DOLAR
32,3775
EURO
35,0510
ALTIN
2.326,39
BIST
9.080,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Başkan Aras, Baltayı Taşa Vurdu…

velux

Hiçbir eleştiriden ders çıkarmayan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, bu kez baltayı taşa vurdu. Son günlerde, sosyal medya paylaşımlarını gündem yaparak kendisini eleştirmiştim.

Yazılanlardan, söylenenlerden kendisine pay çıkarması gerekirken, daha çok hırslanıp ne anlama geldiğini bilmediği açıklamalar yaparak, Bodrum’u olmasa da kendisini kamuoyu önünde küçük düşürüyor.

Aras’ın sosyal medya paylaşımları, sokak kavgalarına kadar düştü.

Sokak kavgası” eleştirisi yapayım derken, Bodrum’da görev esnasında Şehit Olan Polis Memuru Ercan Yangöz’ün fotoğrafını kullanması, affedilir gibi değil.

Belediye Başkanlık makamında oturan kişinin, biraz ağır olması ve her şeye bir açıklama yapmaması gerekir.

Yazdığım sorduğum hiçbir şeye yanıt veremeyen, yalandır yanlıştır diyemeyen Ahmet Aras, her yazımdan sonra “bu gün 23 Nisan, nasıl sevinmez insan” coşkusuyla hareket etmeyi marifet olarak görmekte.

Yine Ahmet Aras, yine anlamsız bir sosyal medya paylaşımı ;

“Günaydın, Bodrum’un kalbi olan güzel insanları ve Bodrum’un dışında yaşayan Bodrum sevdalıları.. Yaz döneminde, 181.541 kişi olan resmi nüfusunun 7-8 katına yakın insanı devasa bir yarımada geneline yayılmış olan turizm tesislerinde ve özel konutlarda ağırlayan “dünya markası” Bodrum’un Belediyesi, 396 bin kişiye hizmet veren Ankara Altındağ Belediyesi’nin yıllık bütçesi olan 440 milyon liradan 25 milyon lira fazla bir bütçe ile gerçekten çok zor şartlarda hizmet veriyor.”

Sanırım bu açıklamayı yaparken Altındağ Belediye Başkanının yanıt vereceğini hesaba katmadı. Ancak Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr Asım Balcı’dan  yanıt gecikmedi ;

“Öncelikle Bodrum ile Altındağ’ı kıyaslamanız  oldukça yanlış olmuş”

“Sn. @ahmetarasbodrum, bahane üretmek kolay, iş yapmak zordur…  “

“Size küçük bir tavsiyemiz; 4 milyon TL olan ÖZEL KALEM bütçenizden kısarak yatırıma daha çok bütçe oluşturabilirsiniz…”

Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr Asım Balcı’nın akademik ve bürokratik kariyeri yerli yerinde, açıklaması da hiç yabana atılır cinsten değil. Adeta, Ahmet Aras’a ne yapması gerektiği konusunda ders veriyor.

Başkan Aras, Baltayı Taşa Vurdu…

Doç. Dr Asım Balcı kimdir.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olmuş, yüksek lisansını Kentucky Üniversitesi’nde tamamlamış, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde doktorasını bitirmiştir.

2003-2007 yıllarında Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın danışmanı olmuştur. 2007-2010 yılları arasında Türksat A.Ş. de yöneticilik yapmıştır. 2010-2013 yılları arasında Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği görevini yürütmüştür. 2013-2014 yıllarında Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı yapmış, 2 Mayıs 2014 – 1 Aralık 2018 tarihleri arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevini üstlenmiştir.

İşin particilik kısmı bir yana, Ahmet Aras’ın Altındağ Belediyesini örnek göstermesinin nedeni anlaşılır gibi değil. Anlatmak istediği konuyu, herhangi bir belediye adı vermeden açıklayabilecekken bunu neden yapmıştır?

Bunun yanıtı masumca verilemez.

Örnek verdiği mahallede yaşadım, adım adım o sokakları bilirim. Bilmeyenler gidip dolaşsın o sokaklarda Kurtuluş Savaşı vardır, Devlet nasıl kurulur vardır, bir şehir nasıl yaratılır vardır, o sokaklar da Mustafa Kemal vardır.

Umarım Ahmet Aras, sözün nereye gittiğini bilerek açıklamalar yapacak dersi çıkarmıştır.

Sürekli “o oldu, bu oldu” diyerek ,kendinden başka herkesi suçlu göstermesi, iş şirinliğe gelince “iktidarla anlaşan tek CHP’li belediye başkanıyım.” demesi, “Bodrum’u Davos yapacağım.” dediği gibi bir çok dünya şehriyle sürekli mukayese etmesi, nafile işler.

Bir arkadaşım, “Ahmet Aras Belediye Başkanı olana kadar, belediye, hiçbir dönemde bu kadar çok vekaletle yönetilmedi.” dedi sizce haklı olabilir mi?

Son Ankara gezisi anılarını dinlemek lazım Ahmet Aras’tan, neden gitti dersiniz? Altındağ Belediyesini Ziyarete gitmediği açık.

“Bodrum Yarımadası’nın kırsal alanları öncelikli olmak üzere, Yarımada genelinde yaşayan kadınlarımızın gelirlerini arttırmak ve dezavantajlı durumlarını düzeltebilmek için geliştirilen projeleri değerlendirmek üzere” gitmediğini biliyoruz.

Madem Kadınların gelirini arttırmak istiyor, kurulan el sanatları tezgahlarından masraf harici ücret almasın. Ankara’ya gidip, o kadar insanı otelde toplayıp, yedirmesine içirmesine gerek yoktu.

Özellikle otelinin kıyısında olan tezgahlardan almasın da görelim.

Vesselam…

 

Yazarın Diğer Yazıları