DOLAR
32,2672
EURO
34,7462
ALTIN
2.398,21
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
23°C
Muğla
23°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
22°C

Datça’da Kaçak İnşaatlar Gündemde

Datça’da Kaçak İnşaatlar Gündemde
velux

Datça’da Kaçak İnşaatlar Gündemde

Muğla’nın Datça ilçesinde Emecik ve Karaincir Mahallelerinde mahkeme kararına ve imar planına aykırı şekilde kaçak villa yapıldığı iddialarıyla ilgili olarak Datça Belediyesi harekete geçti. Belediye ekiplerinin yaptığı denetimlerde, inşaat faaliyetlerinin ruhsatsız olarak devam ettiği belirlendi.

Datça halkı, yapılan açıklamalarla inşaatın durdurulmasını talep etti. Daha önce mühürlenen kaçak inşaatlara yeniden mühürleme yapıldı ve yapı sahiplerine idari para cezası uygulandı. Durumu, Muğla Valiliği ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bildiren halk, inşaatın yasalara aykırı şekilde devam ettiğini vurguladı.

Karaincir sakinleri, mahkeme kararına rağmen kaçak inşaatın sürdüğünü belirterek yetkilileri göreve çağırdı. Yapılan açıklamada, hukuka saygılı hizmet bekleyen halkın yanında durulması ve hukuksuzluğa son verilmesi çağrısında bulunuldu. Ancak kaçak inşaatların durdurulmadığı ve faaliyetlerine devam ettiği belirtildi.

Datça’nın Emecik Mahallesi, Kızlanaltı Kesimi (Karaincir Mevkii) için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanan Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Plan Hükmü Değişikliği, Muğla 3. İdare Mahkemesi kararıyla iptal edildi.

Datça Belediyesi, daha önce 23 bağımsız bölümden oluşan 9 yapı ve bir istinat duvarına ait yapı ruhsat belgelerini iptal etti. Faaliyet durdurma tutanakları hazırlanarak inşaat mahalline asıldı ve su ve elektrik şantiye aboneliklerinin sonlandırılması için MUSKİ ve Datça AYDEM İşletme Şefliği’ne bildirimde bulunuldu.

Aktur tatil sitesi