Dibeklihan’da 2023 yılının dördüncü periyod sergileri başlıyor. 10 Haziran Cumartesi saat 19:00’da aynı anda beş sergi açılışı gerçekleşecek. Açılışta, eserleri yer alacak sanatçıların konuşmalarının ardından sergiler ziyarete açılacak. Beş sergi açılışının aynı anda gerçekleşeceği Dibeklihan’da bu yıl plastik sanatlar alanında birbirinden kıymetli isimler yer alıyor.
Sergilerde resim, heykel, seramik, illüstrasyon ve fotoğraf alanında yaklaşık 150’ye yakın eser beş ayrı mekanda sanatseverlerle buluşacak.
İ. Hakkı Tonguç Sanat Galerisi’nde Hasan Cingiz Resim ve Heykel Sergisi yer alacak. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü’nden mezun olan Hasan Cingiz, 2005 yılından beri Bodrum’daki atölyesinde profesyonel sanat yaşamını sürdürüyor. Çingeneler resimleriyle tanınan Sanatçı, disiplinler arası birçok çalışmaya da imza atıyor. Dibeklihan’da ki sergisinde ise hem resimleri hem de heykelleri yer alacak.
Erdinç Bakla Sanat Galerisi’nde Neşe Gümüşcüoğlu “Pembe” temalı resim sergisi yer alıyor. Sanatçı akrilik, kolaj tekniğiyle doğa ve insan arasındaki ilişkinin yer aldığı özel bir seri ile izleyiciyle buluşuyor.
Nedim Günsur Sokak’ta İzmir’den bir sanatçının illüstrasyon resimlerinden oluşan bir seçkisi yer alıyor. Bedia Zeynep Çakar’ın “ Ortaya Karışık” temasıyla oluşturduğu sergisi özel bir seçkiden oluşuyor. Türkiye’de yayınlanan birçok aylık dergide sanatçının çizimleri yer almaktadır.
Orhan Kemal Meydanı’nda Murat Aslankara “Difference” Fotoğraf Sergisi yer alıyor. Sanatçı, 2002 yılında fotoğraf ile tanıştı, ulusal ve uluslararası yarışmalarda 200’den fazla derece ve kabul aldı. Bir fotoğrafı Canon tarafından Kuzey Amerika lansmanı için satın alındı. 2014 yılında FIAP tarafından AFIAP unvanı ile ödüllendirildi. 2018’de Bodrum’a yerleşerek Bodrum Foto Sohbet Fotoğraf Atölyesini kurdum. Sanatçının, National Geographic dahil bir çok yarışmadan ödülü bulunmaktadır.
Yıldız Kenter Sanat Galerisi’nde ise Çanakkale’den iki sanatçı yer alıyor. Birol Batu ve Murat Biçer “Troya’nın Atları” Seramik Sergisi. MUSTAFA BİROL BATU; 17 Aralık 1961 İstanbul-Bakırköy doğumlu Mustafa Birol Batu orta ve lise öğrenimini Adana Yeni Kolej’de tamamladıktan sonra Tatbiki Güzel Sanatlar Akademisi’ni kazanarak Seramik Bölümü’nde lisans eğitimine başladı. Öğrenciliği sürerken 1982 yılında Yapı Kredi Bankası’nın düzenlediği ‘Türk Motifleri ile Kahve Fincanı’ konulu yarışmada birincilik ödülü almaya hak kazandı. 1986 yılında seramik teknolojisi üzerine hazırladığı tez ile Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nden Yüksek Lisans derecesini aldı. Mezuniyeti ile birlikte 1987 yılında Gorbon Seramik Fabrikası’nda tasarımcı olarak çalışmaya başladı. 1990 yılında sektör değiştirme kararı alarak deri konfeksiyon alanına geçti ve 2008 yılına kadar çeşitli fabrikalarda yönetici olarak çalıştı. Emeklilik kararı ile birlikte Çanakkale’ye yerleşti. 2019 yılında eşiyle birlikte kurduğu Atölye Maysa ile seramiğe geri döndü. Halen Çanakkale’deki atölyesinde üretmeye ve hayatın tadını çıkartmaya devam etmektedir.
MURAT BİÇER ise 1989 Çorum doğumlu, 2012 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Seramik ve Cam Bölümü’nden mezun oldu. Aynı yıl stajını da yaptığı Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi’nde (ÇASEM) seramik teknikeri olarak çalışmaya başladı. Halen aynı merkezde çalışmaya devam eden Murat Biçer, Çanakkale’nin yeni nesil çömlek ustalarından biri olarak adını duyurdu. Kurduğu kişisel atölyesinde, kente duyduğu sevgisi ve Geleneksel Çanakkale Seramiklerine karşı hissettiği vefa borcuyla, gelenek ile bağlarını koparmadan Çanakkale Seramikleri’nin çağdaş yorumlarını üretmeye ve yurtiçi ve dışında çok sayıda sergi, sempozyum ve etkinliklere katılmaya devam etmektedir.
10 Haziran 2023 Cumartesi günü saat 19:00’da açılışı yapılacak olan sergiler 6 Temmuz 2023 tarihine kadar pazartesi dışında diğer günler gezilebilir.