DOLAR
32,3168
EURO
35,0223
ALTIN
2.308,02
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Hacamat Hakkında Merak Edilenler

Hacamat Hakkında Merak Edilenler
A+
A-

Hacamat Hakkında Merak Edilenler

Yüzyıllardır sağlık sektöründe uygulanan hacamat, günümüzde tamamlayıcı tedavi yöntemi olarak uygulanmaktadır. Vücudun kendi kendine atamadığı toksinlerin kupalar yardımıyla vakumlanarak vücuttan atılma işlemi olarak hacamat tanımlanabilir. Son dönemlerde oldukça popüler olan hacamat tedavisi hakkında bilgi almak tıklayınız.

Hacamat yapılacak bölge belirlendikten sonra neşter yardımıyla deriye kesiler atılır. Kesiler atılan derinin üzerine vakumlu kupa konularak kirli kandan arındırılması sağlanır. Polikliniklerde yapıldığı kadar evlerde de hacamat uygulaması yapılmaktadır. Ancak hacamat tedavisi için mutlaka uzman bir kişiden destek almanız gerekir ve yapılacağı ortamın ve malzemelerin steril olması da büyük  önem taşır. Aksi halde ciddi problemlerle karşılaşabilirsiniz. Yeşiltepe Polikliniği, en steril ortamda ve en steril malzemelerle hacamat tedavisini gerçekleştirerek hacamatın sayısız faydalarına tanıklık etmenize olanak sağlamaktadır.

Hacamat Tedavisinin Faydaları

Vücudun dışarıya atamadığı toksinlerin temizlenmesine ve atılmasına yardımcı olan hacamat, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olarak vücut direncini artırıyor. Ödem atımını hızlandıran tedavi, kan üretiminde görevli organları uyararak beyin fonksiyonlarının canlanmasına yardımcı oluyor. Buna bağlı olarak dikkat eksikliğini ve unutkanlığı tedavi eder. Eklem ağrıları, fıtık rahatsızlıkları, kalp ve damar, psikolojik hastalıkların da iyileşmesinde büyük rol oynar.

Kirli kanı vücuttan uzaklaştırdığı için damarları temizleyerek kolestrolün düşmesine neden olur. Cinsel zayıflık, kısırlık ve üreme problemlerinin tedavisinde de oldukça etkilidir.

Hacamat tedavisinin sayısız faydalar vardır ancak steril olmayan ortamlarda, steril olmayan malzemelerle uygulanması insan cildi ve sağlığı için oldukça zararlıdır. Cildin enfeksiyon kapmasına, yara ve morarmaların oluşumuna, acı ve ağrıların oluşmasına sebep olabilir. Bu yüzden hacama tedavisi için uzman kişilerden destek alınması gerekir.

Hacamat Tedavisi Kimler İçin Uygun Değildir?

Hacamat tedavisinin ne kadar saymakla bitmez faydası bulunsa da herkes için uygun olan bir tedavi yöntemi değildir. Özellikle kan tutan kişilerin, kalp pili takılı olan kişilerin, hamilelerin, panik atak geçiren kişilerin, kemoterapi görenlerin, organ nakli yaptıranların, aşırı heyecanlı olan kişilerin hacamat tedavisi yaptırması önerilmemektedir.

 

Aktur tatil sitesi