DOLAR
32,3680
EURO
34,9630
ALTIN
2.325,55
BIST
9.127,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

Sağlık Bakanlığı yine karmaşa yarattı

Sağlık Bakanlığı’nın dördüncü doz aşı kararı karmaşa yarattı. Bilim insanları, söz konusu uygulamaya tepki gösterdi. Tepkilerin ardından 4. doz aşı için açılan randevular iptal edildi. Bazı ülkelere girişte sadece belirli aşı türlerinin kabul edildiğini belirten Sağlık Bakanı Koca, “İlgili ülke düzenlemelerine uymak üzere 2 doz mRNA aşısı olmayı talep eden kişiler için özel bir düzenleme yapılmıştır” açıklamasını yaptı.

Sağlık Bakanlığı yine karmaşa yarattı
polat-galle

Sağlık Bakanlığı’nın dördüncü doz aşı kararı karmaşa yarattı. 4. doz aşı randevuları açıldıktan birkaç saat sonra kapatıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kararının gerekçesini açıklayarak, “Özel seyahat için talep edilmesi dışında ek bir aşı gerekliliği yoktur” dedi.

Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının doz sayısı ile ilgili yeni kararlar aldı. Bu kapsamda, sağlık çalışanları ve öncelikli gruptakilere ise dördüncü doz aşı hakkı verildi. Ayrıca, yurt dışına çıkışlarda bazı ülkeler tarafından iki doz BioNTech aşısı istenmesi nedeniyle, iki doz Sinovac ve bir doz BioNTech yaptıranlara dördüncü doz aşı hakkı tanımlandı.

Bakanlığın kararına bilim insanlarından tepki geldi. Uzmanlar, dördüncü doz aşı kararına ilişkin yeterli veri olmadığının altını çizdi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ise, “Son dakika düzenlemeleri hangi veriler esas alınarak yapılıyor?” diye sordu.

RANDEVULAR İPTAL EDİLDİ

Sağlık Bakanlığı, tepkilerin ardından 4. doz aşı için açılan randevuları kapattı.

Sabah saatlerinde 3. doz aşısını yaptıranların 4. doz için randevu alabiliyorken, şu an alamadığı bildirildi.

BAKAN KOCA’DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dördüncü doz aşı kararı hakkında sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

“Bazı ülkelere girişte sadece belirli aşı türleri kabul edilmektedir” diyen Koca, “İlgili ülke düzenlemelerine uymak üzere 2 doz mRNA aşısı olmayı talep eden kişiler için özel bir düzenleme yapılmıştır. Özel seyahat için talep edilmesi dışında ek bir aşı gerekliliği yoktur” dedi.

Koca, şunları söyledi: “Bugün itibariyle 2 doz mRNA aşısı ya da 3 doz inaktif aşı olmuş kimsenin ek bir doz aşı olmasını gerektiren bir durum söz konusu değildir. Böyle bir tıbbi gereklilik de kesinlikle yoktur.”

velux