DOLAR
32,3355
EURO
35,2046
ALTIN
2.246,80
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Yağmurlu
14°C
Muğla
14°C
Yağmurlu
Çarşamba Açık
14°C
Perşembe Az Bulutlu
14°C
Cuma Çok Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Paramount Otel’den dikkat çeken adım, ormana doğru arazisi genişleyecek

Paramount Otel’den dikkat çeken adım, ormana doğru arazisi genişleyecek
A+
A-
polat-galle

Sedat Peker’in gündeme getirdiği, çok sayıda gazeteci ve siyasetçinin ücret ödemeden konakladığı öne sürülen Bodrum’daki Paramount Hotel ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Hakkında organize suç örgütü yöneticisi olduğu iddiasıyla soruşturma başlatılan Sedat Peker’in gündeme getirdiği, çok sayıda gazeteci ve siyasetçinin ücret ödemeden konakladığı öne sürülen Bodrum’daki Paramount Hotel ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.Kara para aklama soruşturması üzerine Avusturya’da tutuklu bulunan Sezgin Baran Korkmaz’a ait olan Unico Sigorta’nın Paramount Otel’in genişletilmesi için 19 Nisan 2021’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ÇED başvurusu yaptığı ortaya çıktı.

Gazete Duvar’dan Bahadır Özgür’ün haberine göre, Sistem Mühendislik tarafından ÇED raporu için hazırlanan tanıtım dosyası, 19 Nisan 2021 günü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na verildi. Dosyanın ÇED değerlendirmesi halen devam ediyor. Söz konusu dosya sayesinde şimdiye kadar “resmen” netleşmemiş bazı bilgiler de resmileşmiş oldu.

ADI “BE PREMIUM OTEL” OLDU

ÇED dosyasının adı Be Premium Otel Projesi olarak kaydedildi. Böylece Paramount Otel’in resmi adı artık “BE Premium Otel” oldu. Tesisin işletmecisinin Unico olduğu ve faaliyet sahibi adına tüm kiralama işlemlerini de gerçekleştireceği belirtiliyor. Unico’nun çoğunluk hissesi ise SBK Holding’in yüzde 90’ına sahip olduğu Heksagon Mühendislik’e ait.

ORMAN BÖLGESİ DE KULLANIMA AÇILACAK

Ana otel binası dahil villa, saray ve tek katlı yapılar bölünerek, yeni katlar çıkılarak oda sayısı 294’ten 315’e yükseltilmek isteniyor. Ancak ÇED onayı alınması halinde tesisin orman bölgesinde kalan alanlarının da kullanıma açılacağı ve gerekli izin ile kiralama işlemlerinin yapılacağı ifade ediliyor.

Paramount Otel'den dikkat çeken adım, ormana doğru arazisi genişleyecek

44 BİN 415 METREKARELİK ALAN KAYIP

Dosyada tesis alanının, 119 bin 450 metrekare alanı kapsadığı belirtiliyor. Ancak otelin kurulduğu alan 75 bin metrekare. Tapu kaydı 111 ada 1 parsel. Alanın statüsü ‘devlet ormanı’ ve mülkiyeti Maliye’ye kayıtlı. Orman Bakanlığı  burayı 2014 yılında 49 yıl süreyle kiraladı. Kamuoyunda Paramount Otel olarak bilinen tesisin kurulu olduğu yer burası.

ÇED dosyasında bahsedilen 119 bin 450 metrekarenin kalan 44 bin 415 metrekaresinin nerede olduğu ise bilinmiyor.Söz konusu ‘orman arazisi.’ alan tapu kaydında 223 ada 1 parselde görünüyor. 17.8 milyon metrekarelik alanın statüsü “orman arazisi.”

Kaynak Anterhaber.com

velux