DOLAR
32,5702
EURO
34,9795
ALTIN
2.423,87
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
21°C
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
23°C
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
27°C

Erdoğan açıkladı: Turizmde KDV desteği 1 ay daha uzayabilir!

Erdoğan açıkladı: Turizmde KDV desteği 1 ay daha uzayabilir!
20.06.2021
1.298
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, turizm sektörüne yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Turizmde KDV noktasındaki desteği Haziran sonuna kadar uzattık, Bakanımız Mehmet Bey, ‘1 ay daha uzatalım’ diyor. Pazartesi günü Kabine Toplantımızda bu müjdeyi veririz” dedi.

Kemer’de NG Phaselis Bay Oteli’nin açılışına katılarak sektörü yakından ilgilendiren açıklamalarda bulunan Recep Tayyip Erdoğan, KDV desteğinin uzatılması konusunu pazartesi günü yapılacak Kabine Toplantısı’nda tekrar masaya yatıracaklarını belirtti.

“Destek ve teşviklerle sektöre her türlü kolaylığı gösteriyoruz”

Türkiye’nin turizmde hala çok büyük yatırım ve kazanç potansiyeli barındıran bir ülke olduğunun altını çizen Erdoğan, salgın döneminde turizm sektörünü ayakta tutmak için yoğun gayret gösterdiklerini ifade etti.

“Turizm Bakanımız adeta kısa mesafe koşucusu”

Erdoğan, “Kendisi de sektörün içinde olan Kültür ve Turizm Bakanımız, yurt içinde ve yurt dışında gereken her adımı attı, adeta kısa mesafe koşucusu diyeceğim, maraton biraz uzun olur, gidilmedik ülke bırakmadı. Bir taraftan Almanya, bir taraftan İngiltere, bir taraftan Rusya, bütün bunlarla bu koşturma yapılırken biz de telefon diplomasimizi yoğun şekilde devam ettirdik ve hamdolsun sonunda bu ülkelerden müjdeler gelmeye başladı” diye konuştu.

Türkiye seyahat kısıtlama listelerinden çıkıyor

Geçen yıl tüm sıkıntılara rağmen 16 milyon turistin ağırlandığını anımsatan Erdoğan, bu yıl çok daha yukarıda rakamlara ulaşılacağından ümitli olduğunu söyleyerek “Ülkemiz yavaş yavaş seyahat kısıtlamalarıyla ilgili listelerden çıkmaya başladı. Fransa’nın ardından Rusya’nın da bu doğrultuda aldığı kararı memnuniyetle karşılıyoruz. En son NATO Zirvesi’nde Sayın Macron ile yaptığımız görüşmenin meyvesini aldık. Fransa da olumlu adımını bu konuda hamdolsun attı, atıyor. Önümüzdeki haftalarda bu sürecin daha da hızlanacağı anlaşılıyor. Böylece turizmcilerimizin 2021 sezonunun en azından ikinci yarısını değerlendirebilmelerini temin edeceğiz” dedi.

Bodrum Ev Emlak