslenmelerinde mutlaka olmasını öneriyorum.

 

polat-galle