DOLAR
32,5694
EURO
34,9827
ALTIN
2.455,55
BIST
9.777,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Açık
24°C

Yatırım amaçlı ev alacaklar için ipuçları!

Yatırım amaçlı ev alacaklar için ipuçları!
A+
A-

Gayrimenkul, her dönemin yatırımcısına kazandıran yatırım araçlarının başında geliyor. Siz de emlak yatırımı amacıyla ev almayı düşünüyorsanız, kazançlı bir süreç için dikkat edilmesi gereken öneriler sizi bekliyor.

Yatırım amaçlı ev alacaklar için ipuçları!

Gayrimenkul yatırımı yaparken bunlara dikkat edin

• Konut projesinden birinci el bir daire satın alacaksınız, birçok ödeme ve kampanya seçeneği ile karşı karşıyasınız demektir. Seçenekler arasında karar verirken, bütçenize ve satın aldığınız daireyi kiralaya verdiğinizde ödemelerinizi nasıl planlayacağınıza göre bir çalışma yapmadan harekete geçmeyin.

• Emlak yatırımı yapmak, iyi bir araştırmacı olmayı gerektirir. Hangi tür gayrimenkule yatırım yaparsanız yapın, yıldızı parlayacak bölgelerin öncelikli olması gerekir. Bu tür bölgeler yatırımcısına her zaman kazandırır. Yatırım yapmayı planladığınız bölgedeki konut satış ve kira değerlerinin yıllar içerisinde nasıl bir seyir izlediğini öğrenmek önemlidir. Bunun için Zingat.com Bölge Raporu sayfasında aradığınız tüm bilgilere kolayca ulaşabilirsiniz.

Yatırım amaçlı ev alacaklar için ipuçları!

• İkinci el konut alarak emlak yatırımı yapacaksanız, kentsel dönüşüm kapsamında yenilenecek binalar daha uygun olabilir.

• Yatırım amaçlı ev alacakların dikkat etmesi gereken konulardan biri de, konutun bulunduğu bölge kadar ulaşım kolaylığına da sahip olmasıdır. Ulaşım avantajına sahip konutlar kiralama aşamasında da, satış aşamasında da çok daha hızlı alıcı buluyor. Üstelik yatırımcısına daha yüksek kazanç sağlıyor.

• Satın alacağınız konutta yaşamayacak olsanız dahi, kiraya verme veya satışa çıkarma durumlarında yüksek kazanç elde etmek istiyorsanız tadilat ve tamirat ihtiyacı daha düşük seviyede olan konutlara yönelmeniz isabetli bir karar olabilir.

 

Kiracısı hazır ev almak doğru yatırım mı?

Peki içinde kiracının oturduğu ve sözleşmesi nedeniyle oturmaya devam edeceği “kiracısı hazır satılık daire” satın alırken nelere dikkat etmelisiniz?

Yatırım amaçlı ev alacaklar için ipuçları!

1) Kiracının yaşamayı sürdürdüğü bir ev satın alındığında, kira sözleşmesindeki tüm maddelerin yeni ev sahibine devrolduğunu unutmayın.

2) Evi satan kişiden, kiracıdan öncesinde kiralama karşılığında aldığı depozito bedelini teslim almak için talepte bulunabilirsiniz.

Yatırım amaçlı ev alacaklar için ipuçları!06

3) Evi satın alacağınız ev sahibi ile mevcut kiracısı arasındaki kira sözleşmesini incelemeyi ihmal etmeyin. Sözleşmede ev sahibinin ve kiracının haklarının nasıl sınırlandırıldığı konusunda dikkatli olun.

4) Evi satın alacağınız ev sahibinden kiranın düzenli ödenip ödenmediği ile ilgili bilgi alın.

5) Hâlihazırda satın alacağınız evde oturmakta olan kiracı ile mutlaka tanışın. Sizin için de uygun bir kiracı olup olmayacağını düşünün.

Bodrum Ev Emlak