DOLAR
32,3676
EURO
34,9560
ALTIN
2.325,34
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

Evinizi serinletmek için harika fikirler!

Evinizi serinletmek için harika fikirler!
A+
A-

Yaz aylarının sıcak günlerinde serinlemeyi kim istemez! Peki evinizi daha serin tutabileceğiniz yöntemleri biliyor musunuz? İşte sıcaklarla başa çıkmak, evinizde serin ve temiz hava akışını sağlamak için harika fikirler!

Evinizi serinletmek için harika fikirler!

Bütçe dostu çözümler

Günümüzde evleri soğutmak için genellikle klimalar tercih ediliyor. Ancak klima doğru kullanılmadığında fazla enerji harcadığı için giderlerinizi artırır. Bu nedenle, evinizin soğutma seçeneklerinin ihtiyaçlarınızı karşılayıp karşılamadığını yeniden değerlendirerek, uygun çözümlerle daha ekonomik yöntemleri deneyebilirsiniz.

Evinizi serinletmek için harika fikirler!

Eğer tercihiniz klima ise termostatınızı ayarlayıp; iç ve dış ortam sıcaklık farkını mümkün olduğunca en aza indirgerseniz, elektrik faturanızda önemli bir düşüş sağlayabilirsiniz.

Evinizi serinletmek için harika fikirler!

Yaşadığınız binanın mantolaması olup olmadığına dikkat edebilirsiniz. Binaya yapılan mantolama işlemi yazın sıcağı, kışın ise soğuğu önemli ölçüde azaltır. Pencere sistemlerinde ise dış etkenlere karşı daha korunaklı malzemeler tercih edebilirsiniz.

 

Evinizi serinletmek için harika fikirler!

Havalandırmayı unutmayın!

Evinizi havalandırmak; iç mekân hava kalitesini iyileştirir, nem ve kokuları giderir. Özellikle akşam saatlerinde kapı ve pencereleri açarak evinizin doğal havalandırmasını güçlendirebilirsiniz. Dışarıdaki sıcak havayı itmek ve evinize daha soğuk havayı almak için tavan fanlarını kullanarak, hava akışını artırabilir aynı zamanda serinleyebilirsiniz.

Evinizi serinletmek için harika fikirler!

Panjur ve güneş ışığı geçirmeyen perdelerle gündüzleri güneş ışığını engelleyebilirsiniz. Yaz ayarında, tavan fanlarını saat yönünün tersinde çalıştırmak, yerden soğuk havayı çekmek için iyi bir yöntemdir. Birkaç portatif fanı, pencerelere veya geceleri kapı önlerine yerleştirmek, bu alanlardaki soğuk havayı havayı evinize çekmenizi sağlar.

 

Düzenli bakımla daha fazla verim alın

Doğru bakım yaparak soğutma çalışmalarınızın verimliliğini en üst düzeye çıkarabilirsiniz. Örneğin; klimanızın filtresini değiştirerek, evinizi daha hızlı soğutabilir, iç mekân hava kalitesini de artırabilirsiniz. Klima filtresini değiştirmek, klimanızın üzerindeki yükü azaltır böylelikle hava kalitenizi değiştirir.

Evinizi serinletmek için harika fikirler!

Filtrenizi ayda bir kez kontrol ederek, toz parçacıklarını temizleyebilirsiniz. Ayrıca yılda bir kere klimanızın bakımı için profesyonel destek alabilirsiniz. Yıllık bakım, klima sisteminizin daha verimli çalışmasını sağlayacaktır.

Bodrum Ev Emlak