DOLAR
32,2674
EURO
34,7489
ALTIN
2.395,82
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Bodrum Buz Hokey Takımı: 0 – Rus Buz Hokey Takımı : 0

Aktur tatil sitesi

Geçtiğimiz hafta Bodrum belediye Başkanı Ahmet Aras, Ankara’ya gitti. İlk anda aklımıza; Bodrum’un hangi sorununu bürokraside çözmeye gitti geliyor.

Gerçekten öyle midir?

Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın Ankara gezisinde, yanında Bodrum’dan ve Bodrum Belediyesi’nden kimse yoktu.

Görüşmek istediği kişilerden, randevu taleplerine olumlu karşılık verilmedi.

Kimlerden randevu istendi…

Eski Başbakanlardan, AK Parti İstanbul Belediye Başkan Adayı Bin Ali Yıldırım,

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,

Milli Emlak Genel Müdürü.

Randevu talep ettiği kişi yada kurumlarla ne konuşacaktı ve talebine neden yanıt verilmedi? Bodrum’un hangi sorunu, görüşme talebine karşılık verilmeyince çözülemedi?

Peki soralım; Ahmet Aras BOTAV (Bodrum Tanıtma Vakfı ) Başkanı olarak mı, Bodrum Belediye Başkanı olarak mı Ankara’ya gitti? Seyahatte bu iki kurumdan da yanında kimse yoktu.

İşin ilginç olanı, yancıları da yanında değildi.

Demek ki Ankara’ya, kimsenin bilmesini istemediği bir olayı görüşmeye gitmişti.

İstediği gerçekleşmeyince, gelmişken, “Yarımada genelinde yaşayan kadınlarımızın gelirlerini arttırmak ve dezavantajlı durumlarını düzeltebilmek” konulu bir toplantı organize edeyim de, gerçekte neden geldiğim anlaşılmasın mı dedi, bilemiyorum.

Ankara gidiş nedeni Rus Yatırımcılar olabilir mi?

“Rusya-Türkiye İş Konseyi Başkanı Ahmet Palankoyev, Rus yatırımcılar tarafından Bodrum’da 83 milyon dolar yatırımla bir spor ve eğlence kompleksinin hayata geçirileceğini bildirdi.”

Basında çıkan bu açıklama dikkatinizi çekmiştir. Açıklamayı yapan Ahmet Palankoyev  aslen yatırımın sahibidir.

“Palankoyev, yaptığı yazılı açıklamada, Bodrum’da Bodrum Arena ismini alacak dev bir kompleksin, Rusya-Türkiye İş Konseyi’nin aktif desteği, Bodrum Belediyesi ve Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) iş birliğiyle kurulan Sportİnvest Bodrum AŞ tarafından inşa edileceğini kaydetti.”

Yapılan bu açıklamayı dikkatli okumakta fayda var.

Bir şirket kurulmuş, şirketin adı  Sportİnvest Bodrum AŞ, nasıl kurulmuş, Bodrum Belediyesi ve Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) iş birliğiyle, lakin destekçisi “Rusya-Türkiye İş Konseyi’ imiş.

Peki anladık da, Rusya-Türkiye İş Konseyi babasının hayrına mı Belediye ve Botav tarafından kurulan bu şirketin yapacağı yatırımı destekliyor.

Tabi ki hayır.

Kurulan şirketin asıl sahibi Ruslar, yüzde 80 i onların, yüzde 20 si BOTAV’ın. Bodrum Belediyesi’nin iş birlikteliği bu işin neresinde?

Yapılan açıklamalar yalanlanmadığına göre Bodrum Belediyesi bu şirketin gizli ortağı mıdır? Yada belediye kullanılarak birileri buraya gizli ortak mı olmuştur?

Bu konular ve iş birliktelikleri, ortak projeler belediye meclisinde görüşülmüş müdür? Bildiğim kadarıyla HAYIR.

Her zaman ki gibi, belediye meclisi yok sayılmıştır.

Çıkan haberlerden hatırlarsınız…

Rus yatırımcı bu proje için Bodrum’a geldiğinde, apar topar Gümbet dolgu alanına götürülmüş, “burayı size yap, işlet verelim.” denilmiştir. Ancak, “verelim” diyen, kendini yetkili sanan Belediye Başkanı’nın, bu konuda hiçbir yetkisi yoktur.

Bu alan Devletin Hüküm ve Tasarrufundadır.

Baktılar olmuyor…  “Ortakent’te Fuar Alanı var, orayı verelim.” dediler şimdilik olmadı. Rivayete göre yarısı belediyenin, yarısı devletin özel mülküdür “bakanlıktan bu işi hallederiz” demişler, Ruslar olur demiş.

Ruslar projeleri hazırlamışlar, hemen kazmayı vurup işe başlayacaklar, “Davos Bodrum” Turizm Toplantısında tanıtımını yapmışlar. “Beş ay içinde başlıyoruz.” demişler, iki ay geçti, henüz kendilerince çözülmüş bir durum yok.

Bodrum Buz Hokeyi sevdalıları 0, Rus Buz Hokeycileri 0

Sonuç; elde var sıfır. Bodrum belediye Başkanı bu proje ile ilgili sürekli açıklamalarda bulunup, fazlasıyla sahipleniyor, nedenini sorgulamak gerekir.

“Ruslara ne diyeceğiz, aman el aleme rezil olmayayım, ben şu işi bir Binali Yıldırım Beyle, Bakan Kurum’la, Milli Emlak genel Müdürüyle görüşüp işi halledeyim.” Diyerek, Rusların iş takipçiliğine mi talip olmuştur Bodrum Belediye Başkanı.

Lafa gelince “her şeye karşı” olanların, uygulamaya gelince her şeyin içinde olmaları Bodrum için sorundur.

Bodrum Belediye Meclisi, bu konuda inceleme komisyonu kurarak, konunun detaylı araştırılmasını sağlamalı ve Bodrum Halkını aydınlatmalıdır.

Son dönemde, Botav’a ve Bodrum Belediyesi’ne bağışlanan araçlar sorgulanmalıdır. Bu bağışlar neye karşılık yapılmıştır?

Konu uzun ve detaylı, ancak yazmaya devam…

Vesselam…