DOLAR
32,3775
EURO
35,0510
ALTIN
2.326,39
BIST
9.080,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Uğur Mumcu Bodrum’da karanfiller ve türkülerle anıldı

Gazeteci Uğur Mumcu ölümünün 30. Yılında Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Belediye Meydanı’nda düzenlenen basın açıklaması, karanfiller ve söylenen türkülerle anıldı. ÇYDD Şubesi adına basın açıklaması yapan 17 yaşındaki Gülsay Akdaş “Atatürkçü aydınlarımızı hedef alan bu acı olayların amacı, toplumu Cumhuriyet’in ışığından uzaklaştırmaktı. O yüzden toplum önderlerini, aydınlarımızı aramızdan koparan karanlığı yok etmek toplumsal sorumluluğumuzdur” dedi.

Uğur Mumcu Bodrum’da karanfiller ve türkülerle anıldı
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Gazeteci –Yazar Uğur Mumcu ölümünün 30. Yılında Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Belediye Meydanı’nda Atatürk Anıtı önünde ÇYDDtarafından düzenlenen etkinlik ile anıldı. Etkinliğe CHP İlçe Başkanı Başar Bıyıklı, ADD Bodrum Şubesi Başkanı Ümit Baltutan, Bodrum Yurttaş İnsiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan ve üyeleri, belediye meclis üyeleri ve Bodrumlular ellerinde karanfiller ve Mumcu’nun fotoğrafları ile katıldı.

UĞUR MUMCU’NUN MÜCADELEDE NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU GÖRDÜK

Uğur Mumcu anısına saygı duruşunda bulunulduktan sonra konuşan ÇYDD Derneği Bodrum Şubesi Başkanı Meral Saraçbaşı yaptığı konuşmada “Uğur Mumcu’nun öldürülüşünün 30. Yılı. O günden bu güne baktığımızda Mumcu’nun verdiği mücadelenin ne kadar önemli olduğunu bu ülkeye, bu Cumhuriyet’e özgürlüğe, basına düşmanlarla mücadele eden bir kişi olarak ne kadar doğru seçim olduğunu görüyoruz ve O’nu saygıyla anıyoruz” dedi.

AYDINLARIMIZI ARAMIZDAN KOPARAN KARANLIĞI YOK ETMEK TOPLUMSAL SORUMLULUĞUMUZDUR

ÇYDD Bodrum Şubesi adına basın açıklamasını 17 yaşındaki öğrenci  Gülsay Akdaş okudu. Akdaş açıklamasında “Tam 30 yıldır, 24 Ocak 1993’te öldürülen gazeteci ve yazar Uğur Mumcu ile 31 Ocak 1990’da öldürülen Prof. Dr. Muammer Aksoy’un ölüm yıl dönümlerini belirten 24 Ocak – 31 Ocak günleri arasındaki hafta, Adalet ve Demokrasi Haftası olarak kutlanmaktadır. Peş peşe katledilen aydınlarımızın ardından açılan soruşturmalar sonucunda, neredeyse bu suikastların tamamının failleri bulunmaz duruma getirilmiştir, katliamların üzeri hukuk yoluyla örtülmüştür. Atatürkçü aydınlarımızı hedef alan bu acı olayların amacı, toplumu Cumhuriyet’in ışığından uzaklaştırmaktı. O yüzden toplum önderlerini, aydınlarımızı aramızdan koparan karanlığı yok etmek toplumsal sorumluluğumuzdur. Yıllardır aydınlarımız tarafından ekilen adalet ve demokrasi tohumlarının, Cumhuriyetimizin 100. yılında yeniden filizlenmesi umuduyla “Yeniden Cumhuriyet” diyoruz!” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

MUMCU’NUN FOTOĞRAFI KARANFİLLERLE DONATILDI

Konuşmalardan sonra etkinliğe katılanlar ellerindeki karanfilleri ve Bodrum çiçeklerini Mumcu’nun fotoğrafını süslediler. Ailesi ile birlikte etkinliğe gelen 4 yaşındaki Karan Karabulut’da karanfilini bıraktıktan sonra uzun süre Mumcu’nun fotoğrafının önünden ayrılmaması dikkat çekti. Anma etkinliği Uğur Mumcu anısına söylenen türkülerle sona erdi.

Kaynak : Anterhaber.com

polat-galle