DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Açık
24°C

Ava Giden Avlanmasın…

polat-galle

Ava Giden Avlanmasın…

CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici’nin 21 Kasım 2023 tarihli sosyal medya paylaşımıyla konuya girelim.

“Grup toplantımızın ardından Bodrum Belediye Başkanımız Ahmet Aras, Belediye Başkan Yardımcımız Tayfun Yılmaz ve Bodrum’dan gelen kadın muhtarlarımız ile birlikte Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’i ziyaret ettik.”

 

Muhtarların, Ankara ziyaretinin nedeni sizce ne olsa gerek?

Soralım Bodrum’dan Ankara’ya giden “Kadın Muhtarlar”, neden CHP Grup Toplantısına katılarak, sadece CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ziyaret etmişlerdir.

Ankara ziyaretine giden kadın muhtarlarla beraber, heyette başka kimler vardı? Gidiş dönüş masrafları kim yada kimler tarafından karşılandı?

Bunlara verecek yanıtları vardır elbet, niyetleri de halistir eminim.

Sosyal medyada paylaşılan fotoğrafları inceleyince, insanın aklına kadın muhtarlarımız siyasi bir kurgunun kurbanımı diye düşünmekten kendini alamıyor insan.

Kadın vekilimizde işin içinde olunca pek olumsuz düşünmek istemiyorum. Fotoğrafları siz yorumlaya durun …

Mahalle Muhtarları İle Kahvaltıda Bir Araya Gelindi

Kadın muhtarların Ankara ziyaretinin ardından; “Mahalle Muhtarları İle Kahvaltıda Bir Araya Gelindi” başlıklı haber, Bodrum Belediyesi tarafından hem kendi web sayfalarında yer aldı, hem de diğer basın kuruluşlarına servis edildi. Bodrum’da görev yapan muhtarların bir kısmı bu geziye katıldı.

Haber metni şöyle ;

“Mahalle Muhtarları İle Kahvaltıda Bir Araya Gelindi

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve CHP Bodrum İlçe Başkanı Tuna Işın, mahalle muhtarlarının düzenlediği kahvaltı organizasyonuna katıldı.

Muhtarlar Derneği Başkanı ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ahmet Cemil Gündüz ile ilçede görev yapan mahalle muhtarları tarafından Akyaka’da düzenlenen kahvaltı programına Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP Bodrum İlçe Başkanı Tuna Işın, mahalle muhtarları ve aileleri katıldı.

Sohbet ortamında geçen kahvaltıda Belediye Başkanı Ahmet Aras ile CHP İlçe Başkanı Tuna Işın, muhtarlardan gelen talepleri dinledi.

Gerçekleşen kahvaltı programının sonunda tüm mahalle muhtarları ve aileleri ile diğer katılımcılar hatıra fotoğrafı çektirdi.”

Muhtarlar, Bodrum Belediye Bakanı Ahmet Aras ve Bodrum CHP ilçe Başkanı Tuna Işın ile neden Akyaka’da bir araya geliyor?

İlginç bir durum …

Muhtarlar kahvaltı programı yapıyor (!)  “Belediye Başkanı Ahmet Aras ile CHP İlçe Başkanı Tuna Işın bu programa katılıyor” 

Kahvaltı bahane, sohbet şahane.

Kurcalanacak çok şey var. Muhtarların taleplerini dinlemek için Akkaya’da kahvaltı, Bodrum’da tüm mekanlar çuvala girdi sanki. İster istemez insan diyor ki

“Var bu işin içinde bir Çapanoğlu”

Muhtarlarla Ankara ziyareti, Akyaka kahvaltı organizasyonu, derken asıl mesela başkaymış meğer.

Bodrum Muhtarlar derneği Başkanı ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ahmet Cemil Gündüz ve kimler ne, neden, nasıl, nerede, ne zaman bir karar almışsa (muhtemelen kahvaltıda) ;

“Sayın muhtarlarımız

Başkanımızın adaylığını desteklemek amacıyla bu yazıyı yazdım ve mahalle adımla imzaladım. Başkanımızın adaylığına  destek olmak isteyen muhtarlarımıza imza atmaları için yazıyı  göndereyim”

Diyerek, bir metin yazıp, muhtarların Whatsapp grubunda paylaşıyor.

 

Bak sen Allah’ın işine, Bodrum’da muhtarlar belediye başkan adayı belirler oldu. Bu işin içinde CHP İlçe Başkanı Tuna Işın’ın dahli var mı bilmem?

Peki muhtar efendi…

CHP Genel Başkanı size demez mi “ya muhtarlar; mahallenizde kaç seçmen var, kaç oy aldınız, aslen mahallesinin yüzde kaçını temsil ediyorsunuz, oy kullanan seçmen sizi gerçekten tanıyor mu?”

Der mi, demez mi bilmem …

Yarın Bodrum Kaymakamı yada Muğla Valisi belki de Cumhurbaşkanı çağırsa, siz boyunuzdan büyük işlere neden karışıyorsunuz dese, bunu organize edenler esas duruşta kekelemeye başlar.

Ki, bu işi organize edenler hakkında yasal işlem başlatılmalıdır.

Muhtarların görev, yetki kapsamında, kanunlarda CHP’nin belediye başkanını belirlemek yoktur. Görev sınırlarını aşmak, halkı yanıltmak ve siyasi parti çalışmalarında bulunmaktan.

Muhtarın yarattığı algıya bak, boyundan büyük işlere kalkışıyor. Sanki kendisi bu seçimde muhtar olacak.

Yoksa; birileri gibi, muhtara da meclis üyeliği ve başkan yardımcılığı mı vaat edildi?

Bizde mahalle sakinlerine, muhtarlarınıza sahip çıkın önerisi yapalım. Çünkü; bu muhtarları gaza getiren muhtarın mahallesinde, büyük bir alanda su sorunu yok, yol sorunu yok, yolu kesmiş bir firma muhtarın haberi yok, su yer altı kaynaklarından karşılanıyor, mahalleye yeterince park bahçede yağmış durumda.

Yani; muhtarın bir eli yağda, bir eli balda.

İnsan kandırma sanatı buna denir, Bodrum’da uygulanan sosyal mühendisliğe örnek bir davranış, belediye memurları ve başkanı tarafından organize edilmektedir.

Ava giden avlanmasın…

Vesselam….

Bir sonraki konumuz, CHP Bodrum İlçe Örgütü  ; ‘’Basına Yasak’’ …  Adaylara Yasak… Ama…

velux
Yazarın Diğer Yazıları