DOLAR
32,5641
EURO
34,7152
ALTIN
2.488,58
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

PlayStation 5’in PlayStation 4’ten Farkları 

PlayStation 5’in PlayStation 4’ten Farkları 
A+
A-
polat-galle

Oyun konsolları arasındaki en iddialı seçeneklerden biri olan Playstation 5 vadettiği yeniliklerle ilgi uyandırıyor. Playstation 4 ile 5 arasında ne farklar var merak ediyorsanız, tüm tasarım ve teknik detaylar üzerine karşılaştırma sizlerle:

Yüksek Beklentilere Cevap Veren Donanım

Oyunseverleri memnun eden PS 5, yüksek teknik beklentilere yanıt veriyor. Playstation 4, 8X Jaguar çekirdek kullanırken 1.6 GHz frekans hızıyla karşımıza çıkıyordu. PS5’te çekidek 8x Zen 2, üstelik hız 3.5 GHz’e çıkıyor. Adeta devrim yaratan işlemci farkı 5’in 2 kattan fazla işlemci hızı sunduğunu müjdeliyor. RAM kapasitesinde de hızlı bir yükselişten bahsedilebiliyor. Playstation 5 sürümünde 16 GB GDDR6 Ram bulunurken, 4’te yalnızca 8 GB GDDR5 RAM yer alıyor. Grafik işlemcilerde de fark gitgide açılıyor. PS4’te 1.8 TFLOPs ve 18 CU özel grafik işlemcileri kullanılıyor ve işlemciler 800 MHz ile çalışıyor. 5’te grafik işlemci değerleri, 10.28 TFLOPs 36 CU ve 2.23 GHz. Bu büyük değişim kullanıcıların PS5 oyunları için aldığı performansın da bir hayli artacağının müjdesini veriyor. Yıllarca beklemeye değer mi diye soran oyun meraklıları, sonunda yeniden Sony ile barışıyor.

Depolama Alanında Büyük Fark

PlayStation4, 500 GB kapasiteli HDD ile çalışıyordu. PS5’te daha güncel teknoloji ürünü SSD’ler kullanılıyor. 825 GB kapasitenin yanında, 5GB saniyelik veri iletim hızı da 4 ile 5’in rekabet bile edemeyeceğini ortaya koyuyor. X Box Series X ile kıyaslandığında beklenenin altında kalan Sony, PS4’ten sonra getirdiği yeni nesil oyun konsoluyla kendini geliştirdiğini ilan ediyor. Akılcı oyun deneyimi sunan ve işlevselliğe odaklanan detaylar, PS5’i öne çıkarıyor. 4 ile 5’in oldukça farklı olduğu bir diğer nokta ise tasarım. Çift renk tasarımı ile 4’ten oldukça farklı bir görünüm sunan 5, oyunseverlerin birçoğunun beğenisini kazanıyor.

Görüntüde Mükemmel Hedefleniyor

PS5, iddiasını 8K görüntü desteğiyle de vurguluyor. Henüz 4K bile dünya çapında tam olarak yaygınlaşmamışken 8K görüntü desteği sunan PS5, adeta geleceğin oyun konsolu olduğunu rakiplerine duyurmak istiyor. Sağladığı büyük donanım üstünlüğü ile PS 4 sahibi olanları oyun konsolu değiştirmeye teşvik eden model,  iki farklı sürümle alternatif sunuyor. Disk sürücülü ve dijital iki sürümü bulunan 5, yatay ve dikey kullanıma izin veren yenilikçi yaklaşımla sınırlara meydan okuyor.

Playstation 5 Hakkında Merak Edilenler

  • PS5, eski nesil oyunlarla uyumluluk gösteriyor.
  • Sanal gerçeklik hedefini biraz daha ileri götüren konsol, VR gelişmeleri yakından takip edenlere göz kırpıyor. Ayrıca mevcut VR seti ile uyumluluk korunuyor.
  • Işın izleme teknolojisine sahip. Görsel kaliteyi yenilikçi bir düzeye taşıyan model, oyun deneyimini etkileyici kılıyor.
  • Özel üretilmiş ses yongası 5’e ayrıcalık kazandırıyor. Kulaklıkla oyun oynamayı sevenler bu özellikte memnun kalıyor.
  • SSD o kadar güçlü ki, bekleme ekranları saliselerle ölçülüyor. Bekleme süresi ortalama 18 kat düşüyor.

Yeni Oyun Kolu Dual Sense

Sony, PS5 için DualSense adını verdiği oyun kolu modelini kullanıcılarla buluşturuyor. L2 ve R2 tetik tuşları uyarlanabilir olan kol, tuşların dirençlerinin düzenlenmesine izin veriyor. Gelişmiş titreşim teknolojisi, uzun batarya ömrü, USB Type C girişi, gelişmiş hoparlör ve mikrofon sistemleri de şimdiden kullanıcıların kalp atışlarını hızlandırıyor.

 

PlayStation 5, güçlü donanımıyla oyun keyfinde hiçbir engel olmaması için geliştiriliyor. Günümüz teknolojisinin bir hayli gerisinde kalan 4’ten sonra 5’in yenilikleri memnuniyet uyandırıyor. Oyun severlerin beğenisini kazanan geliştirmeler, görsel kaliteden ödün vermeden, keyifle ve hızla oyun oynanabileceğinin haberini veriyor.

 

Bodrum Ev Emlak