DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Kiralık ev fiyatları en çok bu şehirde arttı!

Kiralık ev fiyatları en çok bu şehirde arttı!
30.09.2020
331
A+
A-

Türkiye genelindeki emlak istatistiklerine göre, 3 yıllık kira değişimleri göz önüne alındığında en yüksek kira artışı yüzde 110 ile Edirne oldu.

Türkiye’nin ‘öğrenci kenti’ olarak bilinen şehirlerinden biri olan Edirne’de, özellikle son 3 yılda kiralık dairelerde meydana gelen yüzde 100’ün üzerindeki artış, bu kategoride Edirne’yi ülke ortalamasında ilk sıraya taşıdı.

Kiralık ev fiyatları en çok bu şehirde arttı!

Edirne’de 100 metrekarelik bir daire için 1.000 lira ile 1.800 lira arasında fiyatlar değişirken, kiracılar ise bu durumdan şikayetçi olmaya başladı.

Yükseliş hakkında konuşan Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Aytaç Feda, üniversitenin uzaktan eğitime geçmesiyle kentteki kiralık dairelerin yüzde 80’inin boşaldığını, bu nedenle ilerleyen süreçte fiyatların düşmesini beklediklerini söyledi: “Bu yatırımlar yapılırken ev sahipleri konutları öğrencilere ‘kiraya veririm’ şeklinde yatırımlarını yönelttiler. Edirne’de gayrimenkul yatırımları altın, döviz ve benzeri yatırımlardan daha fazladır. Bu aldıkları gayrimenkuller de Edirne’deki arz, talep dengesine vurduğumuzda talep fazla geldiğinden ve ev azlığından rakamlar her sene üzerine koyarak geldi.”

Özellikle pandemi döneminin ardından üniversitenin uzaktan eğitime geçmesiyle Edirne’deki kiralık dairelerin yüzde 80’inin boşaldığına dikkat çeken Feda, “Şu anda çoğu emlak danışmanı arkadaşlarda 15-20 ile 80 tane arasında kiralık daireler mevcut ama kiraya veremiyorlar. Ev sahipleri de doğal olarak kiraları makul fiyatlara çekmeleri gerekiyor. Çünkü şubata kadar okullar açılmayacağından ve o tarihten sonra da olumlu kararlar alınmayacağını tahmin ederek bu yorumu yapıyoruz. 1+1’ler şu anda 1.200- 1.500 bandında seyrederken kiracılar olmadığından, mal sahipleri uygun kiraya vermeleri yani 700- 800 lira bandında evlerini kiraya vermelerini tavsiye ediyoruz” diye konuştu.