DOLAR
35,6369
EURO
37,1525
ALTIN
3.150,00
BIST
9.999,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
13°C
Muğla
13°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Çok Bulutlu
11°C
Cuma Yağmurlu
12°C
Cumartesi Az Bulutlu
12°C
Pazar Açık
14°C

Diş hekimi süt dişlerin neden çekilmemesi gerektiğini açıkladı ve uyardı!

Çocukluğumuzda dişlerimiz sallanmaya başladığında, süreci hızlandırmak adına anne babalarımız ya tutup çekerdi ya da iplikle dişi bağlayıp kapıyı kapatarak dişi çekerdi. Diş hekimi José Luis Alonso, Aimar Bretos’a verdiği röportajda, bu dişlerin neden çekilmemesi gerektiğini açıkladı.

Diş hekimi süt dişlerin neden çekilmemesi gerektiğini açıkladı ve uyardı!
A+
A-
Aktur tatil sitesi

cadenaser’in haberine göre Diş Hekimi José Luis Alonso, çocukların süt dişlerinin doğal süreçle dökülmesi gerektiğini vurgulayarak aileleri uyardı. Dişlerin alttaki kalıcı dişin çıkabilmesi için “tek tek dökülmesi” ve köklerinin “pürüzsüzleşmesi” gerektiğini belirten Alonso, bu sürecin çocuğa herhangi bir travma yaşatmadan gerçekleşmesi gerektiğini ifade etti.

Diş hekimi Alonso, süt dişlerinin düşme sürecinin büyük ölçüde genetik faktörlere bağlı olduğunu belirtip, bu nedenle her çocuğun durumunun farklı olabileceğini açıkladı.

Diş hekimi süt dişlerin neden çekilmemesi gerektiğini açıkladı ve uyardı!

“Ebeveynlerin diş gelişimine bağlı olarak, bazı çocuklarda süt dişi uzun süre kalabilir” diyen Alonso, eğer bir süt dişi beklenenden daha uzun süre düşmezse, altında kalıcı dişin olmadığı ya da agenezi adı verilen bir durumun söz konusu olabileceği için bir röntgen çekilmesi gerektiğini vurguladı. Bu tür durumların oldukça yaygın olduğunu belirten Alonso, erken tespitin önemine dikkat çekti.

Diş hekimi, süt dişlerinin uzun süre kalması durumunda, genellikle dişin bırakılmasının en iyi seçenek olduğunun da altını çizerek, süt dişinin kökünün zamanla devam ettiğini, ancak altında dişi tahrip eden başka bir diş olmadığı için bu dişin uzun süre dayanabileceğini açıkladı.

Ayrıca, diş hekimi yirmilik dişlerin zamanla evrimsel olarak yok olacağını da vurguladı. Bunun, evrimsel bir süreç olduğunu ve insanların artık bu dişlere ihtiyaç duymadığını söyledi. Alonso, “Ağzımızda her geçen gün daha az yer kalıyor ve artık yirmilik dişi olmayan, hatta yan kesici dişi olmayan insanlar bile var” dedi.

ETİKETLER: , , ,