DOLAR
32,3676
EURO
34,9560
ALTIN
2.325,34
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

YAZLIK MİMARİSİNDE 5 TREND

YAZLIK MİMARİSİNDE 5 TREND
A+
A-
velux

Home Yapı Kurucu Ortağı Mimar Hasan Aksel Yağcıoğluyazlık mimarisindeki son trendleri ve gelen talepleri anlattı.

Sıcak havaların başlaması ve deniz sezonunun açılmasıyla yazlık mekanlara olan ilgi de arttı. Şehrin stresinden ve yoğunluğundan sıkılanlar daha sakin ve ferah bir yaşam için yazlıklara kaçıyor. Özellikle yaz mevsiminin büyük bölümünün geçirildiği yazlıklarda, doğal konumun yanı sıra mimari de büyük önem taşıyor.

Peki yazlık mimarisindeki trendler neler? Yazlık yaptırırken ya da satın alırken insanlar ne gibi taleplerde bulunuyor?

Home Yapı Kurucu Ortağı Mimar Hasan Aksel Yağcıoğlu, yazlık mimarisindeki 5 trendi şöyle açıkladı:

Modern ve Minimal Mimari 

Yazlık mimarisinde abartıdan uzak, modern ve minimal çizgiler tercih ediliyor. Arazi şartları uygunsa tek katlı ve yatay mimari bugün oldukça revaçta. Bireyler, tüm ihtiyaçlarını karşılayan, keyifle vakit geçirebilecekleri bir yaşam alanına sahip olmak istiyorlar.

Kişiye Özel, İzole Yaşam Alanları

Yazlıklarda amaç şehir stresinden, yoğunluğundan uzak kişiye özel ve izole bir yaşam. Pandeminin de tetiklemesiyle yazlık mekanlara olan talep epey arttı. Bireyler ailesi ile kaliteli zaman geçirebileceği yeşil alanı çok olan, kendine ait havuzu olan bir mekan yaratmak istiyorlar.

Doğal Havalandırma Sistemi

Yazlık mekanlarda havalandırma sistemi büyük önem taşıyor. Özellikle mimari yöntemlerle havadar mekanlar yaratmak mümkün. Yüksek tavanlar, pencere sistemleri bu havalandırma sistemini sağlamak için günümüzde çok tercih ediliyor. İnsanlar klima, vantilatör vs. kullanmak yerine doğal bir ferahlık istiyorlar.

Doğal Malzemeler Revaçta

Minimal ve modern mimari çizgilerin yanı sıra yazlıklarda kullanılan malzemelerde de doğallığa bir talep söz konusu. Sentetiklikten uzak, ahşap ve doğal taş gibi malzemeler özellikle tercih ediliyor. Bu malzemeler yazlık mekanlarda dekoratif şıklığı da tamamlıyor.

Güvenlik 

Güvenlik konusu yaşam alanlarında en önemli konuların başında geliyor. Eğer yazlık yapı kalabalıktan uzak tek başına bir villa ise kamera sistemi, alarm sistemi gibi önlemler tercih ediliyor. Fakat 5-6 villa ve üzeri bir site ise özel güvenlik elemanları ile güvenlik sağlanıyor.

Ayrıntılı Bilgi: https://www.homeyapi.com.tr/

velux