DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Açık
24°C

Bahar Temizliği Belediyeden Başlamalıydı…

velux

Bodrum Belediyesi’nin “Bodrum Bahar Temizliği” projesi Müsgebi Mahallesi’nden başlamış. Belirlenen alan çok iyi seçilmiş, ancak başlama noktası Bodrum Belediyesi Müsgebi  Hizmet Binası olmalıydı.

Bu binada, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Yapı Kontrol Müdürlüğü, Plan ve Proje Müdürlüğü, Etüd Proje Müdürlüğü faaliyet göstermektedir.

Bu binada faaliyet gösteren müdürlükler, Bodrum’un kaderini belirliyor. Biri imarını, diğeri yapı ruhsatını, bir diğeri de yapı kullanma iznini veriyor.

Son derece uyum içinde çalışan bu müdürlükler etrafınızda ki gördüğünüz bir çok kaçak ve yasal olmayan yapı ruhsat ve yapı kullanma izinlerinin, ciddi bir emek karşılığı üretildiği yerlerdir.

Gerçek bu, ne derseniz deyin…

Ciddi bir emek karşılığı özel ruhsatlar üretilmektedir. Şeytanın aklına dahi gelmeyecek yapı ruhsatı üreten bir alan burası. Öyle özenli yapılıyor ki işler, kontrol birimleri bu müstesna üretimlere kıyıp sesini çıkaramıyor.

Birlik ve beraberlik içinde olmaları güzel…

“Her şey yasal, ben bakıyorum.” diyerek yapılanların üzerini örmeye çalışan bir belediye başkanı varken, ne kadar temizlik yaparsanız yapın ancak kendinizi kandırırsınız.

Evet “Bodrum Bahar Temizliği”nin başladığı yer doğru , bina yanlış…

Turgutreis Mahallesi 439 Ada 9 Parselde yapımı devam eden kaçak yapının haberini okumuşsunuzdur.  Haber, Turgutreisgundem.com Ali Peltek tarafından yapıldı. Bodrum Haber olarak biz de yayınladık.

Bahar Temizliği Belediyeden Başlamalıydı...

Bu arsa size ait olsa, inanın çivi dahi çaktırmazlar. “Başımı sokacak ev yapacağım.” deseniz belediye binasından yaka paça atarlar sizi.

Ancak…

Kim ve kimlerse bu şahıslar okul yapıyorlarmış. Bodrum’da ne yazık ki çoğu özel eğitim kurumu binası mevzuatlara uygun değil. Kaçak başlayan bir eğitim kurumu gelecek nesilleri eğitmeye, kaçak inşaat nasıl yapılır dan başlayacak sanırım

Haberi yapan Ali Peltek konuyu araştırıyor, yapının mimarı; “inşaatın yasaya uygun olduğunu, ön izin alındığını, yapı ruhsatının hazırlandığını” ifade etmiş.

Bak sen konu mimarlığın ötesine geçmiş, mevzuat yazar hale gelinmiş. TBMM kim ki bizim iş bitiricilerin yanında?

Mevzuatın alasını yazarlar.

Ön izin; uydurulmuş, kanun ve yönetmeliklerde yeri olmayan, ancak büyük projelerde idarenin görüşü alınmak için hazırlık aşamasındaki projeye verilen onay, resmi hiçbir özelliği yoktur.

Ön izin alınmış olması zemin etüdünün, statik, elektrik, mekanik ve diğer uygulama projeleri yapıldığı anlamına gelmediği gibi, yapı denetim firmasının da olmadığı anlamına gelmektedir. Kısaca fen kaidelerine uygunluğu sağlanmamıştır. Gerekli fen adamları yetkilendirilmemiştir.

Yapı ruhsatı olmadığı için SGK işyeri numarası yoktur, çalışanlar sigortasızdır. Neresinden baksanız içler acısı bir durum.

Bu olayı gerçekleştirenler okumamış cahiller tarafından yapılsa neyse, okumuş, uyanık cahiller tarafından yapılınca, hele birde okul binası olunca, ne desek az gelir.

Belediye zabıtası tutanak tutmuş, Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne göndermiş. Birimler arası yazışma oyunu oynanırken okul binası bitecek sanırım.

Yapının yapıldığı yerde uygulama planı olmadığı iddiası var, ancak “önceden imar durumu aldı” deniliyor. Ne zaman imar durumu almış olursa olsun, planda bir değişiklik varsa alınan belge geçersizdir.

Bu yapının yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Sizler bunları yaparak önemli mimar, mühendis, müteahhit, müdür iş bitirici uyanık oluyorsunuz, biz bunları yazınca belediye ile sorunumuz varmış gibi algılanıyor.

Yapı Kontrol Müdürlüğü , Yapı Denetim Firmaları, Zabıta Ekipleri bunlar işlerini yapmıyorsa, Cumhuriyet Başsavcılığı gereğini yapmalıdır.

Zabıta Yönetmeliği Madde 10, İmar ile ilgili görevleri;

“3194 sayılı İmar Kanunu ve ilgili imar yönetmeliklerine göre belediye ve mücavir alan sınırları içinde ruhsatsız yapılan inşaatları tespit etmek ve derhal inşaatı durdurarak belediyenin fen kuruluşlarının yetkili elemanlarıyla birlikte tutanak düzenlemek ve haklarında kanuni işlem yapmak.”

Bu maddeye göre, Zabıta Müdürü’mü kaçak yapılara göz yumuyor dersiniz.

“İşlem yaptık durmuyorlar.” Neden durmuyorlar acep, yapanın yaptığı yanına kar kaldığı için olmasın.

Kimse görevini yapmıyor gibi görünüyor. Görevin neden yapılmadığını izah edecek kimse var mı bu belediyede? Ne yaparsanız yapın sabah çiçek alıyorsanız, bilin ki alan memnun, satan memnun.

Sessiz kalan meslek kuruluşları, bir meslektaşınız iş bitiriciliğinden sekiz köşe olurken, kanunsuzluğa tamah etmeyenlerin aşlarına göz dikmiş olmuyorlar mı? Yoksa onlar mesleki deha da, bizim haberimiz mi yok?

Hani bazen Belediye Başkanı’nın goygoycuları, başkanın asker kökenli olmasının avantajlarını anlatıp bir de Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün izinde olduğunu söylemeleri belki ruhlarına iyi geliyordur, ancak bilsinler ki belediye kışlaya döndü.

Askerlik görevinden, emniyetteki görevinden ayrılanlar belediyede… Mecburiyetten ayrılanlar hariç, sanırım diğerlerinin Vatan Aşkı belediyeye girene kadar.

Vesselam…

Aktur tatil sitesi
Yazarın Diğer Yazıları