DOLAR
32,3712
EURO
35,0140
ALTIN
2.324,87
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Yüksek protein diyeti daha fazla yağ yakmanıza yardımcı olabilir

Yüksek proteinli diyet, kilo kaybı ve kas kazanımı faydaları ile yaygınlaştı. Yararları, normal öğünleri yüksek proteinli alternatiflerle …

Yüksek protein diyeti daha fazla yağ yakmanıza yardımcı olabilir
A+
A-
velux

Yüksek proteinli diyet, kilo kaybı ve kas kazanımı faydaları ile yaygınlaştı. Yararları, normal öğünleri yüksek proteinli alternatiflerle değiştirmenin kilo vermeye yardımcı olabileceğini bulan başka bir yeni çalışma tarafından da kanıtlandı. American Journal of Clinical Nutrition’da yayınlanan çalışma, normal diyetlerini yüksek proteinli öğünlerle değiştiren kişilerin gün boyunca daha fazla yağ ve kalori yakabildiklerini buldu. Çalışma, Alberta Üniversitesi’nden araştırmacılar tarafından yapıldı.

Yüksek protein diyeti daha fazla yağ yakmanıza yardımcı olabilir

Önemli ölçüde daha fazla yağ yaktılar

Çalışmanın bir parçası olarak, obezitesi olmayan 43 yetişkin, iki farklı 32 saatlik diyet sırasında metabolizmaları açısından test edildi.

İlk diyette, katılımcılar tüm kalorilerini yüksek proteinli öğünlerden aldı. İlk diyetin toplam kalorisi, yüzde 35 karbonhidrat, yüzde 40 protein ve yüzde 25 yağdan oluşuyordu.

İkinci diyette ise günlük besinlerle aynı miktarda kalori tüketildi. Günlük toplam kalorinin yüzde 55’i karbonhidratlardan, yüzde 15’i proteinden ve yüzde 30’u yağdan geldi.

Yüksek proteinli diyet uygulayanların günde ortalama 80 kalori daha fazla yakabildikleri ve önemli ölçüde daha fazla yağ yaktıkları bulundu.

Yüksek protein diyeti daha fazla yağ yakmanıza yardımcı olabilir

Protein daha fazla yağ yakmaya nasıl yardımcı olur

Araştırmacılar, proteinin daha yüksek termik etkiye sahip olduğu için, yağlara veya karbonhidratlara kıyasla proteini işlemenin daha fazla enerji gerektirdiğini buldular. Bu nedenle, yüksek proteinli diyet, vücudun sindirim için daha fazla çalışmasını sağladığından daha fazla kalori yakmaya yardımcı olabilir ve bunu yaparken yağ yakma potansiyeli daha yüksektir.

Yumurta, tavuk, mercimek, baklagiller, kabuklu yemişler ve yağlı tohumlar, soya ürünleri, süt ve süt ürünleri iyi bilinen bazı protein kaynaklarıdır.

Bu çalışmanın kısa süreli olduğu ve sadece genç ve sağlıklı gönüllüleri kapsadığı dikkate alınmalıdır. Yüksek proteinli diyetlerin obezite, diyabet, yüksek tansiyon ve PCOD hastalarını içeren diğer popülasyonlarda nasıl çalıştığını bulmak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

Bütünsel olarak konuşursak, kilo vermek ve yağ yakmak istiyorsanız, dengeli oranlarda yağ, karbonhidrat ve protein içeren dengeli bir diyet uygulayın. Her zaman doğal malzemelerle yapılan ev yapımı yiyecekleri tüketin. Her gün en az 30 dakika egzersiz yapın, stresten uzak durmaya çalışın ve iyi uyuyun. Tüm bu ipuçları kilo vermenize ve yağ yakmanıza başarılı bir şekilde yardımcı olabilir.

velux