DOLAR
32,3713
EURO
35,0024
ALTIN
2.325,92
BIST
9.099,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

Evinizde yenilik yapmanız gerektiğini gösteren işaretler

Evinizde yenilik yapmanız gerektiğini gösteren işaretler
A+
A-
polat-galle

Her on yılda bir evinizde yapacağınız kontrol, bakım, onarım ve tadilat işlemleri sağlıklı sonuçlar verecektir. Bazen her şey yolundaymış gibi görünür ancak eşyanın yıpranma payı olduğunu unutmayın. Üstelik bazı ev eşyalarını, on yıldan daha kısa sürede de yenilemeniz gerekebilir. Aksi takdirde birden bozulan çamaşır makinesi, temizlenemeyen halılar vb. gibi birçok unsur keyfinizi kaçırabilir. Peki evde hangi eşyaların yıpranması, eskimesi konforunuzu bozabilir? İşte hem sağlığınızı hem de konforunuzu korumanız için evinizde yapmanız gereken önemli değişiklikler…

Halılar

Ortalama bir halının yaklaşık on yıllık bir ömre sahip olduğu düşünülür. Tabii bu süre evde yaşayan kişi sayısı ve evcil hayvan varlığı gibi faktörlere göre azalabilir.
Eğer bir halıda yırtıklar ve kalıcı lekeler mevcutsa iyi bir temizlik sonrasında dahi mikrop üretmeye devam edebilir. Evinizdeki halılardan, temizlikten sonra da iyi kokular gelmiyorsa halılarınızı değiştirmenin vakti gelmiş olabilir.

Çöp kutuları

Çöp kutuları bakterilerin çoğalabileceği alanlardır. Hem banyo hem de mutfakta bulunan çöp kutularında deformasyon varsa bakteri ve mikroplar çatlak ve deliklerde varlıklarını sürdürüp, sağlığınızı tehdit edebilir. Çöp kovalarını sürekli temizleseniz de belli bir zaman aşımını beklemeden deforme olup olmadığını kontrol etmeniz gerekebilir.

Bulaşık ve çamaşır makinesi

On yılı aşkın bir süredir kullanılan çamaşır ve bulaşık makinelerinin değişim vakti gelmiş olabilir. Eski makinelerde genellikle su sızıntıları, performans yetersizliği gibi sorunlar görülür. Eğer on yılı aşkın süredir kullandığınız çamaşır ya da bulaşık makineniz size hiçbir sorun çıkarmadıysa çok şanlısınız! Ancak enerji tasarrufu yapan yeni bir makine hem kullanışlı hem de daha tasarruflu olacaktır.

Duvarlar

Evinizi ne zaman yeniden boyamanız gerektiğine dair belirgin bir kural yok. Yaşadığınız yerin hava koşullarına, nem faktörüne göre boya badana işlemlerini yaptırabilirsiniz. Genellikle ev içinde en çok kullanılan odaların iki yılda bir boyanması tercih edilir. Ancak on yıldır boyanmamış bir odanız varsa vakit kaybetmeden boya işlerine girişebilirsiniz.

Banyo

Duş ve lavabo armatürlerini dezenfekte etmek sağlık açısından çok önemlidir. Yaşadığınız evde sizden önce ikamet edenler de olabilir, böyle bir durumda tüm banyo demirbaşlarını kontrol etmelisiniz. Çatlak, kırık fayanslar bakteri ve mikropların çoğalmasına zemin hazırlayacağı için kontrolleriniz olumsuzsa tadilata ihtiyacınız olabilir.

Pencereler

Yaz ayları, pencerelerinizi kontrol etmek için harika bir zamandır. Kış mevsimi gelmeden pencere sistemlerinizin sağlamlığını kontrol edebilir, soğuk havalardan korunmak için önleminizi alabilirsiniz.

polat-galle