DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
18°C
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
22°C
Çarşamba Açık
22°C

Son 10 yılın en çok satan oyun konsolu ne oldu?

Oyun konsolu dendiğinde akla gelen ilk isim olan Sony, PlayStation serisiyle uzun yıllardır oyuncularıyla birlikte. Son 10 yıllık sürece bakıldığında ise şirketin rakiplerini açık ara geride bıraktığı görülüyor. Özellikle de PlayStation 4, Sony için bir dönüm noktası olmuşa benziyor.

Son 10 yılın en çok satan oyun konsolu ne oldu?
30.12.2019
683
A+
A-
polat-galle

Sony, 2010 yılından bu yana dünyanın en çok satan oyun konsolu markası olmayı başardı. 3 Aralık 1994 tarihinde Kuzey Amerika’da piyasaya sürülen Playstation, oyun endüstrisini ve bildiğimiz eğlence kavramını bambaşka bir kulvara taşımıştı. Geçen 25 yılda çok şey değişti. Sony, PS4 ile birlikte her şeyin altından tam anlamıyla kalkamasa da 100 milyondan fazla satış yapmayı başardı. Rakibi Microsoft ise PlayStation’ın domine ettiği bu alanda yatırım yapmakta biraz geç kaldı. 

GÖZLER PS5’TE

2020 yılının sonlarına doğru satışa sunulacak olan PlayStation 5, PS4’e göre yüzde 50 oranında daha hızlı olacak. İşlemcinin hızı için pek çok şey yazılıp çizildi; ancak PS5’in işlemci bazında 3.2 GHz bandında olması bekleniyor. Grafik işlemcisi söz konusu olduğunda da PS5’in iddialı olduğu söylenebilir. 1 GHz hızında grafik işlemci kullanması beklenen konsolun oyun kolları da farklı olacak; ancak şimdilik konsept görüntülerden oluşan bu görüntülerin elbette sağlam bir dayanağı yok ve 2020 yılına kadar pek çok yeni çizimle karşılaşmamız kuvvetle muhtemel.