Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
34°C
Muğla
34°C
Parçalı Bulutlu
Salı Parçalı Bulutlu
34°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
33°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
33°C
Cuma Az Bulutlu
34°C

Muğla’nın Yerel Ürünleri İstanbul’da Vitrine Çıktı

Muğla’nın zeytin, zeytinyağı, bal ve diğer yöresel ürünleri, Foodist İstanbul Uluslararası Gıda ve İçecek Ürünleri Fuarı’nda tanıtıldı.

Muğla’nın Yerel Ürünleri İstanbul’da Vitrine Çıktı
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediyesi, kentteki üretici kooperatifleri ve yerel firmaların ürünlerini Foodist İstanbul Uluslararası Gıda ve İçecek Ürünleri Fuarı’nda tanıttı.

1–4 Eylül 2026 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuarda Muğla’nın zeytin, zeytinyağı ve bal başta olmak üzere çeşitli yöresel ürünleri ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından kurulan stant, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, Milas Ticaret ve Sanayi Odası ile Muğla Ticaret Borsası iş birliğiyle hazırlandı.

Üreticiler sektör temsilcileriyle görüştü

Stantta yer alan firma ve kooperatiflerin temsilcileri; yurt içi ve yurt dışından fuara katılan ithalatçı, ihracatçı, distribütör ve sektör temsilcileriyle ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Görüşmelerde Muğla’da üretilen yöresel ürünlerin yeni pazarlara ulaştırılması ve olası ticari iş birlikleri değerlendirildi.

Dört gün süren fuarda Muğla’nın tarımsal üretim potansiyeli ve yöresel ürünleri tanıtılırken, özellikle küçük ölçekli üreticilerin daha geniş pazarlara ulaşmasına katkı sağlanması hedeflendi.

Aras: “Üreticinin emeğini büyütmek istiyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, üreticilerin yalnızca üretim aşamasında değil, ürünlerin tanıtılması ve pazara ulaştırılması sürecinde de desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Aras, Muğla’nın bereketli toprakları ve üretim kültürüyle önemli değerlere sahip olduğunu belirterek, üreticilerin emekleriyle ortaya çıkardığı ürünlerin hak ettiği değeri görmesi ve daha geniş kitlelere ulaşması için çalıştıklarını ifade etti.