DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Açık
24°C

Aras’ı Uyarmak Tarihi Vazifemiz

velux

Yazarımız Mustafa Gündoğ’un aşk dolu kalbine giden yollardaki alt yapı çalışmaları nedeniyle yazılarına bir süre ara verdiğini biliyorsunuz. 3 kalp damar yolunun ikisinin tamamen tıkalı olması nedeniyle bu yollarda genişletme çalışmaları başarıyla tamamlandı. Allahtan ihaleyi alan Acıbadem Hastanesi operatörleri, Muğla Büyükşehir Belediyesinin alt yapı müteahhitlerinden daha iyi iş çıkardı ve sorun yerinde ve hızlı bir şekilde çözüldü.

Yazarımıza geçmiş olsun diyelim ve sağlıkla yazılarına devam etmesi temennisiyle İmbik köşemize kaldığımız yerden devam edelim. Bodrum Haber’in takipçileri videolarla konuşmaya başlayan yazarımızın Bodrum’a kattığı yeniliğin farkına varmışlardır. Biz de bir değişiklik yapıp bu sefer önce İmbik kaleme alsın diyerek Çarşamba akşamı yapılan Botav’ın 25.yıl gecesinden süzülenleri aktaralım.

Bodrum’un tanıtım gücünün iflasını takdimimizdir.

Bu iflası Aras’ın geceye damga vuran ve basına servis edilen konuşmasından yola çıkarak analiz edelim istedik. Ahmet Aras’ın konuşma metni çok ilginç. Bakalım ne demiş Aras,

“33 ay önce Bodrum Belediye Başkanı olarak göreve başlamamın ardından bu saygın ve değerli Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı olduğumda, Bodrum Tanıtma Vakfı’nı tarihinin en heyecan verici noktasına taşımak, vazgeçilmez hedefim olacak demiştim ve bugün, o gündeyiz.”

Ahmet Aras göreve geldiği 33 aydır, Botav’ın kuruluş amaçları adına bir şey yaptığını gören duyan var mı bilmiyoruz. Fakat Botav tarihinin en heyecan verici noktası olan gün denilen dün geceye dönersek, Ajda’yla da o heyecanın yaratıldığını düşünmek kalbi aşkla dolu Bodrum’lularla olsa olsa dalga geçmektir. Bu bir…

Şu an Bodrum turizm sektörü ile ilişkili kamuoyu, 16 günlük yılbaşı sokak partilemesi ve 25.yıl Botav Ajda konserlerinden oluşan tüm bu şaşaayı şaşkınlıkla yakından izliyor. Botav yönetim kurulu üyelerinin hepsi geçmiş dönemlerde Botav içinde görev almış, çalışmış, emek vermiş kimseler. Ya onlar da Ahmet Aras’ı etkisine almış olan bir halüsinasyonun etkisindeler ya da bilerek Ahmet Aras’ın başarısız olması için olan bitene sadece seyirci kalıyorlar. Botav tarihinin en heyecan verici gecesi dünse, 25 yıl her gece tüm Botav üyeleri karabasan içinde bugünlere gelmiş ve Çarşamba gecesi için Ahmet Aras’a bin şükür ediyor olmalılar.

Ahmet Aras konuşmasına devam ediyor,
“Göreve geldikten sonra ilk iş olarak, kurumsal kimliğini komple yenilediğimiz; varlık nedenini de “Bodrum’un Tanıtım Gücü” sloganıyla gayet net olarak yeniden tarif ettiğimiz Bodrum Tanıtma Vakfı, bu yeni dönemde Bodrum’u çok doğru anlatan etkili reklamları ve sıra dışı projeleriyle dikkat çekti, çekmeye de devam edecek.”

Vay anasına sayın seyirciler, bir gol daha yedik… Dedirten cinsten bir konuşmaya daha imza atıyor Bodrum’un başkanı Ahmet Aras. İmbik olarak soruyoruz Ahmet Aras’a, Bodrum’u çok doğru anlatan etkili reklamları ve sıra dışı projeleri kim gördü de dikkat çekmiş, çekmeye devam edecek? Nerde bu reklamlar, ya da tanıtımlar ya da nerede her ne yaşıyor ve yaşatılıyorsa Bodrum tanıtımı için, nerede Sayın Aras? Siz pekala dalga geçiyorsunuz Bodrum’lularla. Bu iki…

Dalga geçiyorsunuz deyince, belki üzülürsünüz diye dalgacı yerine, şakacı kimliğinizle devam edelim İmbik’lemeye. Konuşmasına şöyle devam ediyor Sayın Aras,

“Bodrum’un değerlerini ve farklarını internet ortamında tüm dünyaya taşımak üzere, dünyadaki benzerlerinin en iyisi olarak kısa bir süre sonra yayına alacağımız Visit Bodrum projemizde mutlu son yaklaşırken…”

Ya kocaman bir pardon da mutlu son derken Sayın Aras? Bir de dünyadaki örneklerinin en iyisi kibirine ne diyelim? 18 ay önce ilan edip hala yapacağız, edeceğizden başka bir şey duymadığımız VisitBodrum’la ilgili kulağımıza gelen milyonluk ödemelere rağmen o bir türlü gelmeyen mutlu son, bizce gerçekleşmiş durumda. Happy Love Year şovunuzdan sonra Happy End çıkışınıza bir anlam veremiyoruz. Her gün sosyal medya hesabınızdan yaptığınız bu kadar aşklı meşkli paylaşımlardan sonra gelen mutlu son ifadenizi beklemiyor değildik ama bir şey yapmadan yaptık ettik tavırlarınız, Bodrum’da kimseyi de mutlu etmiş filan değil. Görün artık. Ya görmüyor ya da tüm bunları bilerek yapıyorsanız, bu da şakacılığınızla ilgili üçüncü örnek olsun.

Aras’ın konuşmasındaki ikinci müthiş Botav projesi,

“Vakfımızın saygın yapısına ve temsil ettiği Bodrum markasına çok yakışacak nitelikteki yeni yönetim binası projemiz olan Botav Center’da ise tasarım aşaması bitti, yapımı için ihale aşamasındayız. “

Müthiş bir sürpriz. Botav Center… İnsan sormadan edemiyor bu fikir 25 yıldır Botav’ı yöneten ve düne kadar en heyecan verici geceyi bir türlü yaşatamayan diğer üyelerden neden gelmedi. Nasıl bir sihirli değnek dokundu ki Botav, şaha kalkıp doludizgin geyikleri 4 nala giden Noel Babanın arabası gibi Bodrum’u yıldızlara değecek kadar yükseklere taşıyor.

İmbik Köşesi olarak soruyoruz Aras’a, kim bu elinde sihirli değnekle Botav’ı bir dokunuşta değiştiren Noel Baba?

Gecenin en unutulmayan anlarından biri ise, Sayın Aras’ın konuşmasındaki son sözler,

“Bu projeler, Bodrum’un global tanıtımında yeni bir çağın başlangıcıdır.”

Sizce, Ahmet Aras iyi mi? Yoksa gerçekten Bodrumlulara 25.yıl Botav şakası filan mı yapıyor. Ne çağı, ne başlangıcı Bodrum Aşkına Sayın Aras? Bu kadar şaka fazla değil mi?

Bu projeler dediğiniz, topu topu 18 aydır bitiremediğiniz ama bir buçuk milyonu aşan ödeme yaptığınızın söylendiği VisitBodrum adı verilen interaktif web tabanlı bir dijital platform. Bir de tasarımı daha yeni bitmiş ama ihaleye çıkılamamış, kimsenin daha ne olduğunu, ne işe yarayacağını bilmediği, eminiz ki sizin de bilmediğiniz Botav Center.

Bodrum’un ilk ve gerçekten Türkiye’nin de ilklerinden olan Bodrum Haber haber portalının onca yıl birikimiyle Aras’ı uyarmak tarihi vazifemiz, Sayın Aras, Bodrum’un süslü laflara karnı tok. Eğer bir an önce rüyadan uyanmaz ve asli belediye işlerine dönmez, Bodrum’un tanıtımı dahil diğer tüm sorunlarına gerçekçi yaklaşım içinde olmazsanız, sadece siz değil Bodrum çok şey kaybedecek.

Botav’da yapılan ya da planlanan projeler dediğiniz yarım yamalak işlerle bir çağı filan başlattığınız yok Sayın Aras, Ne demek istediğimizi anlamanız için kurumsal kimliğini tamamen yenilediğimiz dediğiniz Botav’ın sosyal medya hesaplarından web sayfasına kadar her şeyine dönüp bir bakmanızı şiddetle öneririz. Bugün, hemen şimdi bakın. Alın karşınıza, açın bilgisayarınızı bakın. Bodrum’un tanıtımı için 18 aydır, bir çivi bile çakılmadığını görünce neden Bodrumlularla dalga geçtiğinizi düşündüğümüzü belki anlarsınız. Tabii her ne rüyadaysanız ondan uyanabilirseniz.

“Bu yeni çağın oluşumunda maddi ve manevi varlıklarıyla Bodrum’un tanıtım gücüne güç katan değerli sponsorlarımıza da huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum.” Bu sözlerinizi eleştirenler de az değil.

Ahmet Aras bir karar vermeli, sponsorların paraları kirli mi temiz mi? Yoksa Bodrum Belediyesi üzerinden para yıkama işi mi yapılıyor acaba denilmeye başlandı. Yer gök sponsor kaynıyor, belediyenin her işinde neden sponsorlar bu kadar öne çıkarılıyor sözlerine, sokağın fısıltısı olarak biz de yer verelim istedik.

Botav’ın 25.yılını biz de kutluyoruz. Ahmet Aras’ın konuşmasından yola çıkarak Botav’ın  gecesini de analiz etme imkanımızı değerlendirdik. Bu arada Ajda Pekkan’ı Bodrum Kültür ve Sanat Elçisi yapma fikrini dahiyane bulduk. Bir konuşmacı kendisine gönderme yaparak Ahmet Aras’ın zeki insanlara merakı olduğunu söylüyor ya, elçilik beratını alırken Ajda hanımın söylediklerini duyunca biz de hak verdik, gerçekten zeki insanlara merakı var başkanın. Ajda hanım en az Aras’ın konuşması kadar unutulmaz sözlere imza atarak gecenin anlam ve önemini çok güzel ifade ediyor: “Bodrum Halkıyla beraber olmak istiyorum. Şimdiden sonra halkımla birlikte olmayı istiyorum. Onlarla o sinerjiyi yaratmak istiyorum. Onlarla sohbet etmek istiyorum. Ne bilim, gitmediğim halde bir pazara bile gitmek istiyorum. Belki onlarla bir balık bile tutmak istiyorum. Tüm bunları çok özledim kendi hayatımda. Bunları gerçekleştirebileceğim bir sebep olacak. “

İmbik köşesi, başkanın şakacı kimliğinden öykünerek Botav’ın 25. Yıl gecesini ve geceye damga vuran konuşmasını ciddiyetle ele aldı. Gecede Ajda Pekkan’ın Bodrum’un Kültür Sanat Elçisi olarak bir beratla kutsanmasını ise Bodrum’un kalbi aşkla dolu güzel insanlarının takdirine bırakıyoruz.

Bir merakımızı da paylaşıp geceye İmbik olarak son noktayı koyalım. Sayın Aras, Ajda Pekkan’a Bodrum’un Kültür Sanat Elçisi beratını verdikten sonra, masasında oturan Zülfü Livaneli ve Devrim Erbil’le göz göze geldiğin de acaba neler hissetti.

Selametle…

Aktur tatil sitesi