DOLAR
32,5527
EURO
34,9375
ALTIN
2.444,02
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
25°C
Muğla
25°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Açık
24°C

Kara Ada’ya bir çivi dahi çakılmasını Bodrum’ a ihanet olarak kabul ediyoruz

Bodrum’a iki mil uzaklıktaki Kara Ada’da jeotermal kaynak turizmi niyetine imara açılacak olması çevrecileri ayaklandırdı. Yarın yapılacak Bodrum Belediyesi Meclisi’nin gündeminde yer alan maddenin görüşülmesinden önce Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) ve Bodrum kent Konseyi açıklama yaparak jeotermal bahanesiyle Kara Ada’nın ranta kurban edilmemesini istedi.

Kara Ada’ya bir çivi dahi çakılmasını Bodrum’ a ihanet olarak kabul ediyoruz
A+
A-
velux

MUÇEP’ in açıklaması

Bodrum Belediye meclisinin 06/08/2020 tarihli toplantısından KARAADA da Jeotermal tesis yapımının yolunu açacak bir karar çıkmasından kaygılanıyoruz.

“İlçemiz Kumbahçe Mahallesi, Karaada Mevkii 676 ada 1 parsel sayılı 55.359,05 m² yüzölçümündeki Belediyemiz taşınmazı ile ilgili Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular İşletme Ruhsatı sahibi BE Jeotermal Turizm Yatırımları Sağlık Denizcilik Eğlence Hizmetleri Anonim Şirketine 10 yıl süreyle tahsisi/ kiralanması talebinin 5686 sayılı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanunu 4.,6.,12. ve 17.maddeleri ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 15.ve 18.maddelerine istinaden görüşülmesi.” sayın Başkan ve değerli meclis üyelerine çağrımızdır. Bodrum’un bakir kalmış doğal ve arkeolojik SİT alanı olan Karaada da tek bir çivi dahi çakılmasını Bodrum’ a ihanet olarak kabul ediyor ve sizlerinde bu ihanet projesine ortak olmayacağınızı bekliyoruz. Muçep Bodrum Meclisi olarak Bodrum’un doğal yapısını bozacak her türlü girişimin karşısında olacağımızın bilinmesini istiyoruz” denildi.

BODRUM KENT KONSEYİ AÇIKLAMASI:

Bodrum Kent Konseyi ise yaptığı açıklamada Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Aras ile Belediye Meclis üyelerine seslendi. Açıklamada şunlar söylendi.

“Bodrum’un doğası, denizi, koyları, kıyısı, tarihi, kültürü, binası, camı çerçevesi de dahil olmak üzere havası, suyu rant politikalarının ve uygulamalarının işgali, talanı altında yok olmaktadır. Bizler yaşama, yaşam alanlarına, var olana saygılı olarak yaşamak isteyen Bodrum’lular işgallere, talana, varlıklarımızı yok eden proje  ve uygulamalara YETER diyoruz.

Gökova cennetinin girişinde, Bodrum kalesinin, kilisenin karşısında yemyeşil dikilmiş Karaada’nın bu güzelliği  insana gene yetmiyor, yetmedi. Kıyılarında yüzmek, şifalı suyundan faydalanmak, yürümek, kullanmak ama önce yer altı , yer üstü zenginliğini korumak yetmiyor.

AMA

Biz Karaada’yı korumaya kararlıyız…

Bodrum Belediye Başkanı Sayın Ahmet Aras ve Belediye Meclis üyelerine sesleniyoruz

Siz de Karaada’yı korumaya kararlı olun, doğanın, doğalın tarafında , bunları yok eden projelerin karşısında olun,

Karaada size Bodrum’un emaneti, tapulu mülkünüze sahip çıkın!”

BODRUM KENT KONSEYİ