DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
22°C

Vangücü Kadın Futbol Takımı, 2. Lig’de hedefi 1. Lig

Vangücü Kadın Futbol Takımı, kısa sürede gösterdiği üstün performansla 2. Lig’e yükseldi. Takım, şimdi daha büyük hedeflere göz dikti.

Vangücü Kadın Futbol Takımı, 2. Lig’de hedefi 1. Lig
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Kadınlar 2. Ligi’ne yükselme başarısı gösteren Vangücü Kadın Futbol Takımı, şimdi gözünü 1. Lig’e dikmiş durumda.

Spor hayatlarına 3 yıl önce ailelerinin desteğiyle başlayan bu genç kadınlardan kurulu takım, geçtiğimiz sezon attıkları yüksek gol sayısıyla dikkat çekerek grubunun şampiyonu oldu.

Kadrosunda 60 kadın futbolcu bulunan, bunların 30’u lisanslı oyunculardan oluşan takım, geçirdikleri başarılı sezonun ardından Kadınlar 2. Ligi’ne yükselme hakkı elde etti.

Bu sezon D Grubu’nda yer alacak olan Van temsilcisi, 25 Kasım’da başlayacak olan maçlar için Van Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü tesislerinde yoğun bir şekilde hazırlanıyor.

2. Lig’de de üstün bir performans sergileyerek bir üst lige çıkmayı hedefleyen kadın futbolcular, yerel yöneticilerden ve iş dünyasından destek bekliyor.

“TAKIMIN DESTEKLENMESİ GEREKİYOR”

Vangücü Spor Kulübü’nün Başkanı ve Teknik Direktörü Mecit Tekin, geçen sezonun şampiyonluğu ve bir üst lige çıkmanın mutluluğunu yaşadıklarını AA muhabirine aktardı.

Tekin, takımın başarısında sporcuların azmi ve Van Valisi ile Büyükşehir Belediye Başkanı Ozan Balcı’nın desteğinin büyük rol oynadığını belirtti. “Zor bir süreci geride bıraktık. Sayın Valimiz bizden desteğini hiçbir zaman esirgemedi. Hem maddi hem de manevi açıdan yanımızda oldu. Bu destekler olmasa takımımız bir üst lige yükselemezdi. Futbol maliyetli bir spor dalı. Bu bakımdan takımımızın desteklenmesi gerekiyor. Başarımızın devam etmesi için destek bekliyoruz.” dedi.

“SPONSOR BULAMIYORUZ”

Tekin ayrıca Vanlı iş insanlarından da takıma destek olmalarını talep etti:

“Sadece Valiliğin ya da belediyenin destek vermesi yetmiyor. Vanlı iş insanlarının da takımımıza sahip çıkmasını istiyoruz. Deplasman maçlarına gittiğimizde zaman zaman sıkıntılar yaşayabiliyoruz. Ulaşım konusunda servise ihtiyacımız var. Malzeme desteği bekliyoruz. Forma reklamı verecek sponsor bulamıyoruz. Van’ın 2. Lig’deki tek kadın futbol takımıyız. Herkesin bu takıma destek vermesini bekliyoruz. Bu sayede daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum. Hedefimiz takımı önce 1 Lig’e sonra da Süper Lig’e çıkarmak. Vangücü’nü Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi takımların rakibi yapmak istiyoruz. Kızlarımız çok yetenekli, sahip çıkılmasını istiyoruz.”

“ÇOK EMEK VERDİK”

Ebrar Başkala, Vangücü Kadın Futbol Takımı’nın başarılı sporcularından biri olarak, sokakta arkadaşlarıyla futbol oynarken kulübün kurulduğunu duyduğunu ve hemen katılmak istediğini anlattı.

Başkala, “Kulübün kurulduğunu duyunca katılmak istedim. Geçen yıl çok emek verdik, çok çabaladık. Kendimize inandık ve 2. lige çıktık. Bitlis’te şampiyonluğumuzu ilan ederek kupamızı kaldırdık. Antrenmanlarımızı sürdürüyoruz. Yeni sezona hazırlanıyoruz.” dedi.

Takım arkadaşı Seher Dağhan ise futbola olan tutkusunu ve geçmişini paylaşırken, “İlk takımım Mardin Nusaybin’deydi. 5 sezon orada oynadım. Daha sonra buraya geldim. Takım 2. lige çıktı. Antrenmanlarımız devam ediyor. Ayın 25’inde maçlarımız başlayacak. Hedefimiz şampiyon olarak bir üst lige çıkmak.” ifadelerini kullandı. Dağhan, futbol oynamaya 10 yıl önce başladığını da belirtti. (AA)

Aktur tatil sitesi
ETİKETLER: , , , ,