DOLAR
32,3252
EURO
35,0770
ALTIN
2.299,48
BIST
8.986,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Erdal Can Alkoçlar: Tokenizasyon Endüstriyel Madenlerin Geleceği

Erdal Can Alkoçlar: Tokenizasyon Endüstriyel Madenlerin Geleceği
A+
A-

Özellikle Covid-19 Pandemisi sebebiyle dünya ekonomisinin girdiği darboğazda alternatif bir yatırım mecrası olarak parlayan kripto paralar ve blok zincir projeleri, son donemdeki çalkantılı hareketlenmeden dolayı eski güvenirliklerini yitirme eğiliminde.

TBY Holding İnovasyon direktörü Erdal Can Alkoçlar: Kriptolamaların varlık değerleri iki temel unsura dayanmakta. İlk unsur varlık değeri ve transferlerin anonimliği, ikincisi ise ilgili kripto varlıkların hacim büyüklüğü ve dalgalanım oranları. Günümüzde devletler tarafından özellikle son zamanlarda kripto paraların aidiyet anonimliğini bertaraf etmeye yönelik dayatılan agresif KYC (Müşterini Tanı) protokolleri bu varlıkların öncelikli yatırım aracı olmaya yönelik en önemli ayrıcalığını baskılamakta. Diğer günlük hacim ve para kazanımı sağlayan dalgalanma faktörleri ilk unsurun eksikliğinde en iyi ihtimalle tarafsız bazen de olumsuz bir niteliğe dönüşmekte” dedi.

Bunun önüne geçmenin ve kripto varlıkların muteber birer yatırım aracı olarak kalmalarını sağlamanın yolunun değeri ya da miktarı sabitlenmiş stabil koinlerin tesisi olduğuna inandığını belirten Alkoçlar, özellikle ülkemizin büyük IV Grup maden potansiyelinin yatırımcıyı en geniş kapsamda koruyacak bir hukuki altyapı ile stabil koin projeleri çerçevesinde tokenizasyonunun ülke ekonomisine emsalsiz bir katma değer oluşturacağının aşikar olduğunu söyledi.

Çok yakın zamanda Doğu Bölgemizdeki bir altın sahası ile bahsi geçen tokenizasyon projelerinin ilk örneğini başlatacaklarını söyleyen TBY Holding CEO’ su Esen Darlan ve Spektral Holding CEO’su Göksel Gürsoy, bu projenin güncel maddi zorluklardan atıl kalmış birçok kıymetli IV Grup Maden İşletmesi için daimi kurtuluş olacaklarına inandıklarını belirttiler.

https://erdalcanalkoclar.com

polat-galle