DOLAR
32,4445
EURO
34,7285
ALTIN
2.440,04
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Hafif Yağmurlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Sanal evrende milyon dolarlık arsa satışı!

Sanal evrende milyon dolarlık arsa satışı!
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Sanal evren yatırımları devam ediyor. Decentraland’in sanal evreninde 600 metrekarelik arsaya 2.43 milyon dolar ödendi. Başka bir Metaverse projesinde ise sanal yat 600 bin dolara satıldı.

Metaverse ya da diğer adıyla sanal evren uzun yıllardır teknoloji şirketlerinin gelecek gördüğü bir alan. Son olarak adını Meta olarak değiştiren Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg de şirketin geleceğinin sanal evren olduğunu söylemişti. Sosyal medya devi Facebook’un bu açıklamasının ardından sanal evren projeleri daha fazla ilgi çekmeye başladı.

Metaverse’de arsa satışları

Decentraland adındaki bir kripto platformu sanal evren projesiyle biliniyor. Kanada merkezli bir yatırım şirketi buradan arsa satın aldı. Toplamda 116 parselden oluşan arsaya 2.43 milyon dolar ödendi. Decentraland’in moda sokağındaki arsanın büyüklüğü ise yaklaşık 600 metrekare olduğu belirtildi. Bu da metrekare fiyatının 4 bin dolara denk geldiğini gösteriyor.

Bir başka sanal evren platformu The Sandbox’ta ise sanal yat satışı gerçekleşti,. Republic Realm tarafından geliştirilen dijital yata 650 bin dolar ödendi. Lüks yatta 1 helikopter pisti, jakuziler ve DJ kabini de bulunuyor.

Bodrum Ev Emlak