DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
18°C
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
20°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
22°C
Çarşamba Açık
22°C

Kilo Verdiren Mide Balonu

Kilo Verdiren Mide Balonu
18.09.2020
1.172
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Son zamanlarda obezite rahatsızlıkları gündem olup birçok kişi zayıflama için değişik yöntemler denemektedir. Başarılı olan kişilerin yanı sıra başarısızlıkla sonuçlanan kişiler fazla olup kalıcı etkiler aranmaktadır. Mide balonu ameliyatsız obezite tedavisi için geliştirilmiş bir kilo verme yöntemidir. Mide balonu işlemlerinde ameliyatsız bir şekilde kilo verilmesi sağlanırken aynı zamanda dikkat gerektiren bir sürecin başlaması demektir. Kilo verme sürecinde eskisi gibi yeme içme eylemlerine devam ederek sağlıklı beslenme söz konusu olmazsa verilen kiloların geri alınma gibi bir ihtimal söz konusu olur.

Mide Balonu Nedir?

Mide balonu obezite tedavilerinde en etkili ameliyatsız olan yöntemlerden bir tanesidir. Mide balonu tekniği ile kişiler 20-25 kilo vererek istediği görüntüye ve sağlığa kavuşmuş olurlar. Mide balonu zayıflamak isteyen kişilere önerilen mide ameliyatlarından daha pratik bir işlemdir. Mide balonu işlemleri kalıcı uygulamalar olmayıp en fazla 1 sene sonra çıkarılması gereklidir. Obezite rahatsızlığından şikayetçi olan kişilerin mutlaka ilk önce mide balonu operasyonunu tercih etmeleri gereklidir.

Mide Balonu Fiyatları

Mide balonu işlemlerinde internet üzerinden fiyat vermek hem doğru değil hem de verilmemesi konusunda sağlık bakanlığı tarafından izinsiz olan bir uygulamadır. Mide balonu işlemlerinde net bir bilgi verilmezken tüp mide gibi ameliyatlardan daha düşük maliyetli olduğu bilinmelidir. Diğer zayıflama  işlemlerinde olduğu gibi mide balonu fiyatları üzerinde de etkili olan faktörler vardır. Mide balonu fiyatlarını etkileyen faktörler arasında uygulamanın yapılacağı merkez, uygulamayı yapacak kişinin uzmanlığı, kullanılan malzemeler gibi değişkenler sayılabilir.

Mide Balonu Yaptıranlar

Kişiler kilolarından şikayetçi olurken birçok diyet yöntemleri denerler ve başarısız oldukları durumlarda midelerine müdahale ettirmek isterler. Bu gibi mide müdahalelerinde etkili olan ve ameliyatsız bir şekilde işlem için mide balonu uygulamasını tercih ederler. Mide balonu kalıcı olmasa dahi kişide zayıflama sürecine destek olarak hızlı bir şekilde kilo verilmesine yardımcı olduğu için mide balonu yaptıran kişiler süreçten oldukça memnun bir şekilde hayatlarına devam ederler. Mide balonu işlemlerinden sonra mutlaka uzman hekim söylemlerine uyarak ve sağlıklı beslenerek süreçlerine devam etmeleri gereklidir ki aksi takdirde kilo alımları devam eder.

Mide Balonu Kullanıcı Yorumları

Mide balonu obez olan hastalarda kilo vermelerine yardımcı olan bir uygulamadır. Mide balonu uygulamaları balon takıldıktan sonra 3-4 ay içinde en etkili olduğu döneme girer ve hastalar genelde bu 3-4 aylık sürede kilo verirler. Mide balonu uygulamalarını genelde kilo vermek için çeşitli yöntemler deneyerek  başarısız olanlar tarafından tercih edilmektedir. Ağrı ya da herhangi bir kesi meydana gelmediği için yaygın bir kullanımı vardır. Obez olan kişiler için mide ameliyatları öncesinde mutlaka mide balonu uygulamalarını tercih etmelidir. Mide balonu uygulamaları ameliyatsız ve ağrısız olan diyetle verilemeyen kiloların verilmesini amaçlamaktadır.

Mide Balonu Nasıl Takılır?

Mide balonu işlemlerinde mide balonu takılması endoskopik cihazlardaki ışıklar yardımıyla yapılmaktadır. Bu cihaz yemek borusuna uyumlu bir şekilde üretilmiş olup yemek borusundan mideye kadar uzanabilen bir yapıya sahiptir. Anestezi uzmanı tarafından 10-15 dakika gibi süre uyutularak mide balonu takılır. Balon endeskobilk cihazla mideye indirildikten sonra doldurma işlemi başlar. Balon doldurmak için serum fizyolojik kullanılır ve 10 dakika da mide balonu dolar. 3-4 gün sonra yan etki görülme ihtimali doğar ve bu yan etkiler oldukça doğaldır. Yan etkileri en aza indirmek için kişi mutlaka uzman hekim önerisine uyarak hareket etmesi gereklidir.

https://www.drfirat.com/mide-balonu/ ß hakkında bilgi için hemen sitemizi ziyaret ediniz.

polat-galle